Sean Penn

Truer med å smelte Oscar-statuettene

Hollywood-stjernen krever at president Volodymyr Zelenskyj får tale under utdelingen.

ENGASJERT: Sean Penn er dypt engasjert i krigen i Ukraina. Foto: David Silpa/UPI/Shutterstock/NTB
ENGASJERT: Sean Penn er dypt engasjert i krigen i Ukraina. Foto: David Silpa/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Skuespiller og filmskaper Sean Penn oppfordrer til boikott av nattas Oscar-seremoni dersom Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ikke får tale, melder CNN.

Penn har selv vunnet to Oscar-statuetter - for sin innsats i «Mystic River» (2003) og «Milk» (2008) - men truer nå med å smelte trofeene offentlig i protest dersom Zelenskyj ikke får tale på direkteoverføring under utdelingen i natt.

Hollywood-stjernen holdt på å lage dokumentar i Ukraina da krigen brøt ut for en drøy måned siden, og måtte evakuere til Polen, hvor han nå driver hjelpearbeid i regi av sin ideele organisasjon CORE.

FOLKEHELT: Slik endte komikeren Volodymyr Zelenskyj opp som ukrainas president. Video: AP/Youtube/Reddit/Telegram. Reporter: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer

Dersom Oscar-komiteen kommer til at den ukrainske presidenten ikke får tale, «vil beslutningen være den mest uanstendige i Hollywoods historie», slår skuespilleren og regissøren fast.

TALE: Penn ønsker at Zelenskyj skal få tale via digital overføring, som her på Doha Forum i Qatar i helga. Foto: Karim Jaafar / AFP / NTB
TALE: Penn ønsker at Zelenskyj skal få tale via digital overføring, som her på Doha Forum i Qatar i helga. Foto: Karim Jaafar / AFP / NTB Vis mer

Oscar-komiteen har så langt ikke kommentert Penns utfall - ei heller bekreftet eller avkreftet hvorvidt Zelenskyj er invitert.

LES OGSÅ: Detaljen vekker oppsikt: - En skam

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer