«Åsted Norge»:

Truet: - Ubehagelig

Etter et tungt møte i retten, skjedde det utenkelige i saken til «Åsted Norge»-profilen.

EKSPERT: Kristin Hammervik jobber nå som en av ekspertene i «Åsted Norge» sammen med Rune Utne Reitan, Jens Christian Nørve og Jørn Lier Horst. Foto: Bjørnar Morønning / NTB
EKSPERT: Kristin Hammervik jobber nå som en av ekspertene i «Åsted Norge» sammen med Rune Utne Reitan, Jens Christian Nørve og Jørn Lier Horst. Foto: Bjørnar Morønning / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Karrieren til den profilerte advokaten Kristin Fagerheim Hammervik (53) tok en brå vending da hun fikk en telefon fra redaksjonssjefen for TV 2-programmet «Åsted Norge» i fjor.

Siden januar i år har vi sett henne på TV-skjermen som en av ekspertene i programmet.

Advokaten er vant til å forsvare klienter i rettssalen, men i 2018 ble rollene imidlertid snudd på hodet.

Klagde inn henlagt sak

I et nytt intervju med Her og Nå kommer det frem at Hammervik nemlig selv måtte møte opp i retten som fornærmet i en straffesak.

Situasjonen oppsto etter at «Åsted Norge»-profilen klagde inn en voldtektssak som ble henlagt. Riksadvokaten beordret da en ny tiltale mot den mistenkte, en mann i 40-årene.

Saken endte med at mannen ble dømt til mange års fengsel, noe han klandret Hammervik for. Den voldtektsdømte mannen begynte derfor å kontakte henne på mobilen.

NY SESONG: Discovery+ er ute med sesong to av «Sigurd fåkke pult», og denne sesongen er noe mørkere enn den forrige. Video: Discovery+ / Rød Løper Vis mer

- Han var sint og irritert på meg … På et tidspunkt begynte han å kommentere familien min, sier advokaten til nettstedet.

Brøt besøksforbud

Overfor Her og Nå forteller advokaten at situasjonen eskalerte over tid. Hammervik måtte derfor ordne et besøksforbud gjennom politiet. Mannen valgte å bryte besøksforbudet flere ganger. Det beskriver den profilerte advokaten som ubehagelig.

Etter hvert ble den overgrepsdømte mannen tiltalt for å ha forsøkt og påvirke en aktør i rettsapparatet, altså Hammervik. Han ble også tiltalt for brudd på besøksforbudet.

Den tiltalte mannen ble derimot aldri dømt for overtredelsene. Han gikk nemlig bort dagen etter runden i retten.

- Det fine var at han tok meg i hånda og ba om unnskyldning da saken var ferdig. Det gjorde inntrykk på meg. Jeg velger å tro at han også mente det han sa, forteller hun til Her og Nå.

Kristin Fagerheim Hammervik har ikke besvart Se og Hørs henvendelser.

LES OGSÅ: I sorg: - Sjokkert

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer