Eurovision:

- Tror på pallplassering

- En maktdemonstrasjon, mener Per Sundnes. Norske Keiino klatrer stadig på Eurovision-bettinglistene.

KEIINO: Etter at Keiino har levert sitt bidrag, har de klatret ytterligere på bettinglistene. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KEIINO: Etter at Keiino har levert sitt bidrag, har de klatret ytterligere på bettinglistene. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Norge og Keiino, med «Spirit in the Sky», var nummer 15 ut i kveld. Trioen, bestående av Tom Hugo, Fred Buljo og Alexandra Rotan, fortalte til pressen at «dette blir veldig gøy» før de skulle i ilden.

- For en opplevelse

Dagbladets reporter på stedet meldte om god stemning på presserommet da Keiino sto på scenen. I tillegg var det svært god stemning i salen, og norske flagg å skimte flere steder.

- For en opplevelse! Vi ble møtt av et jublende folkehav som ropte «Norway, Norway», og det var helt fantastisk! Vi fikk så god energi fra publikum!, sier Alexandra Rotan via sin pressekontakt.

EUROVISION: Norge og KEiiNO gjør seg klare før opptreden i finalen i Eurovision 2019 i Tel Aviv. Video: NRK Vis mer

Låten klatrer nå på oddslistene, men lå på en niendeplass da sendingen begynte lørdag kveld. Tidligere på dagen lå den på en tiendeplass. I skrivende stund er Norge på femteplass, som vil si at den har klatret fantastiske fem plasser opp på lista i løpet av få timer.

- Dette blir bare villere og villere. Det tyder på at Keiino har gjort alt de kunne. Nå kan egentlig alt skje, sier Morten Thomassen, som er president for den norske MGP-klubben til Dagbladet.

Han er likevel nøktern, og tror at Norge ender på en sjuendeplass.

- Tror vi kommer på pallen

Oddsen er selvsagt ikke fasiten på hvordan resultatet blir, men kan brukes som en god pekepinn på at Keiinos framføring traff europeere rundt om. Ekspertene har vært i tvil om joiken vil overbevise et internasjonalt publikum.

Det er også blitt pekt på at låta minner på Finlands bidrag fra i fjor, og at det kan ha påvirket juryens stemmer.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Jeg tror vi kan komme på pallen, sier Per Sundnes til Betsson-bloggen, og fortsetter:

- Det å kunne prestere når det gjelder som mest er en viktig egenskap i Eurovision, og den egenskapen er det ingen tvil om at KEiiNO har. Dette var en maktdemonstrasjon. Alle tre leverer sin soleklart best opptreden, jubler Per Sundnes.

TEKNISK TRØBBEL: Alt gikk ikke som planlagt for KEiiNO på prøvene før den store finalen. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Omfavnet det urnorske

Sundnes mener Keiino leverte en perfekt gjennomføring av «Spirit in the Sky». Han påpeker også at publikum jublet da Fred Buljo joiket.

- Det europeiske folket har uten tvil omfavnet det urnorske. Dette gir meg store forhåpninger, fortsetter Sundnes.

Resultatet vil være klart rundt halv ett i natt. Før den tid skal det skje mye annet på scenen. Eurovision får blant annet besøk av selveste Madonna, som skal framføre en gammel og en ny låt.

Det har vært mye forvirring knyttet til hvorvidt hun faktisk kom til å opptre, men Dagbladets fotograf på stedet har observert det 60 år gamle popikonet i gangene.

MADONNA: Dagbladets fotograf har observert Madonna i gangene på Eurovision. Foto: Russell Davies
MADONNA: Dagbladets fotograf har observert Madonna i gangene på Eurovision. Foto: Russell Davies Vis mer

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.

LES OGSÅ: - Jeg har snakket med døde mennesker