<strong>100 TIL NULL:</strong> Da Donald Trump ble valgt til president i USA, ble Tiffany Trump brått kastet inn i medienes søkelys. På et tidspunkt stagnerte det imidlertid. Det er det god grunn til. Foto: NTB scanpix
100 TIL NULL: Da Donald Trump ble valgt til president i USA, ble Tiffany Trump brått kastet inn i medienes søkelys. På et tidspunkt stagnerte det imidlertid. Det er det god grunn til. Foto: NTB scanpix Vis mer

Tiffany Trump:

Trump-datteren gikk under jorda

Tiffany Trump er presidentens yngste datter, og fikk massive mengder oppmerksomhet etter farens innsettelse. Nå er det stilt.

Publisert
Sist oppdatert

Da Donald Trump (73) tok steget inn i politikkens øverste nivå i USA, ble familien også, enten de ville eller ei, dratt inn i offentligheten. Mens de tre eldste barna var voksne da faren brått ble landets 45. president, var Barron (13) og Tiffany (26) bare barn og ungdom respektivt.

Førstnevnte skjermes fortsatt godt, og bor i Det hvite hus med mor og far når han ikke tilbringer tid på en av familiens mange andre eiendommer. Tiffany Trump ble derimot raskt en yndling i pressen, og gikk fra å være den «ukjente» Trump-dattera til å få en million følgere på Instagram.

<strong>VISTE SEG:</strong> 4. februar viste Tiffany seg på Donald Trumps årlige «State of the Union»-tale i Washington D.C. Her står hun ved siden av stemora, førstedame Melania Trump. Foto: NTB scanpix
VISTE SEG: 4. februar viste Tiffany seg på Donald Trumps årlige «State of the Union»-tale i Washington D.C. Her står hun ved siden av stemora, førstedame Melania Trump. Foto: NTB scanpix Vis mer

I en periode var mediene teppebombet med saker om alt fra hennes privatliv til stil, men det varte ikke evig. De eldre søsknene hennes har det med å stjele oppmerksomheten, og i det kan det virke som 26-åringen har gått i glemmeboka.

Da hun dukket opp på farens «State of the Union»-tale i starten av februar, var det første gang på lenge at mediene ga henne oppmerksomhet - litt som om hun var glemt.

Agenter i klasserommet

Livet hennes har derimot ikke blitt satt på vent av den grunn. For tida er hun fullt opptatt med studier, men man går ikke stille i gangene når man er datter av landets president.

Hun studerer ved Georgetown University i Washington D.C., der hun tar en grad i juss. Fra før av har hun allerede studert sosiologi ved universitet i Pennsylvania, og det er ventet at hun til sommeren vil være ferdig utdannet jurist. Å være datter av presidenten har likevel sine opp- eller nedturer, alt ettersom hvordan man ser på det.

Ifølge magasinet Washingtonian, som nylig skrev et skyggeportrett av presidentdattera, er det tydelig for alle at de har en Trump i klassen. I en forelesning en gang skal hun ha fått et spørsmål fra professoren sin, men hun kunne ikke svaret.

Da bestemte en av Secret Service-agentene, som satt i salen inkognito, seg for å komme med svaret. Det slo professoren sterkt ned på. Ifølge klassekamerater er det enkelt å spotte agentene som passer på henne - det er nemlig alltid eldre menn med caps som sitter litt malplassert i aulaen.

KRITIKK: USAs førstedame Melania Trump har flere ganger fått kritikk for klesvalgene sine. Her er verstingene! Video: Rød Løper Vis mer

Rikmannsbarn

Agentene følger henne over alt på skolens område og ellers. Er hun på fest hos venner, blir en agent med inn mens en annen står utenfor døra.

Skal hun kjøpe lunsj blir hun alltid fulgt etter. Klassekamerater har uttalt at dette ikke er noe 26-åringen rår over selv, men at det selvsagt påvirker hvordan folk oppfatter henne.

Av den grunn har hun bare et knippe venner. Disse skal hun til gjengjeld ha et godt forhold til, med kvelder ute, lekselesning og alt en typisk tilværelse på et amerikansk college skal by på. Hun har til og med fått rykte på seg for å være litt av en fyllik, mest på grunn av utallige paparazzibilder av henne i særdeles godt humør.

I tillegg leder hun det skolen omtaler som Cyberlaw Society - en gruppe på universitetet for dem som er ekstra interessert i digital juss.

Skal vi tro Instagram-profilen hennes, er dette noe hun brenner for. I «bioen», profilteksten, skriver hun at dette er noe hun spesialiserer seg innen.

