«Skal vi danse»:

Trude Drevland ute av «Skal vi danse»

- Det har vært et eventyr.

TRAKK DET KORTESTE STRÅET: Trude Drevland sammen med sin dansepartner under kveldens sending av «Skal vi danse». Foto: TV 2
TRAKK DET KORTESTE STRÅET: Trude Drevland sammen med sin dansepartner under kveldens sending av «Skal vi danse». Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NYDALEN (Se og Hør): Gjennom en rekke uker har deltakerne i årets sesong av «Skal vi danse» imponert på parketten.

Likevel begynner konkurransen å toppe seg, og kampen om de siste plassene blir tøffere og tøffere. Under kveldens sending var temaet «vendepunkt». Deltakerne tok derfor for seg store vendepunkt i livet - som har betydd mye for dem.

Dommerpanelet besto i kjent stil av Trine Dehli-Kleve, Tore Petterson, Egor Filipenko og Merete Lingjærde og i dag var det Trude Drevland som måtte se seg nødt til å forlate konkurransen.

Hun trakk altså det korteste strået i danseduell mot Erik Follestad.

- Det har vært et eventyr. Dette er det vakreste eventyret jeg kan fortelle noen om ever, sier Drevland etter exiten.

VIDERE: Samtlige dommerne i «Skal vi danse» mente Erik Follestad fortjente å gå videre under kveldens sending. Foto: TV 2
VIDERE: Samtlige dommerne i «Skal vi danse» mente Erik Follestad fortjente å gå videre under kveldens sending. Foto: TV 2 Vis mer

- Ordentlig vennskap

Selv om danseeventyret nå er over for Drevlands del, forklarer 70-åringen at dette neppe blir siste gang hun og partner Bjørn Wettre Holthe skal møtes.

- Vi skal ha det mye gøy sammen og ha masse kontakt. Jeg er dypt takknmelig for at Bjørn har vært med å hjulpet meg gjennom dette. Det er det bare han som hadde klart, forteller Drevland til Se og Hør, før Holthe skyter inn:

- Det går to veier dette vennskapet. Vi har lært hverandre å kjenne og det er egentlig fantastisk å få bli kjent med en slik person.

Sammen trekker duoen fram selve opplevelsen og vennskapet som det beste med deltakelsen.

- Jeg tror ikke vi kommer til å danse mer sammen, men vi kommer til å danse i livet sammen. Vi har blitt venner for livet.

Ville bli sykepleier

Den tidligere politikeren Trude Drevland (70) kickstartet kvelden med en jive til den ikoniske låta til Wenche Myhre, «La meg være ung». Gjennom sin karriere i politikken har Drevland utmerket seg. Under kveldens sending innrømmet 70-åringen imidlertid at da hun flyttet hjemmefra i 1965, så hadde hun et ønske om å bli sykepleier.

Av dommerne fikk Drevland høre at hun sprer danse-glede på parketten, der hun svinger seg med sin dansepartner, Bjørn Wettre Holth (36). Totalt fikk den sprudlende 70-åringen 20 poeng fra dommerne.

NY SVEIS: Både Trude og Bjørn hadde ny sveis for anledningen. Foto: TV 2
NY SVEIS: Både Trude og Bjørn hadde ny sveis for anledningen. Foto: TV 2 Vis mer

Fornøyd

«Skam»-stjerna Cengiz Al (19) har gjennom de seks tidligere sendingene blitt hyllet for sine danseferdigheter. Og i kveld ble han spurt av dommer Egor Filipenko om det er noe han ikke kan.

Forrige uke kapret han årets første toppscore, men i kveld måtte han unne seg med 35 poeng, etter at Trine Dehli Cleve beskrev noen av bevegelsene hans som i «ubalanse».

Selv var han svært fornøyd med sin egen innsats.

SAMBA FOR TO: Cengiz og Mai Mentzoni under sin samba. Foto: TV 2
SAMBA FOR TO: Cengiz og Mai Mentzoni under sin samba. Foto: TV 2 Vis mer

- Sexy

Da Grunde Myhrer (20) var med på «Paradise Hotel» tidligere i år, overrasket han mange med sin «Magic Mike»-dans. I kveld gjentok han den hete dansen. Med sin dansepartner Ewa Trela (38) fikk han jubel fra hele salen da han kastet overdelen.

Myhrer snakket åpent om sin tunge tid med mobbing som yngre, men i kveld ble han hyllet av blant andre Egor Filipenko som et «sexy beast».

Myhrer og Trela fikk 36 poeng fra dommerne i kveld.

Vis mer Vis mer
BAR OVERKROPP: Grunde kastet overdelen til vill jubel fra publikum. Foto: TV 2
BAR OVERKROPP: Grunde kastet overdelen til vill jubel fra publikum. Foto: TV 2 Vis mer

- En eventyrlig reise

Forrige uke var det Erlend Elias Bragstad som måtte forlate konkurransen, etter at han hadde havnet på bunn flere ganger tidligere.

- Dette er slutten på en magisk og eventyrlig reise, som også har vært tung og hard, sa han til Dagbladet og fortsatte:

- Det har gått så bra, så jeg kan liksom ikke være lei meg. Likevel er jeg lei meg for at jeg ikke skal gjøre det mer. Marianne skal jeg ha kontakt med for alltid.

Danseskade
At kroppen begynner å merke den intense treningen, er ikke til å komme unna. Denne uken ble det imidlertid kjent at bakedronning Ida Gran-Jansen hadde pådratt seg sitt tredje ribbeinsbrudd under trening. Hvordan hun har klart det er fremdeles uvisst for Gran-Jansen.

- Det er vanskelig å si, men det må være gjentatt trykk og press som har ført til det, sa hun tidligere denne uken.

- Jeg har kanskje skjøre ribbein, for jeg kommer ikke på hendelsen der det skal ha skjedd, la hun til.

Smertene begynte hun først å kjenne på for nesten tre uker siden. Det var mens hun og dansepartner Benjamin skulle briljere på parketten med tango. Det var lørdagen etter, da den velkjente dansen cha-cha-cha skulle trollbinde publikummerne, at smertene nådde nye høyder.

LES OGSÅ: Kjenner du igjen disse «Skal vi danse»-deltakerne?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer