UKOMFORTABEL: Sophia Bush (nummer tre fra venstre) minnes tiden i «One Tree Hill» og lettklede scener hun ikke ville gjennomføre. Foto: Warner Brothers / TV Norge
UKOMFORTABEL: Sophia Bush (nummer tre fra venstre) minnes tiden i «One Tree Hill» og lettklede scener hun ikke ville gjennomføre. Foto: Warner Brothers / TV Norge Vis mer

«One Tree Hill»-stjerna:

Truet med å slutte etter lettkledd-scener

Sophia Bush åpner opp om scener som gjorde henne ukomfortabel fra kultserien.

Publisert

Gjennom ni sesonger - fra 2003 til 2012 - fenget «One Tree Hill» seere over hele verden. Skuespillerne fikk stjernestatus og etablerte seg etter hvert som store Hollywood-skuespillere.

Blant dem var Sophia Bush (37) som gjorde sitt gjennombrudd som Brooke Davis i nevnte såpeserie. Hun har siden spilt i flere filmer og tv-serier, men åpner nå opp om tida i serien.

- Upassende

I podkasten «Pretty Big Deal» forteller hun at hun en rekke ganger måtte stå opp for seg selv overfor en ikke-navngitt sjef. Deler av intervjuet er gjengitt av E! News.

- Det var en ganske … veldig rar greie. Du ser tilbake på det, og på den tida innså jeg ikke hvor upassende det var, men igjen, det er lenge siden. Jeg husker at sjefen min skrev en rekke scener hvor jeg skulle gå i undertøy, sier hun ifølge nettstedet.

Det skal hun ha tatt til motmæle mot.

- Jeg sa «jeg gjør ikke dette, dette er upassende. Jeg synes ikke vi skal lære 16-åringer dette, å søke bekreftelse på denne måten», fortsetter hun.

Truet med å slutte

Selv var hun tidlig i 20-åra da opptakene begynte, til tross for at hun spilte videregåendeelev. Bush hevder at sjefen hennes responderte på kritikken hennes ved å understreke at hun selv ikke var 16 år.

37-åringen skal deretter ha bedt ham finne en annen skuespiller dersom han ønsket lettkledde scener.

- Han sa bokstavelig talt til meg at «du er den med de store jævla brystene alle vil se», forteller hun.

Som protest skal skuespilleren ha tatt på seg en høyhalset genser i den neste episoden.

- Jeg sa at «dette er slik jeg kommer til å gå kledd i programmet fra nå, med mindre du slutter å skrive slike scener». Jeg var skikkelig modig og innså det ikke engang selv. Jeg ville bare ikke fremme den type oppførsel, for jeg synes ikke det var passende.

Fikk serieskaper sparket

Tidligere har Bush gått ut mot serieskaperen av «One Tree Hill», Mark Schwahn, og kritisert ham for et usunt arbeidsmiljø. Han ble i 2017 anklaget i et brev fra 18 skuespillere og crewmedlemmer, inkludert Bush, for seksuell trakassering.

I 2018 utdypet 37-åringen hva som angivelig skulle ha skjedd på settet.

Bush skal ha reagert med sinne da Schwahn skal ha berørt rumpa hennes på en upassende måte.

- Den første gangen han tok tak i rumpa mi, slo jeg til ham foran seks andre produsenter, og jeg slo ham jævlig hardt.

Anklagene førte til at Schwahn fikk sparken fra tv-serien «The Royals».

Bush var tidligere gift med stjernekollegaen Chad Michael Murray. Siden har hun gått ut og fortalt at hun følte seg presset til å inngå ekteskapet.

«Aldri voksen»: Skuespillerne i TVNorges nye humorserie vil ikke assosieres med NRK-floppen «Nesten voksen». Video: Rød Løper/TVNorge/NRK Vis mer

LES OGSÅ: TV 2-profilen avslører operasjon

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer