Kendall Jenner:

- Tror jeg skal dø

Supermodellen snakker ut om angstlidelsen.

ANGST: Supermodellen og realitystjernen Kendall Jenner åpner seg om angstlidelsen, som til tider har gjort at hun føler at hun skal dø. Foto: Jackson Lee / Splash News / NTB
ANGST: Supermodellen og realitystjernen Kendall Jenner åpner seg om angstlidelsen, som til tider har gjort at hun føler at hun skal dø. Foto: Jackson Lee / Splash News / NTB Vis mer
Publisert

Å være en del av verdens kanskje aller mest kjente familie, er tilsynelatende ikke bare-bare. Hele verdens øyne er rettet mot alle steg du tar, og gjør du feil, lar ikke kritikken vente på seg.

Derfor er det kanskje ikke så rart at den nest yngste søsteren i flokken, Kendall Jenner (25), har hatt det tøft gjennom årene. Hun har nemlig flere ganger vært åpen om at hun lider av alvorlig angst.

I et nytt intervju for Vogues «Open Minded»-serie setter hun seg ned med psykologen Dr. Ramani Durvasula. Der avslører supermodellen at hun har slitt med det helt siden hun var liten.

- Jeg husker at jeg var veldig ung - kanskje mellom åtte og ti - og hadde problemer med å puste, forteller hun innledningsvis.

PINLIGE SPØRSMÅL: De tidligere turtelduene Kendall Jenner og Harry Styles møtes til duell i James Cordens «Spill Your Guts». Det er ikke alt de ønsker å svare på. Video: Viaplay / Rød Løper Vis mer

- Tror jeg skal dø

25-åringen, som har vært i rampelyset helt siden hun var barn, er i dag en av de best betalte modellene i verden. Det har imidlertid hatt sin pris, og hennes mentale helse ble dårligere i takt med at karrieren vokste.

«Keeping up with the Kardashians»-stjernen forteller at hun har opplevd svært fysiske symptomer på angstlidelsen, og påpeker at hun er en hypokonder.

- Jeg har hatt øyeblikk der jeg har følt at jeg må bli hastet til sykehuset fordi hjertet mitt slutter å banke, jeg ikke kan puste og jeg trenger at noen hjelper meg. Noen ganger tror jeg at jeg skal dø, sier hun ærlig.

25-åringen påpeker videre at hun alltid har vært redd for at folk skal kritisere hennes svært priviligerte livsstil, og derfor mene at hun ikke har noe å ha angst over.

- Jeg vil aldri sitter her og si at jeg ikke er heldig. Jeg vet jeg lever et priviligert og fantastisk liv. Jeg er en veldig heldig jente, men jeg er fremdeles bare et menneske når alt kommer til alt, sier hun, og legger til:

- Uansett hva noen har eller ikke har, betyr ikke det at de ikke har virkelige følelser.

KRANGEL: Det blir høylytt krangel mellom søstrene Kendall Jenner og Kourtney Kardashian etter de var på en hyttetur. Vis mer

Forverret av Paris-ranet

At supermodellen og realitystjernen har slitt med angst store deler av livet, avslørte hun selv på nettsiden sin i 2017.

«Keeping up with the Kardashians» -stjernen beskrev den gang angsten som et stort hinder i livet, og at det hadde vært vanskelig å forholde seg til problemet det året.

Den gang hintet hun også til at overfallet på den berømte søsteren Kim Kardashian (40) bare skal ha forverret problemene. Etter overfallet ble hun nemlig redd for sin egen sikkerhet.

Som kjent ble Kardashian overfalt av bevæpnede menn i 2016. Den gang tok ranerne seg inn i stjernens luksusleilighet i Paris, og ranet henne for smykker til en verdi av nærmere 90 millioner kroner.

SÅRET: Scott Disick forteller Kourtney Kardashian at han blir såret når hun er med andre. Video: Bilder fra HayU hos TV 2 Sumo. Vis mer

LES OGSÅ: Reagerer: - Klarer ikke å smile lenger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer