Tiffany Trump:

Trump-datter slaktes: - Kødder du?

En tilsynelatende uskyldig melding får hard medfart i sosiale medier.

KAOS: Flere oppfordrer Tiffany Trump til å slette en Twitter-melding onsdag. Foto: Jim Bourg/ Getty Images/ AFP/ NTB
KAOS: Flere oppfordrer Tiffany Trump til å slette en Twitter-melding onsdag. Foto: Jim Bourg/ Getty Images/ AFP/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kveld norsk tid stormet en rekker personer Kongressbygningen i Washington D.C. 52 personer er pågrepet etter hendelsene, hvor minst fire har mistet livet. Situasjonen har naturligvis vekket mange reaksjoner i USA, men også i resten av verden det siste døgnet, og i sosiale medier har mange tatt til orde om opptøyene.

En som også har tatt til Twitter, men i en helt annen anledning, er Donald Trumps (74) yngste datter, Tiffany Trump (27). Hun har også delt noen ord om hendelsene i hovedstaden, men det er derimot en helt annen Twitter-melding som skaper overskrifter.

Bare kort tid etter den verste stormen hadde lagt seg, delte hun nemlig følgende melding:

«Gratulerer så mye med dagen Eric Trump. Jeg elsker deg og er så takknemlig for å alltid ha deg ved min side».

- Kødder du?

Det som i utgangspunktet er ment som en kjærlig melding fra Tiffany til storebror Eric (37), har mildt sagt ikke falt i god jord hos følgerne hennes, og meldingen beskrives blant annet som «tonedøv».

«Vær snill og fortell meg at dette var en forhåndsplanlagt Twitter-melding. Du vil kanskje sjekke ståa og slette den. Eller kanskje, jeg vet ikke, bare tekste ham», skriver en på Twitter ifølge Independent.

STJERNEMØTE: Kathrine Sørland møtte president Donald Trump da hun konkurrerte om å bli Miss Universe i 2004. Slik var det. Video: Nina Hansen. Reporter: Ruben Pedersen. Foto: Geir Hamnes. Faksimile: Se og Hør. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

«Kødder du med meg? Skru på nyhetene», skriver en annen, mens en tredje mener at det er åpenlyst hva som skjer foran øynene på Trump-dattera.

Flere andre oppfordret også Tiffany til å slette bursdagsmeldingen, noe hun i skrivende stund ikke har gjort.

PRESIDENT-DATTER: Tiffany sammen med faren, Donald Trump, i august i fjor. Foto: Brendan Smialowski / AFP / NTB
PRESIDENT-DATTER: Tiffany sammen med faren, Donald Trump, i august i fjor. Foto: Brendan Smialowski / AFP / NTB Vis mer

Slettet melding

En som derimot valgte å slette en Twitter-melding, var storesøster Ivanka Trump (39). Hun er farens rådgiver, og ba folk opptre fredelig i forbindelse med demonstrasjonene.

«Amerikanske patrioter - et hvert sikkerhetsbrudd eller respektløshet mot politiet er helt uakseptabelt», skrev hun, og fortsatte:

«Volden må stoppe umiddelbart! Vær så snill, vær fredelige».

Dette ble senere slettet, og CNN-korrespondent i Det hvite hus, Kate Bennett, konfronterte raskt Ivanka på Twitter.

«Sier du at disse folkene er patrioter?», spurte hun, før førstedattera svarte følgende:

«Nei, fredelige protester er patriotiske. Vold er uakseptabelt og må fordømmes på sterkest mulig måte».

Som nevnt er 52 personer pågrepet etter hendelsene, og politiet opplyser at det ble funnet to rørbomber utenfor hovedkvarterene til Republikanerne og Demokratene. I tillegg ble det funnet en såkalt molotovcocktail ved Kongressbygningen.

DEBATT: Denne videoen av førstedame Melania Trump (50) og ektemannen blir hyppig delt på Twitter. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

LES OGSÅ: - En tøff måned for henne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer