Nelsan Ellis:

«True Blood»-stjerne er død

Nelsan Ellis ble bare 39 år gammel.

DØD: Stjernen ble bare 39 år gammel. Her er han i seriens sjette sesong, som karakteren Lafayette. Foto: HBO
DØD: Stjernen ble bare 39 år gammel. Her er han i seriens sjette sesong, som karakteren Lafayette. Foto: HBO Vis mer

Den amerikanske tv-stjernen Nelsan Ellis er død. Det bekrefter HBO i en uttalelse overfor Variety. Han ble bare 39 år gammel. Han skal ifølge magasinet ha dødd av hjertesvikt.

Skuespilleren er best kjent for sin rolle som Lafayette Reynolds i HBO-serien «True Blood». Han var med i alle sju sesonger av den populære vampyrserie. Overfor The Hollywood Reporter forteller manageren hans, Emily Gerson Saine, at tapet er stort.

DØD: Den amerikanske tv-stjerna Nelsan Ellis er død. Dette bildet ble tatt i 2014. Foto: Evan Agostini/Invision, NTB scanpix
DØD: Den amerikanske tv-stjerna Nelsan Ellis er død. Dette bildet ble tatt i 2014. Foto: Evan Agostini/Invision, NTB scanpix Vis mer

- Vi er ekstremt lei oss for å høre at Nelsan Ellis er gått bort. Nelsan var med i HBO-familien lenge, og hans storslåtte portrettering av Lafayette vil bli husket godt i seriens arv. Han vil bli savnet av fans og alle oss i HBO, heter det i uttalelsen.

En av seriens skapere, Alan Ball, sier at den avdøde skuespilleren var et stort talent og at kreativiteten Ellis viste på settet forundret ham. Han legger til at det var en ære å få jobbe med 39-åringen.

Nelsan Ellis gikk på prestisjeskolen Julliard før han fikk den store rollen, som millioner av seere verden over nå kjenner han igjen for. Han rakk likevel å skaffe seg en bachelorgrad før han begynte i tv-serien. Han har også spilt i flere teaterstykker. Ellis var dessuten med i flere filmer, hvor den siste kom ut i fjor og hadde tittelen «Little Boxes».

I bokserien tv-adapsjonen er basert på blir karakteren hans drept relativt tidlig, men fordi fansen elsket ham på tv valgte produksjonen å beholde Ellis i serien. Det skriver Rolling Stone. Han var med i totalt 80 episoder av «True Blood», og har vunnet flere priser for innsatsen sin.

- Jeg har på mer sminke enn noen av kvinnene i castet. Med en gang de gir meg falske øyevipper og øyesminke, setter jeg på litt Rihanna og kommer rett inn i rollen, har han tidligere uttalt overfor The Philadelphia Inquirer.

Skuespilleren etterlater seg en sønn, Breon. Han etterlater seg også sju søsken.

Saken oppdateres.