Angrepet på Kongressen:

Trump-barna i harnisk etter kuppforsøket

Ivanka, Eric og Donald Trump Jr. forsøker seg på skadekontroll etter opprøret.

FJERNET INNLEGGET: Ivanka Trump havnet i hardt vær etter at hun omtalte demonstrantene som patrioter. Seinere fjernet hun innlegget og kom med en ny uttalelse. Her avbildet med Donald Trump Jr., Eric Trump og Donald Trump. Foto: Evan Vucci / Ap Photo / NTB
FJERNET INNLEGGET: Ivanka Trump havnet i hardt vær etter at hun omtalte demonstrantene som patrioter. Seinere fjernet hun innlegget og kom med en ny uttalelse. Her avbildet med Donald Trump Jr., Eric Trump og Donald Trump. Foto: Evan Vucci / Ap Photo / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da de voldelige Trump-tilhengerne stormet Capitol Hill i Washington D.C onsdag, i et forsøk på å styrte resultatene av presidentvalget i fjor, hadde Donald Trumps datter Ivanka Trump (39) en klar beskjed til dem.

«Amerikanske patrioter», skrev hun på Twitter innledningsvis, og refererte til de voldelige opprørerne.

«Ethvert sikkerhetsbrudd eller manglende respekt for våre rettshåndhevere er uakseptabelt. Volden må stoppe umiddelbart. Vær så snill, vær fredelige», fortsatte hun.

TABBE: Avtroppende førstedame i USA, Melania Trump, får kritikk etter et besøk på et barnesykehus i Washington, D.C. Foto: AP Vis mer

Helomvending

Kort tid seinere slettet hun Twitter-innlegget, og meddelte i et nytt innlegg at hun avskyr den type oppførsel.

Twitter-innlegget kom på bakgrunn av at CNN-korrespondenten Kate Bennett satte spørsmålstegn ved om Ivanka faktisk kalte opprørerne for patrioter.

«Nei. En fredelig protest er patriotisk. Vold er uakseptabelt og må fordømmes på det sterkeste», svarte Ivanka.

Vanity Fair er blant mediene som beskriver Ivankas Twitter-innlegg som et absurd forsøk på å distansere seg fra «monstrene», som ble sluppet løs av Trump-familien.

STJERNEMØTE: Kathrine Sørland møtte president Donald Trump da hun konkurrerte om å bli Miss Universe i 2004. Slik var det. Video: Nina Hansen. Reporter: Ruben Pedersen. Foto: Geir Hamnes. Faksimile: Se og Hør. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Raste mot presidentdattera

En som reagerte kraftig på Ivankas første Twitter-innlegg var CNNs politiske kommentator Gloria Borger.

- Dette er amerikanske terrorister. De river det i fillebiter. Og så ser jeg denne tweeten fra Ivanka Trump, som hun har fjernet, hvor hun kaller dem amerikanske patrioter, uttalte Borger, og la til:

- Hun sier, vel du vet, «ethvert sikkerhetsbrudd er uakseptabelt.» Men hun kalte dem «amerikanske patrioter.» Det er ikke det jeg kaller dem. Dette er mennesker som marsjerte dit for å gjøre skade.

Eric Trump (37) går også ut på Twitter i et forsøk på å insistere på at han ikke har noe å gjøre med å piske demonstrantene til opprør.

«Vi er partiet for lov og orden - straffeforfølg alle som krysser denne linja etter lovens fulle utstrekning», skriver han.

Under Twitter-innlegget renner det inn med svar fra Twitter-brukere som mener at Eric og resten av Trump-familien har skylda for kuppforsøket.

«Truet» republikanerne

I et Twitter-innlegg tidligere denne uka skrev Eric til Trump-tilhengerne, og ba dem være med og «Stop The Steal».

«Stop The Steal» er for øvrig en høyreorientert kampanje i USA som fremmer konspirasjonsteorien som falskt utgir at utbredt valgsvindel fant sted under presidentvalget i USA. Dette for å nekte sittende president Donald Trump seier over tidligere visepresident Joe Biden.

I et annet Twitter-innlegg skrev Eric at han personlig vil jobbe hardt for å beseire hver eneste republikanske senator/kongressmedlem som ikke stiller seg opp mot det han mener er valgsvindel, og at deres politiske karrierer vil være over hvis de nekter å bistå.

Donald Trump Jr. (43) tok seg også tid til det Vanity Fair anser som et forsøk på skadekontroll.

«Vi har et land å redde, og dette hjelper ingen», var blant det han skrev.

Presidentsønnen omtalte også opprøret som galt.

En som også har skapt overskrifter er modell Karlie Kloss (28), som er gift med Jared Kushners (30) bror, Joshua Kushner (35). Hun har imidlertid mottatt mer ros enn ris som følge av sine Twitter-innlegg.

Gikk imot familien

Kloss avslører nemlig at hun har iherdig prøvd å overtale Ivanka og ektemannen til å akseptere valgresultatene av presidentvalget.

På Twitter går hun hardt ut og kritiserer det hun beskriver som antiamerikanske individer som protesterte mot seieren til Joe Biden.

«Å akseptere resultatene av et legitimt, demokratisk valg er patriotisk. Å nekte og gjøre det og oppfordre til vold er anti-Amerikansk», skrev hun.

En Twitter-bruker svarte med at Kloss burde overbevise svigerinnen og svigerbroren sin om nettopp dette, og refererte til Ivanka og Jared, som begge er rådgivere for Donald Trump.

Til dette svarte Kloss simpelthen: «Jeg prøvde».

Det er ikke ukjent at Kloss er uenig med familien når det kommer til politiske synspunkter.

I forkant av presidentvalget i november uttrykte Kloss sine politiske synspunkter, blant annet ved å dele et bilde av seg selv på Instagram med stemmeseddelen iført en ansiktsmaske med logoen til Joe Biden og Kamala Harris.

Det har tidligere blitt satt spørsmålstegn ved Kloss politiske ståsted. Da hun gjestet «Watch What Happens Live With Andy Cohen» i fjor svarte hun på tematikken.

- Jeg er sikker på at jeg ikke er den eneste personen i dette landet som ikke nødvendigvis er enig med familien sin når det kommer til politikk. Jeg stemte som demokrat i 2016 og jeg planlegger å gjøre det samme i 2020, ifølge E Online.

LES OGSÅ: Melania Trump: - Brutt med alle tradisjoner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer