«Farmen»-Erik Rotihaug:

- Truet med kniv

Det ble en svært dramatisk start på turen for den tidligere «Farmen»-vinneren.

SPESIELL OPPLEVELSE: Tidligere «Farmen»-vinner Erik Rotihaug forteller at han og kompisen fikk seg en ubehagelig opplevelse under en biltur. Her er Rotihaug avbildet under «Farmen»-finalen han gikk seirende ut av i 2019. Foto: To Lindseth/ Se og Hør
SPESIELL OPPLEVELSE: Tidligere «Farmen»-vinner Erik Rotihaug forteller at han og kompisen fikk seg en ubehagelig opplevelse under en biltur. Her er Rotihaug avbildet under «Farmen»-finalen han gikk seirende ut av i 2019. Foto: To Lindseth/ Se og Hør Vis mer
Publisert

I juli kunne «Farmen»-vinneren Erik Rotihaug (26) avsløre til Se og Hør at han hadde kjøpt seg en minibuss. Den skulle han pusse opp og gjøre om til sitt nye hjem.

Den første turen i den ferdige minibussen ble nokså dramatisk. Rotihaug og kompisen ble nemlig truet med kniv på Geilo, som var turens første stopp.

SJARMERT: Hva skjer når du forteller hvem du ønsker deg som din «Secret Santa», og kvinnen står rett bak? Reporter ordner møte, selvsagt. For «Farmen»-Erik Rotihaug ble det et veldig hyggelig møte. Reporter: Thea Hope. Video: Julie Easter/Rød Løper Vis mer

Til Se og Hør kan 26-åringen fortelle at han våknet til at to menn hadde tatt seg inn i kupeen i kompisens Caddy.

Det ble dramatisk da Rotihaug ba mennene komme seg vekk.

- Da kom den ene karen truende mot bilen min der jeg sto, med en stor kniv. Heldigvis får jeg smelt igjen døren og låst.

DRAMATISK: Det ble en svært dramatisk start på turen da to menn tok seg inn i Caddyen til kompisen «Farmen»-vinner Erik Rotihaug var på tur med. Her avbildet under oppussingen av bilen han er på tur med. Foto: Privat
DRAMATISK: Det ble en svært dramatisk start på turen da to menn tok seg inn i Caddyen til kompisen «Farmen»-vinner Erik Rotihaug var på tur med. Her avbildet under oppussingen av bilen han er på tur med. Foto: Privat Vis mer

Han og kompisen ble værende innelåst i oppholdsdelen i hver sin bil, hvor de kontaktet politiet.

SE ØYEBLIKKET: Erik Rotihaug er årets vinner av Farmen. Reporter: Thea Hope. Video: Ørjan Ryland / Rød Løper Vis mer

- Den ene karen overhørte meg prate med politiet, og ba han andre stoppe meg fra å prate med dem.

Det førte til at den ene mannen kom mot bilen hans, knuste ruta og prøvde å ta seg inn der han befant seg, forteller «Farmen»-vinneren.

Videre kan Rotihaug fortelle at mannen heldigvis ikke greide å åpne døren.

- Vi sto klare med kjøkkenutstyr hvis de skulle greie å ta seg inn, men vi hadde ikke greid å stå imot en så stor kniv, mener han.

Videre kan «Farmen»-vinneren fortelle at han fikk tatt bilder av gjerningspersonene, men at de hadde stukket av før politiet var på plass.

KNUSTE VINDUET: Innbruddstyvene knuste ruta på kompisens bil. Foto: Privat.
KNUSTE VINDUET: Innbruddstyvene knuste ruta på kompisens bil. Foto: Privat. Vis mer

På spørsmål fra Se og Hør om hvordan det går med dem etter hendelsen svarer han «bra».

- Det ble jo dramatisk, spesielt for kompisen min som sov i Caddyen innbruddet skjedde i. Men vi har det bra.

Kompisene skal ikke la turen stoppe rundreisen de er på.

- Sånt skjer, men det skal jo ikke skje. Man må bare prøve å tenke klart og ikke bli redd etterpå. Men vi merker jo hvor sårbare man er i slike situasjoner, spesielt når noen prøver å komme seg inn i bilen din med våpen.

TRUSLER PÅ LIVET: Kim Wigaard fikk trusler på livet sitt, etter å ha opptrådt i Melodi Grand Prix med kjole. Video: Svend Aage Madsen Klipp: Jakob Geir Grimsmo Vis mer

Det var Rotihaug sin bil som fikk ruta knust, og som ble utsatt for hærverk, etter at han oppdaget innbruddet i kompisens bil.

Se og Hør har vært i kontakt med politiet i Sør-øst Norge som kan bekrefte hendelsen.

- Vi fikk inn meldinger rundt 08:15 at to personer angivelig skal ha tatt seg inn i en bil. Når eier konfronterte personene skal en kniv ha blitt vist frem.

Politiet ser alvorlig på hendelsen.

TENNER: Sven, kjent fra «Linni søker drømmeprinsen», forteller at han har blitt knivstukket i Frankrike. Video: Discovery+ Vis mer

- Vi har opprettet straffesak, kan operasjonsleder informere om.

Videre kan politiet fortelle at de vet hvem de antatte gjerningspersonene er.

- Det er overvåkingskameraer der, så vi har funnet ut hvem det er. Vi har tatt den ene personen, også er det en person vi fortsatt leter etter.

LES OGSÅ: - Jeg skjønner det ikke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer