FÅR BØTER: Deltagerne i reality-programmet "Ungkaren 20 vs. 40" trues med meget store bøter av TVNorge dersom de skulle røpe noe av programmets innhold. Foto: TVNorge
FÅR BØTER: Deltagerne i reality-programmet "Ungkaren 20 vs. 40" trues med meget store bøter av TVNorge dersom de skulle røpe noe av programmets innhold. Foto: TVNorgeVis mer

Truer deltagere med gigantbøter

- Der er drøyt, veldig drøyt, sier "Ungkaren"-deltager.

SEHER.NO: Torsdag er det premiere av TVNorge-programmet "Ungkaren 20 vs. 40", der Jørgen Festervoll (30) skal velge og vrake blant 18 flotte kvinner som alle leter etter den perfekte kjærligheten.

Men alt har ikke bare vært fryd og gammen for årets deltagere. Før de fikk reise til Sør-Afrika måtte de nemlig skrive under på en kontrakt som sier at de får 100.000 kroner i bot dersom de i ettertid røper noe av programinnholdet i serien.

- Viktig å holde kjeft
- Jeg har skrevet under på kontrakten, og ser på det som meget reelt. Reelt ble det for meg med en gang jeg signerte - TVNorge har tross alt rett til å kreve disse pengene dersom jeg skulle røpe noe av betydning, sier en av årets deltagere til Seher.no.

Men det stopper ikke der. Seher.no vet at deltagerne ikke bare trues med 100.000 kroner i bot dersom de skulle røpe seg. Skulle de finne på å røpe seg to ganger, venter en regning på 200.000 kroner. Slik fortsetter det i det uendelige, noe som vil si at hvis de røper seg ti ganger - da venter en bot på hele én million kroner.

- Dette får deg til å skjønne at det er lurt - og ikke minst viktig - at man holder kjeft. Dette er drøyt, veldig drøyt, mener "Ungkaren"-deltageren.

- For å skremme oss
Seher.no får bekreftet fra flere hold at det er slik det hele henger sammen. En annen deltager forteller at hun er svært bevisst på hva kontrakten innebærer, og at hun går rundt og er redd for å røpe ting hun aldri skulle røpet.

- Jeg er redd for å røpe detaljer, men fortsatt har jeg ikke gjort det. Man må hele tiden passe seg, spesielt hvis man er på fest og slike ting. Det kan være vanskelig etter et par pils. Samtidig tror jeg vel ikke at man får boten dersom man glipper uten at det er intensjonen - det er vel verre hvis man legger ut informasjon på Facebook og slike ting, mener hun.

- Ser du på et slikt kontraktsfestet punkt som reelt, eller som ren skremselspropaganda?

- Det er nok litt for å skremme oss. Men jeg skjønner det da. Hvis folk plaprer, da blir det ikke mange overraskelsene.

Etter hva Seher.no kjenner til har deltagerne heller ikke lov til å gå på date offentlig før de er sendt ut av programmet. Hvis date-nøden derimot er for trykkende, skal det hele foregå svært hemmelighetsfullt, i tillegg til at man må stole hundre prosent på den man dater.

Bekrefter bøtelegging
Pressekontakt i TVNorge, The Lund Kristoffersen, legger ikke skjul på at bøter er en del av kontrakten deltagerne måtte skrive under på før de tok del i programmet.

- Vi vil ikke gå ut med detaljer rundt innholdet i kontrakten, men ja - deltagerne blir ilagt en kraftig bot dersom de røper noe av innholdet i programmet, sier hun til Seher.no.

Ifølge Kristoffersen har TVNorge aldri måttet ta i bruk det kontroversielle punktet.

- Nei, det har aldri skjedd, og jeg håper vi aldri trenger å benytte oss av boten heller. Jeg ønsker ikke engang tenke på at det kan skje, forteller hun.

- Gjelder denne sanksjonen bare hvis noen røper vesentlig informasjon med overlegg, eller også hvis det lekkes uaktsomt?

- Slik informasjon skal ikke glippe ut når man har skrevet en kontrakt. Jeg regner med at de som deltar er oppegående mennesker, sier The Lund Kristoffersen, som samtidig avslører at dette punktet er vanlig i TVNorge-sammenheng - også i andre reality-programmer.

- Ja, det er det. Men kanskje ikke i nøyaktig samme for som det er snakker om her, forteller hun.

"Ungkaren 20 vs. 40" ser du på TVNorge torsdager klokka 21.30.

Har du et tips om "Ungkaren"-deltagerne eller andre kjendistips? Tips oss her eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Her kysser hun Ungkaren