DØD: Stjernen ble bare 39 år gammel. Her er han i seriens sjette sesong, som karakteren Lafayette. Foto: HBO
DØD: Stjernen ble bare 39 år gammel. Her er han i seriens sjette sesong, som karakteren Lafayette. Foto: HBOVis mer

Nelsan Ellis:

«True Blood»-stjerne er død

Nelsan Ellis ble bare 39 år gammel.

Den amerikanske tv-stjernen Nelsan Ellis er død. Det bekrefter HBO i en uttalelse overfor Variety. Han ble bare 39 år gammel. Han skal ifølge magasinet ha dødd av hjertesvikt.

Skuespilleren er best kjent for sin rolle som Lafayette Reynolds i HBO-serien «True Blood». Han var med i alle sju sesonger av den populære vampyrserie. Overfor The Hollywood Reporter forteller manageren hans, Emily Gerson Saine, at tapet er stort.

DØD: Den amerikanske tv-stjerna Nelsan Ellis er død. Dette bildet ble tatt i 2014. Foto: Evan Agostini/Invision, NTB scanpix
DØD: Den amerikanske tv-stjerna Nelsan Ellis er død. Dette bildet ble tatt i 2014. Foto: Evan Agostini/Invision, NTB scanpix Vis mer

- Vi er ekstremt lei oss for å høre at Nelsan Ellis er gått bort. Nelsan var med i HBO-familien lenge, og hans storslåtte portrettering av Lafayette vil bli husket godt i seriens arv. Han vil bli savnet av fans og alle oss i HBO, heter det i uttalelsen.

En av seriens skapere, Alan Ball, sier at den avdøde skuespilleren var et stort talent og at kreativiteten Ellis viste på settet forundret ham. Han legger til at det var en ære å få jobbe med 39-åringen.

Nelsan Ellis gikk på prestisjeskolen Julliard før han fikk den store rollen, som millioner av seere verden over nå kjenner han igjen for. Han rakk likevel å skaffe seg en bachelorgrad før han begynte i tv-serien. Han har også spilt i flere teaterstykker. Ellis var dessuten med i flere filmer, hvor den siste kom ut i fjor og hadde tittelen «Little Boxes».

I bokserien tv-adapsjonen er basert på blir karakteren hans drept relativt tidlig, men fordi fansen elsket ham på tv valgte produksjonen å beholde Ellis i serien. Det skriver Rolling Stone. Han var med i totalt 80 episoder av «True Blood», og har vunnet flere priser for innsatsen sin.

- Jeg har på mer sminke enn noen av kvinnene i castet. Med en gang de gir meg falske øyevipper og øyesminke, setter jeg på litt Rihanna og kommer rett inn i rollen, har han tidligere uttalt overfor The Philadelphia Inquirer.

Skuespilleren etterlater seg en sønn, Breon. Han etterlater seg også sju søsken.

Saken oppdateres.

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.