Grammy Awards:

- Truer med å boikotte Grammy Awards

Flere store artister liker ikke prisutdelingens syn på unge, mørke artister.

BOIKOTTER: Justin og Kanye skal trolig ha ulike grunner for hvorfor de boikotter Grammy Awards. Begge artistene er nominerte i flere kategorier. Foto: NTB Scanpix
BOIKOTTER: Justin og Kanye skal trolig ha ulike grunner for hvorfor de boikotter Grammy Awards. Begge artistene er nominerte i flere kategorier. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

SEOGHØR.NO: 12. februar går den årlige Grammy Awards-utdelingen av stabelen i Staples Center i Los Angeles for 59. gang. Her samles kjente og mindre kjente artister for å hedre bransjen og de største artistene.

Den spektakulære musikkprisutdelingen er kjent for sin skyhøye kjendisfaktor, men det ser imidlertid ut til at det vil bli flere tomme seter i salen under årets Grammy Awards.

Rykter sier at flere av musikkbransjens største navn, blant annet Justin Bieber (22), Drake (30) og Kanye West (39), vil boikotte utdelingen.

- Rasistisk syn

Bakgrunnen for dette skal være «mangel på unge, mørke artister og nominasjoner som ikke representerer dagens musikk».

Det skriver Daily Star.

RAPPER: Kanye West har tidligere vunnet 21 Grammy-priser. I år er han nominert i åtte kategorier, men vil trolig ikke være tilstede.Foto: NTB Scanpix.
RAPPER: Kanye West har tidligere vunnet 21 Grammy-priser. I år er han nominert i åtte kategorier, men vil trolig ikke være tilstede.Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Angivelig skal det være sanger, Frank Ocean (29), som startet trenden da han valgte å ikke sende inn albumet sitt til vurdering - et album mange mener er fjorårets beste.

Ocean skal forklare uteblivelsen med utdelingens syn på unge, mørke artister.

Den 39 år gamle rapperen Kanye West skal trolig også droppe tilstelningen med begrunnelse i utdelingens rasistiske syn.

West, som sitter på 21 Grammy-priser fra tidligere, er nominert i åtte kategorier i år. Rapperen har aldri vunnet når det har vært en hvit artist i samme kategori, sier en kilde til TMZ.

Stjal showet

TMZ hevder at Justin Bieber, som er nominert til fire priser i år, heller ikke vil være tilstede.

PASSER PÅ: Justin Bieber tok godt vare på lillebroren på den røde løperen i fjor. Han både tullet med og kysset han. Foto: NTB Scanpix.
PASSER PÅ: Justin Bieber tok godt vare på lillebroren på den røde løperen i fjor. Han både tullet med og kysset han. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Imidlertid er det Bieber de fleste husker fra den røde løperen i fjor. Da «Sorry»-sangeren dukket opp med lillebroren Jaxon (7) på den røde løperen, gikk det varmt i blitzlampene.

Popstjernens lillebror sjarmerte nemlig presse og fans i senk da han hånd i hånd gikk ned den røde løperen sammen med Justin.

Bieber lagde også et lite show for de oppmøtte, og både tullet og kysset på sin skjønne bror - som han var kledd nesten identisk med.

Bieber vant også sin aller første Grammy noensinne i fjor. Det var i kategorien for «Best Dance Recording» med låta «Where Are Ü Now».

Det er fremdeles mulighet for artistene å endre mening og dukke opp på prisutdelingen som tar plass neste fredag.

En kilde sier til nettstedet at det ikke finnes sinne hos artistene overfor den spektakulære utdelingen, men at de ser på den som irrelevant. Dette skriver TMZ.

Verken Kanye West eller Justin Bieber har foreløpig kommentert saken.

LES OGSÅ: Viser stolt frem cellulittene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer