Kanye West:

- Truer med å flytte fra USA

Rapperen skal ha blitt svært skuffet etter valgnederlaget.

NEDERLAG: Kanye West skal ikke være særlig tilfreds over sine drøye 60 000 stemmer. Foto: SplashNews/NTB
NEDERLAG: Kanye West skal ikke være særlig tilfreds over sine drøye 60 000 stemmer. Foto: SplashNews/NTB Vis mer
Publisert

Presidentvalgkampen til rapper Kanye West (43) har ikke gått ubemerket hen, og han har vakt oppsikt flere ganger i den forbindelse siden han erklærte sitt kandidatur i sommer.

Valgkampmøtet fra North Carolina, hvor han brast i gråt på scenen, er kanskje det som har fått flest til å sperre øynene opp.

Kampanjen hans har nok for de fleste vært å regne som et underholdningsbidrag, og det ble tidlig klart at han ikke hadde særlig å stille opp med mot Joe Biden (77) og nåværende president Donald Trump (74).

BRYTER STILLHETEN: Natt til tirsdag 21. juli gikk Kanye West hardt ut på Twitter mot blant annet Kris Jenner, nå bryter hun stillheten. Vis mer

Det er også vært å nevne at West bare registrerte seg som kandidat i 16 stater, av USAs totalt 50.

Valg-fadese

Da stemmene begynte å tikke inn forrige uke, ble det imidlertid klart at han hadde klart å kapre noen stemmer, og noen vil kanskje argumentere for at 60 000 stemmer ikke er noen dårlig bragd.

I et presidentvalg er det imidlertid ikke store biten av kaken, noe West selv skal være svært misfornøyd over.

43-åringen har foreløpig ikke uttalt seg om resultatet, men kilder hevder at han ikke takler nederlaget særlig bra.

- Han forstår ikke hva som gikk galt, og han vil ut fordi vi ikke fortjener ham, sier en kilde til OK! Magazine ifølge The Sun.

West skal nå ha et ønske om å forlate landet som ikke valgte ham til å lede det.

- Han trodde virkelig at han hadde en sjanse til å få millioner av stemmer. Sluttresultatet var ydmykende, sier kilden videre.

- Ignorerer Kanyes ønske

Det ble som kjent Biden som til slutt kunne utropes til vinner, og Trump må pakke sakene sine innen 20. januar. Blant dem som har uttrykt glede over resultatet er Wests kone Kim Kardashian (40), som la ut et bilde på Twitter av Biden og visepresident Kamala Harris (56) med blå hjerter.

Ifølge sladderpressen ignorerer hun ektemannens ønske om å forlate landet.

- Det er ingen sjanse for at Kim og barna flytter til et nytt land fordi ektemannens følelser ble såret, sier kilden.

Familien bor i Los Angeles, og har også et fristed på ranchen sin i Wyoming, hvor de under valget har oppholdt seg.

HOLOGRAM: Da Kim Kardashian West fylte 40, ga ektemannen Kanye West henne et hologram av den avdøde faren i presang. Video: Kim Kardashian / Instagram Vis mer

Gir ikke opp

Selv om presidentvalget ble en skuffelse for Kanye, betyr det ikke at presidentdrømmen er lagt på is. Tvert imot - han har allerede gjort det klart at han er klar for en ny runde om fire år.

Det gjør han på Twitter, hvor han har lagt ut et bilde av seg selv i silhuett foran kartet over USA. «Kanye 2024», skriver han.

Han er med andre ord ikke skremt bort, selv ikke etter å ha tapt flerfoldige millioner.

Hele 12 millioner dollar, rundt hundre millioner norske kroner, skal West ha brukt på valgkampen sin. Det er det The Sun som skriver, men mer anerkjente medier som Sky News har også omtalt pengebruken. Den britiske avisen hevder at tallene kommer fra offisielle papirer.

Det betyr at hver enkelt stemme har kostet West rundt 1600 kroner - en særdeles dårlig investering.

LES OGSÅ: Så mange millioner tapte han

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer