Brooke Shields og Donald Trump:

-Trump forsøkte å sjekke meg opp med en frekk kommentar

Brooke Shields glemmer aldri sitt møte med den nyskilte milliardæren på 90-tallet.

TAKKET NEI: Hollywood-stjerna Brooke Shields ble ikke imponert da Donald Trump ba henne med ut på stevnemøte på 1990-tallet. Foto: NTB scanpix
TAKKET NEI: Hollywood-stjerna Brooke Shields ble ikke imponert da Donald Trump ba henne med ut på stevnemøte på 1990-tallet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Etter at Donald Trump (71) trådte inn i storpolitikken i USA, har en rekke kjendiskvinner gått ut og fortalt om sine mer eller mindre beklemte møter med USAs relativt ferske president.

Den foreløpig siste i rekka er skuespiller og tidligere toppmodell Brooke Shields (52).

Da hun gjestet et tv-show tirsdag, røpet hun hvordan Donald Trump prøvde å sjekke henne opp på 1990-tallet. Og milliardæren fornektet seg ikke, i kjent stil.

- Jeg var på innspillingssettet til en film, og han ringte meg rett etter at han hadde blitt skilt, minnes Shields hos «Watch What Happens Live with Andy Cohen», ifølge People.

- Folket ville elsket det

Den tidligere «Se opp for Susan»-stjerna, som fikk sitt store gjennombrudd i filmen «Den blå lagune» (1980), forteller at forretningsmannen leverte en sjekkereplikk som tilsynelatende var helt i tråd med Trumps bråkjekke stil.

- Han sa sånn: «Jeg synes virkelig vi to burde date, siden du er Amerikas yndling og jeg er Amerikas rikeste mann, og folket ville ha elsket det», sier Shields i programmet, fulgt av et megetsigende «ouh!» fra publikum i studio.

LETTET PÅ SLØRET: Brooke Shields fortalte om sitt møte med Donald Trump på programmet «Watch What Happens Live». Foto: NTB Scanpix
LETTET PÅ SLØRET: Brooke Shields fortalte om sitt møte med Donald Trump på programmet «Watch What Happens Live». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Når Andy Cohen spør henne hva hun svarte, gjengir Shields avvisningen hun ga Trump:

- Jeg har kjæreste, jeg tror virkelig ikke det ville være ... han kommer ikke til å like det, sier filmstjerna til latter fra salen.

Ifølge Shields kom forespørselen fra den nåværende presidenten etter at han hadde blitt separert fra sin andre kone, skuespiller Marla Maples (53).

Saken fortsetter nedenfor.

TOK SLUTT: Donald Trump sammen med Marla Maples, kvinnen han var gift med deler av 1990-tallet. Foto: AP/ NTB scanpix
TOK SLUTT: Donald Trump sammen med Marla Maples, kvinnen han var gift med deler av 1990-tallet. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

Ble satt ut av telefonsamtale

Sjekkehistorien til Brooke Shields minner for øvrig mye om skuespiller Emma Thompsons (58) historie om samme mann.

Da «Love Actually»-stjerna gjestet «Skavlan» i mars, fortalte hun om den gangen Trump ringte opp henne - det også på et innspillingssett. Lattermildt gjenga hun hva forretningsmannen skal ha sagt til henne:

- «Jeg tror vi ville kommet veldig godt overens. Kanskje vi kunne spist middag sammen en gang». Jeg visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg! fortalte Thompson i NRK-programmet.

Ifølge den doble Oscar-vinneren fant telefonsamtalen sted mens hun spilte inn «Primary Colors», som hadde kinopremiere i 1998. Og det var nettopp på den tida Trump var gift med, men separert fra, Marla Maples.

I likhet med Shields takket hun nei til et stevnemøte med milliardæren.

Saken fortsetter nedenfor.

BLE SJOKKERT: Emma Thompson var på filminnspilling i Hollywood da hun fikk en telefon av Donald Trump. Den nåværende presidenten kom med et forslag Thompson ble sjokkert av. Hun forteller historien i denne ukas «Skavlan». Video: NRK Vis mer

Takket nei til Trump

Imidlertid er det ikke bare amerikanske og britiske filmstjerner Donald Trump har fattet interesse for i sin tid.

Tidligere var 71-åringen en av eierne av missekonkurransen Miss Universe, og i 2004 var det Kathrine Sørland (37) som representerte Norge i konkurransen.

Jaja, jeg har i det minste møtt en president #ikkestoltavdetnå #trump #hvaskjeddeliksom #missuniverse2004 #dengangda #tidenvilvisehvordandettegår

Et innlegg delt av Kathrine Sørland - Norway 🇳🇴 (@kathrinesorland)

I et intervju med Se og Hør har Sørland fortalt at «missegeneralen» faktisk inviterte henne til å besøke ham i New York, etter at hun hadde møtt ham under Miss Universe.

- Han tok en runde for å hilse på finalistene. Da han kom bort til meg ga han meg en klem, og vi pratet en god stund. Han sa det var så mange flotte jenter i Norge. Så spurte han meg om jeg kjente Celina (Midelfart, journ.anm.). Det sa jeg at jeg ikke gjorde, men at hun virket som en flink forretningskvinne, mintes Sørland.

Litt seinere skal en av sikkerhetsvaktene til Trump ha kommet bort til henne med en forespørsel fra den kontroversielle forretningsmannen om å besøke ham i New York.

- Jeg sa nei, jeg var jo bare 24 år. Han spurte meg to ganger faktisk, sa Sørland.

Saken fortsetter nedenfor.

På gråten etter Trump-møte

Her i Norge skapte for øvrig Vendela Kirsebom (50) overskrifter i fjor høst, da hun fortalte om sitt første møte med Donald Trump.

Modellen hadde Trump til bords under en årlig, høytstående journalistmiddag arrangert av Det hvite hus i 1993, og reagerte på hvordan han omtalte kvinner.

Dette kom først fram i en artikkel av Vanity Fair-redaktør Graydon Carter (67), der han gjenfortalte hva som skjedde den kvelden:

«Jeg tenkte at det ville være stas for Vendela å sitte ved siden av Trump. Det viste seg overhodet ikke å være tilfellet. Etter tre kvarter kom hun bort til meg, helt på gråten, og tryglet om å få bytte plass», skrev magasinredaktøren.

I kjølvannet av Vanity Fair-artikkelen snakket Dagbladet med Kirsebom om det første møtet hennes med Trump.

- Jeg husker selvfølgelig den kvelden, men jeg har ikke tenkt så mye på akkurat den episoden. Men jeg husker den veldig godt nå når du nevner det. Jeg reagerte på måten han pratet på, som virket veldig mannssjåvinistisk og nedlatende, sa den norsk-svenske modellen den gang.

LES OGSÅ: Nå gjør Caitlyn Jenner helomvending

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer