Trude Drevland og Marna Haugen Burøe:

Trude Drevland klinte til med «Skal vi danse»-kollega

- Herregud, å kysse en dame på 70 år er fantastisk!

STØTTER SKEIVE: Marna Haugen Burøe og Trude Drevland viste sin solidaritet i forbindelse med «Jævla homo»-premiere i kveld. Foto: Skjermdump fra Instagram
STØTTER SKEIVE: Marna Haugen Burøe og Trude Drevland viste sin solidaritet i forbindelse med «Jævla homo»-premiere i kveld. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): I kveld er det premiere på TV-serien «Jævla homo» på NRK.

I den anledning oppfordret programleder Gisle A. Gjevestad Agledahl (26) følgerne sine på Instagram til å dele bilder av at de kysser samme kjønn.

Flere kjendiser kastet seg på emneknaggen, deriblant «Komikerfrue» Marna Haugen Burøe (36) og tidligere politiker Trude Drevland (70).

På et bilde delt på Instagram-kontoen til Haugen, kliner Skal vi danse-deltakerne til for å vise sin støtte.

Under bildet skriver Haugen: «Vi gleder oss helt vilt til #jævlahomo begynner på NRK i kveld!»

Vi gleder oss helt vilt til #jævlahomo begynner på NRK i kveld 🏳️‍🌈 @trudedrevland ♥️😘💃

A post shared by komikerfrue (@komikerfrue) on

Stiller spørsmål ved verdiene

Drevland forteller til Se og Hør at de stort sett har fått positive tilbakemeldinger etter bildet. Har de fått noen negative, så gir hun blaffen i dem uansett.

- «Jævla Homo» er utrolig dyp og fin, og er en aksjon i solidaritet med dem som i 2017 ikke tør å vise sine følelser ute i et samfunn som kanskje er det best i verden, sier hun.

- Hvis jeg kan være med på å få noen til å skjønne at de bare må vise hvem de er, så er jeg takknemlig.

- Er Marna flink til å kysse?

- La meg si det sånn, jeg er ikke der at jeg har noe forhold til det fordi mine følelser går i en annen retning. Men jeg synes budskapet var viktigere enn kysset, sier hun lattermildt.

- Ellers er Marna en praktfull dame fordi hun er så modig. Så det å få lov til å være med på bilde med Marna var i grunn en ære i seg selv.

Drevland synes det er synd at ungdom sliter med å vise hvem de er ute i det offentlige rom, og at det derfor er alle andre som skjerpe seg.

- Vi har ikke råd til å la ungdom slite fordi vi viser lite toleranse og evner å ikke ha et avslappet forhold til folk som er glad i hverandre uansett kjønn. Hva slags verdier skal vi egentlig ha i dette samfunnet?

Var ikke vond å be

Ifølge blogger Marna Haugen Burøe var ikke den tidligere Bergen-ordføreren vond å be.

- Jeg sa, «Trude, vil du kline med meg?» og da sa hun, «Ja, Marna, det vil jeg gjerne!»

GIFT: Marna Haugen Burøe er gift med komikeren Ørjan Burøe Foto: Nina Hansen / Dagbladet
GIFT: Marna Haugen Burøe er gift med komikeren Ørjan Burøe Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Hvordan var det å kysse henne?

- Det var mykt. Dama har det enda, altså. Man skal ikke undervurdere hun der!

Damene konkurrerer for tiden i TV 2-programmet «Skal vi danse», og har blitt gode kolleger til tross for konkurransen, ifølge Haugen Burøe.

- Herregud, å kysse en dame på 70 år er fantastisk! Jeg omgås Trude hver dag og hun er en av mine bestevenner i den gjengen. Trude er nydelig.

Tilbakemeldingene på bildet har vært utelukkende positive, men Burøe Haugen forteller at hun likevel er bevisst på problemene i dagens samfunn. Derfor var det en selvfølge for henne å stille opp.

LES OGSÅ: Marna og Ørjans «Dirty Dancing»-stunt gikk ikke etter planen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer