Heidi Klum:

Truer faren med retten

Pappa Gunther har varemerkeregistrert barnebarnets navn.

TRUER MED SØKSMÅL: Heidi Klum kan måtte møte faren sin i retten. Foto: SplashNews/NTB
TRUER MED SØKSMÅL: Heidi Klum kan måtte møte faren sin i retten. Foto: SplashNews/NTB Vis mer
Publisert

Den tyske supermodellen Heidi Klum (47) er tilsynelatende lykkelig gift med Tokio Hotel-gitarist Tom Kaulitz (31). Til tross for at kjærligheten blomstrer, er imidlertid ikke alt på topp på hjemmebane.

Faren hennes Günther (75) har nemlig varemerkeregistrert barnebarnets navn, altså datteren til Klum. Det skriver Mirror, etter at han selv la ut dokumentene på Instagram.

17 år gamle Leni har startet en modellkarriere på egen hånd, og var nylig å se på forsiden av det tyske magasinet «Glamour».

Både fornavnet hennes, og kallenavnet Mausekatze, tysk for musekatt, har bestefaren nå rettigheter til å bruke i kommersiell øyemed.

Truer med søksmål

Det har ikke falt i god jord hos Heidi Klum. Mirror skriver at hun skal ha sendt inn rettsdokumenter for å få vinne rettighetene til navnet selv.

- Skulle Günther Klum bryte rettigheter til tredjeparter vil han bli møtt med et søksmål, som hvis den blir godkjent, vil koste ham 250 000 euro eller seks måneder i fengsel, sier advokat Stephan Ruben til den tyske avisen Bild, ifølge Mirror.

Rundt 660 000 norske kroner, der altså. Foreløpig er det gått til søksmål, men det blir altså utfallet, ifølge advokaten, dersom han ikke sier fra seg rettighetene til navnet.

- Jeg søkte om varemerkeregistreringen av Leni for flere måneder siden. Hun er oppkalt etter min mor Leni. Rettighetene til varemerket Leni Klum tilhører meg, sier han selv til Mirror.

Han forteller også at han tatt seg av familiens varemerkerettigheter hele tiden.

SINNSYKT: At halloweenfeiring har blitt en stor greie, også her til lands, er ikke å stikke under en stol. Men dronningen av utkledning er og forblir Heidi Klum. Sjekk den syke forvandlingen. Reporter: Thea Hope. Video: Heidi Klum/Rød Løper Vis mer

Kjølig forhold

Heidi og Günther Klum skal ha hatt et svært godt forhold gjennom årene, og han har også vært manageren hennes. Han har også filmet hennes fire fødsler.

Det skal imidlertid ha blitt kjølig mellom dem da hun ble sammen med Kaulitz, og han sluttet derfor som manageren hennes, ifølge Mirror.

Leni er Klums første barn, som hun fikk med den italienske forretningsmannen Flavio Briatore. Forholdet tok imidlertid slutt før Leni, hvis egentlige navn er Helene Boshoven Samuel, ble født.

Klum var gift med artisten Seal (58) fra 2005 til 2014, og han adopterte datteren. Sammen fikk også det daværende ekteparet barna Henry (15), Johan (14) og Lou (11).

LES OGSÅ: Overrasker med gammelt bilde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer