FOLKEKJÆR: Det norske folk kan være glad for at Anne Marit Jacobsen fulgte sin vilje og ble skuespiller. I snart 40 år har hun sprudlet fra scenen. Foto: SCANPIX
FOLKEKJÆR: Det norske folk kan være glad for at Anne Marit Jacobsen fulgte sin vilje og ble skuespiller. I snart 40 år har hun sprudlet fra scenen. Foto: SCANPIX Vis mer

Trosset sin gammeldagse far

- Jeg beundret mor veldig.

SEHER.NO: Skuespilleren Anne Marit Jacobsen (61) har i snart 40 år utfoldet seg på scenen og gitt liv til en lang rekke skikkelser. Med humor, innlevelse og en ekstraordinær utstråling har hun fått det norske publikum til å både le og gråte.

Men det var et langt mer tårevått yrke som var ment for henne. Hun var nemlig tiltenkt å ta over familiebedriften, T.S Jacobsens begravelsesbyrå som hennes farfar hadde startet.

Anne Marit var datter av begravelsesagenten Thorbjørn Sigurd Jacobsen og den glamorøse divaen Randi Heide Steen. Hun valgte å følge i sin mors fotspor. Hun ville bli skuespiller.

- Jeg beundret mor veldig Hun var verdens varmeste og nydeligste menneske. Utadvendt og morsom, en fantastisk sangerinne. Hun syntes kanskje at jeg ikke var diva nok. Jeg var mer nedpå.

Randi Heide Steen var søsteren til den også kjente skuespilleren Harald Heide Steen sr (far til Harald Heide Steen jr.) og revystjernen Kari Diesen (mor til Andreas Diesen og Kari Diesen).

Men Anne Marit fikk til sin sorg aldri oppleve sin mor på teaterscenen.

- Far var så gammeldags, vet du. Når mor spilte i "Den glade enke" og sånn, ville ikke far at vi skulle se det, fordi hun klinte med grev Danilo på scenen. Og far var altså gammeldags. Han var veldig... ikke sjalu, men han syntes ikke vi skulle... kanskje han var redd for at vi skulle tro at yrket og livet var så glamorøst. Han var streng, sier Anne Marit i et intervju med Aftenpostens A-magasin.

Skuespilleren er aktuell med forestillingen "Hans Børli med kvinnehånd" som har premiere 7. mai på Nationaltheatret.

LES OGSÅ: Redde for å få barn