Petter Nyquist er hele Norges «Petter uteligger»

- Tror jeg i flere tilfeller kunne valgt samme vei

Å være et medmenneske starter med et hei og vennlig blikk. Dette kan TV 2- profilen alt om.

EN DU KAN STOLE PÅ: Siden Petter for første gang levde på gata under innspillingen i 2014, har han endret seg i både holdninger og verdier til folk i utfordrende situasjoner. - Jeg har jo fått så enormt mange bekjentskaper som jeg lærer av hele tiden, sier han til Se og Hør. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
EN DU KAN STOLE PÅ: Siden Petter for første gang levde på gata under innspillingen i 2014, har han endret seg i både holdninger og verdier til folk i utfordrende situasjoner. - Jeg har jo fått så enormt mange bekjentskaper som jeg lærer av hele tiden, sier han til Se og Hør. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

Vinteren har en av sine lyse dager. Solens tilstedeværelse og håp gjelder også hjemme hos Petter Nyquist (43), også kjent som «Petter uteligger».

Tobarnsfaren har hjemmekontor, slik som mange andre nå om dagen. Det er nok å henge fingrene i – alltid et prosjekt på gang. I samtalen med Se og Hør byr stemmen hans på vennlighet og optimisme – og nysgjerrighet.

Slik har det vært helt siden TV 2-seerne så ham for første gang i 2015, da hadde han levd ute på gaten i Oslo i 52 døgn blant rusmisbrukere og hjemløse.

I fjor var han aktuell med serien «Svein og Petter stikker av», hvor Petter og Svein Stang (58) – som han ble kjent med på gaten i Oslo i den første sesongen av «Petter uteligger» – drar på roadtrip i Norge.

Nå er han nominert til «Årets TV-navn» i Se og Hør.

Helt naturlig

På spørsmålet om hvorfor han har blitt så folkekjær, tar Bærums-mannen en ørliten tenkepause – før han reflektert svarer.

- Jeg opplever kanskje at det er mest det jeg står for, og de verdiene jeg prøver å formidle, som verdsettes. Enten det er via TV, «Stiftelsen Petter uteligger» eller gjennom mitt personlige engasjement. At mitt engasjement blir lagt merke til er veldig fint, spesielt når det får betydning for andre. Det jeg holder på med er tydeligvis noe som treffer mennesker, forteller han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.