RYKER UT AV MELODI GRAND PRIX: Carola er en av de største veteranene i Melodi Grand Prix-historien. Men nå risikerer hun å ryke ut før den svenske finalen. Foto: SCANPIX
RYKER UT AV MELODI GRAND PRIX: Carola er en av de største veteranene i Melodi Grand Prix-historien. Men nå risikerer hun å ryke ut før den svenske finalen. Foto: SCANPIX Vis mer

Trues med same-boikott

- Hun har ikke behandlet oss med respekt, raser svenske samer.

SEHER.NO: Melodi Grand Prix-veteranen Carola Häggkvists selvtillit fikk en alvorlig knekk da hun overraskende ikke gikk direkte videre fra den svenske delfinalen i Västerås.

Nå gjør Carola - som i år synger låten " One Love" sammen med Andreas Johnson - alt for å sikre seg flest mulig stemmer i "Siste sjansen". Men hennes siste PR-stunt har blitt så dårlig mottatt at favoritten nå kan ryke ut før den svenske finalen.

Da Carola ankom den nord-svenske byen Kiruna i går, viste hun seg nemlig frem med en stor samelue på hodet. Det har fått lokalbefolkningen til å rase.

- Det er som om jeg skulle sette meg på flyet til USA og troppe opp i et indianerreservat med full fjærpryd. Hvordan skulle det sett ut?, sier Anette Jonsson i partiet SAMIT til Expressen.

Flere samer truer nå med å boikotte Carola eller stemme på hennes motstandere for å få henne ut av Melodi Grand Prix.

- Om man hadde behandlet oss med respekt, så hadde man kanskje til og med stemt. Nå drar jeg til fjells isteden, raser samen Bo-Göran Törnqvist.

Carola hevder ifølge Expressen at hun aldri har ment å fornærme samene.

- Dette er hennes pappas lue og hun tok den med opp som en morsom greie. Hun mener ingenting med det. Den har ganske enkelt vært i hennes slekt, sier Carolas pressetalsmann Camilla Bjering.

LES OGSÅ: Runar støtter Carola-hets