Ingen skal si noe på at hun sikkert er hardtarbeidende, men det er også vanskelig å betvile at hun er født med sølvskje langt nedi ganen. I sin ungdom ble hun forbundet med «Rich Kids of Instagram», en rekke privilegerte ungdom som la ut skrytebilder av dyre vesker, privatfly og champagne.

Mens hennes halvsøsken vokste opp på Manhattan i «det store eplet», hadde den nå 26 år gamle arvingen en skjermet oppvekst, men det hemmet altså heller ikke «Rich Kids»-livet. Hun gikk på en privatskole i Calabasas som kostet nærmere 260 000 kroner i året, blant annet.

- Jeg fikk en sjanse til å være et normalt barn utenfor rampelyset, mens de andre vokste opp i New York. De hadde alltid det intense søkelyset til mediene på seg, fortalte hun til Daily Mail i 2013.

<strong>MED MAMMA:</strong> Tiffany Trump vokste primært opp sammen med sin mor, Marla Maples. Her er de fotografert sammen i 2004. Foto: NTB scanpix
MED MAMMA: Tiffany Trump vokste primært opp sammen med sin mor, Marla Maples. Her er de fotografert sammen i 2004. Foto: NTB scanpix Vis mer

Fant kjærligheten

26-åringen er sammen med Michael Boulos, som kommer fra en velstående libanesisk familie. Forholdet er nokså ferskt. For to år siden gikk hun nemlig fra ekskjæresten Ross Mechanic, sønnen til en eiendomsadvokat. De to delte masse bilder av hverandre, men det tok i likhet med forholdet slutt.

<strong>FORELSKET:</strong> Trump er i dag i et forhold med den libanesiske arvingen Michael Boulos. Her er de fotografert på nyttårsfest på Mar-a-Lago på Palm Beach. Foto: NTB scanpix
FORELSKET: Trump er i dag i et forhold med den libanesiske arvingen Michael Boulos. Her er de fotografert på nyttårsfest på Mar-a-Lago på Palm Beach. Foto: NTB scanpix Vis mer

Deling av elleville rikdomsbilder har også avtatt litt med åra, men hun er fortsatt ikke noen utpreget del av arbeiderklassen. I august delte hun et bilde på sin Instagram-konto av et portrett hun hadde fått laget av seg selv.

Portrettet er laget av elleville 150 000 Swarovski-krystaller, og henger i leiligheten hennes på Manhattan i New York. Prisen er ikke kjent, men det håndlagde bildet var trolig ikke billig.

President Trump har tidligere vitset om at barna hans ble lei seg hver gang han kunngjorde at de skulle få nye søsken. Det betydde nemlig at de måtte dele arven sin med nok en person. Tiffany Trump har tre storesøsken og en lillebror, men er likevel antatt god for 92 millioner norske kroner, ifølge Celebrity Net Worth.

«Uelsket»

Etternavnet hennes vil I hvert fall hefte ved henne for alltid, selv om forholdet hennes med faren angivelig går opp og ned.

Den tyske avisa Frankfurter Rundschau skrev nylig at hun var presidentens «uelskede barn». De påpekte blant annet at presidenten valgte å gratulerte den amerikanske marinen med sin 244-årsdag framfor dattera på hennes 26-årsdag i fjor.

I høst hevdet presidentens personlige assistent Madeleine Westerhout at hun hadde et bedre forhold til barna, deriblant Tiffany, enn hva presidenten hadde selv.

<strong>DRAMA:</strong> Presidentens assistent hevdet at hun kjente Trumps barn bedre enn han. Da svarte Donald med å proklamere til verden at han elsket dattera si. Foto: NTB scanpix
DRAMA: Presidentens assistent hevdet at hun kjente Trumps barn bedre enn han. Da svarte Donald med å proklamere til verden at han elsket dattera si. Foto: NTB scanpix Vis mer

Dette fikk hun sparken for, og i august skrev presidenten på Twitter at han «elsker Tiffany» - for å ta brodden av det hele.

Hvorvidt hun velger å spille på at hun er datter av en president, eller går en helt annen vei med sin utdannelse framover, vites ikke. Det er lenge siden hun har latt seg intervjue, men for noen år siden sa hun følgende om framtidsplanene:

- Mine brødre og søstre har alle klart så mye i sine liv og har oppnådd mye suksess. Men jeg vokser og lærer, og er godt planta på jorda, sa hun.

LES OGSÅ: - Melania nekter å dele seng med Donald Trump

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer