Frank Løke:

Truer med å dukke opp på «Skal vi danse»-finalen

Gjør en helomvending og gir TV 2 det glatte lag.

SAGAEN FORTSETTER: TV 2 så seg ferdig med Frank Løke (38) for flere måneder siden. Det har ikke betydd at 38-åringen har sett seg ferdig med dem. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SAGAEN FORTSETTER: TV 2 så seg ferdig med Frank Løke (38) for flere måneder siden. Det har ikke betydd at 38-åringen har sett seg ferdig med dem. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Lørdag kunne Dagbladet melde at Frank Løke (38) - i motsetning til alle andre deltakere - nektes å delta på finalen av «Skal vi danse» neste helg.

TV 2 bryter dermed en årelang tradisjon, men begrunner valget med at Løke «bevisst brøt med produksjonens retningslinjer og at han dermed brøt grunnlaget for videre samarbeid».

Overfor Se og Hør forklarte 38-åringen i går at «kanalen selv må få lov til å bestemme hvem de inviterer til fest», og så seg tilsynelatende ferdig med saken.

Dem som kjenner Løke, vet imidlertid at det berømte siste ord, sjelden forblir nettopp det siste.

Går til angrep

I et lengre innlegg på Instagram blir det særs tydelig at Løke har mange høner å plukke med kanalen. Den tidligere håndballspilleren henviser til en artikkel om ovennevnte nyhet på TV2.no, og kritiserer blant annet måten selve finalenekten er håndtert.

«Hyggelig at TV 2 forteller meg gjennom deres nettsider at jeg ikke er invitert på finalefesten. Jeg som hadde forberedt et skikkelig finalenummer», skriver Løke innledningsvis.

Videre ser 38-åringen sitt snitt til å angripe kanalens seertall - og nøyer seg naturligvis ikke bare med «Skal vi danse».

«I tillegg vil jeg fortelle dere at «Skal vi danse», «Skavlan» og «Senkveld», med Helene og Stian ikke har oppnådd den største suksessen, men det vet dere kanskje. «Skavlan» med 253 000 seere. Han hadde vel cirka en million i snitt når han var på NRK. «Skal vi danse» med 481 000 seere er langt unna smertegrensen på 600 000, og dette tatt i betraktning at «Stjernekamp» er ferdig, og at det normalt sett blir flere og flere seere mot slutten. Og det «nye» «Senkveld» sprenger vel ikke seertallene som Thomas og Harald gjorde».

  • Se for ordens skyld korrekte seertall i faktaboks.

Saken fortsetter under:

- Ikke tro på alt

Overfor Se og Hør forklarte Løke i går at han i utgangspunktet hadde lagt planer for neste helg. Innspilling av julelåt blir det, men studiotiden må eventuelt tilrettelegges rundt et potensielt finalebesøk til Nydalen i Oslo - der han er sterkt uønsket.

«Det er mulig jeg dukker opp på finalefesten allikevel, siden man skal ikke tro på alt som står i mediene, spesielt ikke på TV 2», skriver han.

Når Se og Hør tar kontakt søndag formiddag, står Løke inne for ovennevnte utspill.

- Så lenge de ikke kontakter meg personlig og sier at de ikke ønsker at jeg kommer, så er det mulig jeg kommer på festen. Alle vet at Løken er glad i en fest.

Slik svarer TV 2

Jan-Petter Dahl, PR- og mediesjef i TV 2, forklarer at de ser fram til selve finalen. Med kjennskap til et potensielt oppmøte fra Løke, understreker han at festen kun er for inviterte gjester.

ROTEN TIL PROBLEMET: Det var dette velomtalte stuntet som markerte begynnelsen på slutten for Frank Løkes «Skal vi danse»-eventyr. Foto: TV 2
ROTEN TIL PROBLEMET: Det var dette velomtalte stuntet som markerte begynnelsen på slutten for Frank Løkes «Skal vi danse»-eventyr. Foto: TV 2 Vis mer

- Vi gleder oss til å lage en fantastisk finalesending neste lørdag, og en påfølgende hyggelig avslutningsfest for alle involverte. Det er en lukket fest for inviterte gjester, sier han til Se og Hør.

- Hvordan løser dere det rent praktisk dersom Løke skulle dukke opp?

- Det er uvanlig å komme til en fest man ikke invitert til. Gjør han det, finner vi sikkert ut av det der og da. Det får vi ta som det kommer.

- Løke har reagert på at dere ikke har kontaktet og informert ham personlig om finalenekten, burde dere gjort dette?

- Vi avsluttet vårt samarbeid med ham for flere uker siden, gjentar Dahl.

DET FØRSTE INTERVJUET: Frank Løke er hjemme igjen etter «Skal vi danse»-skandalen. Se det første intervjuet med ham her. Reporter: Linn Christin Marthinussen. Video: Andreas Fadum / Dagbladet Vis mer

Står mellom to

Det var etter en helhetsvurdering at kanalen besluttet å kaste Frank Løke ut.

Den tidligere håndballspilleren stilte særs lettkledd på direkten, uten å ha varslet produksjonen eller andre medvirkende på forhånd.

Kort tid etter gikk Løke hardt ut mot TV 2s avgjørelse og hevdet blant annet at kanalen oppmuntret ham til kaste klærne på tv. Dette har TV 2 avvist gjentatte ganger.

Etter at Martine Lunde måtte forlate konkurransen i går, er det altså Einar Nilsson, sammen med dansepartner Anette Stokke, og Jan Gunnar Solli, sammen med dansepartner Rikke Lund, som skal kjempe seier i dansekonkurransen på lørdag.

LES OGSÅ: Derfor gikk det i svart for «Farmen»-Frank