- EN PARODI: Trond Giske skjelles ut av Høyre-politikeren Henrik Asheim. Foto: SCANPIX
- EN PARODI: Trond Giske skjelles ut av Høyre-politikeren Henrik Asheim. Foto: SCANPIXVis mer

- Tror jobben hans er å klå på Mira

Høyre-politiker skjeller ut kulturminister Trond Giske.

SEHER.NO: Den ferske lederen i Unge Høyre, Henrik Asheim, langer ut mot kulturminister Trond Giske. Asheim omtaler Giske som en parodi på seg selv.

- Trond Giske tror jobben hans er å klå på Mira Craig, sa han i sin første tale som nyvalg leder i Unge Høyre.

Til Dagbladet mandag utdyper Asheim hva han mener om kulturministeren fra AP.

- Giske er i ferd med å bli en parodi på seg selv. Det blir litt mye festivaler på kulturministeren. Han velger noe bort når han er på alle disse festivalene. For eksempel det at han ikke kommer på Dissimilis-festival. Det synes jeg ikke går an. Han skal være kulturminister for hele folket, sier Asheim.

Det vakte stor oppsikt da Giske i fjor lot Mira sitte på skuldrene hans under The Killer-konserten på Hovefestivalen i fjor. Asheim mener Giske har misforstått jobben sin.

- Jeg tenker på bildet av Craig som sitter på skuldrene til Giske. Det er greit at han går på festivaler, der er ikke det. Men det blir kanskje litt mye og lite annet, sier han.

Selv kaller Giske angrepet for et skittent utspill.

- Erna Solberg var for litt siden ute og advarte mot en skitten valgkamp. Unge Høyre-lederens retoriske nivå viser at hun hadde helt rett. Ut over det er ikke talen verdt å kommentere, sier han til Dagbladet.

Heller ikke Mira Craig har villet kommentere saken.

LES OGSÅ: Nektet Giske gratis festival-inngang