Julia Nyland:

Trosser reiseråd: - Riktig for meg

Influenseren drar til Spania på ubestemt tid.

REISER FRA OSLO: Julia Nyland velger å trosse regjeringens reiseråd for å oppholde seg i Spania. Foto: Privat
REISER FRA OSLO: Julia Nyland velger å trosse regjeringens reiseråd for å oppholde seg i Spania. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Et år har gått siden verden stengte ned grunnet pandemi. For de fleste har det betydd å holde seg mest mulig hjemme, og utenlandsreiser har blitt utsatt på ubestemt tid.

Regjeringa har frarådet reiser som ikke er strengt nødvendige, også innenlands. Likevel velger noen å trosse anbefalingene. Flere norske influensere har dratt på ferie det siste året, blant dem Isabel Raad (26), Melina Johnsen (25) og Sofie Karlstad (23).

Nå føyer også Julia Nyland (28) seg i rekken. Hun var blant Norges første, store bloggere, og lever i dag av både Instagram og blogg.

Hun melder selv på bloggen at hun skal til Marbella, og skriver at hun er klar over at det er et egoistisk valg, men at hun står for det.

Forberedt på kritikk

Til Se og Hør forklarer hun at billetten ble bestilt for en stund siden, og at den bare går én vei.

- Det er ikke sånn at jeg kommer tilbake om en uke. Jeg skal være der over en lengre periode, i stedet for å sitte her i Oslo og bli deprimert. Selv om det ikke anses som en stengt nødvendig reise er det riktig for meg, sier hun.

GODE FORBILDER: Helseminister Bent Høie påpeker at influensere har et særlig ansvar når det kommer til å være forbilder for dagens generasjon. Video: Embla Hjort-Larsen, Reporter: Frode Andresen Vis mer

Nyland understreker at hun er klar over at hun ikke er den eneste som blir mentalt nedbrutt av strenge tiltak.

Influenseren forklarer at hun har tilgang på en leilighet i Marbella, og at tiden der kommer til å gå til å jobbe og studere. Hun tar en bachelor i bærekraftig logistikk og sirkulær økonomi.

Hun forteller at hun er forberedt på kritikk, og mener selv hun må tåle det når hun tar et kontroversielt valg.

- Det har kommet en del reaksjoner. Det er ofte mye usaklig som at jeg er en narsissist og dum influenser. Men det er jeg vant til, og jeg bryr meg ikke, sier hun.

- Coronaboble

De strenge coronatiltakene i Norge krever nå at man er i karantene i ti dager etter utenlandsreise, dersom man ikke kan dokumentere at reisen er strengt nødvendig. Mandag ble det også innført enda strengere tiltak i Oslo og Viken som følge av at smitten har skutt i været.

- Jeg har valgt å reise, og det er ingenting som rettferdiggjør det. Jeg følger med på hva som skjer i Spania, og akkurat nå letter de litt opp. Jeg skal ikke hjem til Norge med det første, og hvordan det ser ut her når jeg kommer tilbake kan man ikke spå, sier hun.

STORMFORELSKET: Vivian Sætre, kjent fra forrige sesong av «Ex on the Beach» avslører at hun har funnet lykken, og snakker om tiden etter reality-programmet. Video: Rød Løper Vis mer

- VG meldte for to uker siden om spansk helsepersonell som behandles for blant annet søvnvansker og psykiske problemer som følge av smittetrykket, hva tenker du om det?

- Det var jeg ikke klar over, og har derfor ikke gjort så mye refleksjoner rundt. Men verden er mer kompleks enn corona, og Spania er også avhengig av turisme. Vi er midt i en coronaboble hvor pandemien er det eneste vi ser, næringsliv er ikke med i likningen. Men jeg kommer til å være veldig forsiktig og bor alene, sier 28-åringen.

Erna: - Ikke greit

Spania hadde rekordhøye smittetall i februar, men så langt i mars har den avtatt mye. Totalt har 3,4 millioner mennesker vært smittet i landet, 72 000 mennesker har dødd med coronasmitte siden pandemien brøt ut.

Reisende fra Oslo må framvise negativ covid-19-test ved innreise til landet. Det er innført portforbud i Spania mellom klokka 23 og 06, samt munnbind uansett avstand til andre personer.

HENDA I VÆRET: Den russiske Instagram-modellen Alesya Kafelnikova måtte legge seg flat etter et mislykket stunt med en utrydningstruet sumatrisk elefant. Vis mer

I slutten av januar kom også statsminister Erna Solberg med klokkeklar beskjed.

- Til de nordmenn som har synes at det har vært greit å reise til utlandet på ferie, vil jeg si at det er det ikke lenger.

Hun ba også om at befolkningen skulle vise solidaritet ved å bli hjemme.

LES OGSÅ: Nekter for karantenebrudd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer