Ole Gunnar Solskjær:

Trosser sønnens ønske med ny toppjobb

Ole Gunnar Solskjær blir ny manager for Manchester United.

PÅ FLYTTEFOT: Ole Gunnar Solskjærs kone Silje har vært med fotballstjernen verden rundt siden de giftet seg i 2004. Nå har han kapret toppjobb som Manchester Uniteds nye manager. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PÅ FLYTTEFOT: Ole Gunnar Solskjærs kone Silje har vært med fotballstjernen verden rundt siden de giftet seg i 2004. Nå har han kapret toppjobb som Manchester Uniteds nye manager. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag morgen ble nyheten om at norske Ole Gunnar Solskjær (45) blir ny manager for Manchester United bekreftet. Stillingen er en jobb de fleste bare kan drømme om, og for den norske fotballegenden har avgjørelsen trolig ikke bare vært enkel å fatte.

«Jeg vil aldri flytte fra Kristiansund, pappa.»

Nye planer

Det sa Ole Gunnar Solskjærs yngste sønn, Elijah, til sin far etter at den tidligere Manchester United-spissen var ferdig som Cardiff-manager i 2014, ifølge Dagbladet.

- Når minstemann ytrer det, betyr det mye for meg. Nå ser jeg for meg at jeg kan bo i Kristiansund resten av livet, sa Solskjær til avisen i 2015.

Videre forklarte 45-åringen at han hadde forandret seg siden han som ung og ambisiøs trener drømte om det store utland, og at han så for seg et liv sammen med familien i Kristiansund. I fjor uttalte han riktignok at han så for seg å reise utenlands igjen når barna ble voksne.

- Jeg er lysten på å prøve meg igjen i en utenlandsk klubb, men ikke før om 5-10 år. Ungene må vokse opp først, sa Solskjær til Dagbladet i fjor.

Solskjær har skrevet under på en kontrakt som gjør han til gigantklubbens manager frem til sommeren, skriver avisen onsdag. De skriver videre at 45-åringen, som i utgangspunktet er signert med Molde FK, er på utlån fra den norske klubben.

UNGT TALENT: Ole Gunnar Solskjær sammen med David Beckham og Phillip Neville etter seieren i Carling Premier League i 1997. Foto: Pa Photos
UNGT TALENT: Ole Gunnar Solskjær sammen med David Beckham og Phillip Neville etter seieren i Carling Premier League i 1997. Foto: Pa Photos Vis mer

Åpnet opp om romansen

Denne uken tok imidlertid planene en brå vending da drømmejobben kom på banen.

Den tidligere proff-fotballspilleren er godt gift med Silje Solskjær og sammen har de barna Noah (18), Karna (15) og Elijah (10).

I et intervju med Dagbladet Magasinet for tre år siden, fortalte 45-åringen om starten på romansen som etter hvert skulle resultere i bryllup og tre barn.

- (...) Silje var også en veldig god fotballspiller. Vi trente ofte sammen da vi var yngre. (...) I Clausenengen hadde vi en talentgruppe om morgenen som jeg egentlig var for gammel til, men jeg fikk lov til å være med likevel. Egentlig ville jeg bare fordi Silje var det.

TROFAST: Ole Gunnar og kona Silje under utdelingen av «Gullballen» i 2009. Sistnevnte har vært med fotballstjernen verden rundt. Foto: NTB Scanpix
TROFAST: Ole Gunnar og kona Silje under utdelingen av «Gullballen» i 2009. Sistnevnte har vært med fotballstjernen verden rundt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De ble kjæres­ter etter at han kom hjem fra første­gangstjenesten i Forsvaret, og paret giftet seg i Florida i 2004.

Kona Silje har vært med Ole Gunnar Solskjær verden rundt i forbindelse med hans tidligere proff-karriere. I 2015 flyttet paret tilbake til Norge, etter et opphold i Cardiff, da han signerte trenerkontrakt med fotballklubben Molde.

Dette var også av hensyn til barna.

- Det hadde veldig mye å si. Ungene får en annen oppvekst her enn de ville ha fått i Manchester eller Cardiff (...), sa han til Dagbladet Magasinet.

TILBAKE TIL GAMLE TRAKTER: David Beckham og Ole Gunnar Solskjær spilte side om side i til sammen seks sesonger for den britiske topp-klubben Manchester United på 90- og 2000-tallet. Foto: NTB Scanpix
TILBAKE TIL GAMLE TRAKTER: David Beckham og Ole Gunnar Solskjær spilte side om side i til sammen seks sesonger for den britiske topp-klubben Manchester United på 90- og 2000-tallet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skryt av Beckham

På slutten av 90-tallet var Ole Gunnar Solskjær en av de dyktigste spillerne i Europa, og briljerte både på det norske landslaget og under Sir Alex Fergusons (76) styre i den britiske topp-klubben Manchester United. Han spilte blant annet på lag med David Beckham (43).

I 2007 ble det kjent at Solskjær la opp som fotballspiller på grunn av en kneskade, og i august året etter spilte Kristiansund-mannen sin siste kamp for storlaget. Beckham skrøt hemningsløst av sin gode kollega i forbindelse med avslutningskampen.

- Jeg husker første gang jeg møtte ham og at jeg tenkte på hvor ung han så ut. Han hadde et skikkelig «babyface». Med én gang han startet å trene kunne man se at han hadde det som skulle til for å bli en Manchester United-spiller. En stor United-spiller, faktisk. Selv i så ung alder, sa Beckham på Manchester Uniteds egen tv-kanal, skrev VG.

Også i anledning den store nyheten onsdag, har Beckham sendt sine gratulasjoner til sin tidligere lagkamerat.

- Lykke til Ole, skriver den britiske stjernen til et bilde av Solskjær på sin Instagram-story.

LYKKEØNSKNINGER: David Beckham var raskt ute med å ønske den norske fotballstjernen lykke til i ny jobb. Foto: Skjermdump Instagram
LYKKEØNSKNINGER: David Beckham var raskt ute med å ønske den norske fotballstjernen lykke til i ny jobb. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer

LES OGSÅ: Pengeproblemene hoper seg opp

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer