Coronaviruset:

Trosset corona-oppfordring - forklarer hvorfor

Fagorganisasjon anmoder om å unngå mobilbruk i skjønnhets-salonger. Det har ikke alle tatt til etterretning.

ETTERLENGTET FRISØRBESØK: Flere av landets influensere har dokumentert sine frisørbesøk inne i salongene etter gjenåpningen denne uka, til tross for oppfordringen om å legge igjen mobilen hjemme. Foto: Skjermdump fra Bybenedicte, Pilotfrue / Instagram
ETTERLENGTET FRISØRBESØK: Flere av landets influensere har dokumentert sine frisørbesøk inne i salongene etter gjenåpningen denne uka, til tross for oppfordringen om å legge igjen mobilen hjemme. Foto: Skjermdump fra Bybenedicte, Pilotfrue / Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra og med denne uken vedtok regjeringen at virksomheter med en-til-en kontakt, som frisører, hudpleiere og tatovører, kunne gjenåpne. Beskjeden kom etter at de ulike virksomhetene har holdt stengt siden tiltakene mot spredning av coronaviruset ble iverksatt for over seks uker siden.

I anledning gjenåpningen har Folkehelseinstituttet kommet med en egen veiledning om smittevernfaglig forsvarlig drift i frisørsalongene.

I tillegg til dette har NHO-organisasjonen NFVB (Norske frisører- og velværebedrifter, journ.anm.) kommet med en sterk oppfordring om at frisørsalongene, og de ulike hudpleieklinikkene, bør forby bruk av mobiltelefoner inne i virksomhetene.

Kan spre smitte

Administrerende direktør i NFVB, Anne Mari Halsan, forteller til Se og Hør at bakgrunnen for at de kommer med oppfordringen mot mobilbruk er at den kan være en smittekilde. Oppfordringen forteller Halsan at de har gitt til alle deres medlemsbedrifter i form av både hudpleie, negledesign og frisører.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er arkivert, hvis du ønsker å lese denne så må du logge deg inn med en aID konto først.

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer