«Bamsegutt»:

- Tror ikke på ham

Offer i sedelighetssaken tror ikke på programlederens forklaring.

UENIG: Tore Strømøy var programleder i den nå slettede dokumentaren «Ingen elsker Bamsegutt». Foto: Audun Braastad / NTB
UENIG: Tore Strømøy var programleder i den nå slettede dokumentaren «Ingen elsker Bamsegutt». Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke ble dokumentarserien «Ingen elsker Bamsegutt» slettet permanent fra NRKs flater, etter den massive kritikken rundt serien.

Serien handler om Jan-Egil Granfoss, en ufør mann i 60-årene som flyttet til Filippinene for ti år siden, men som ønsket å komme hjem. Mannen er tidligere straffedømt og har en betinget sedelighetsdom mot seg fra 1991.

Denne dommen ble ikke omtalt i serien.

Alt gikk ikke som det skulle da meteorolog Kristian Gislefoss skulle melde været på «Dagsrevyen» mandag 20. mars. Video: NRK Vis mer

Søndag kom programleder Tore Strømøy med flere uttalelser i et intervju med Dagbladet. Da sedelighetsdommen til Granfoss ble kjent, har programlederen skrevet en privat melding til en venn, med ordlyden:

«Det som er sant, er at han fikk en betinget dom i 1991: Men jeg er 100 prosent sikker på at han ble beskyldt for noe han aldri har gjort».

I intervjuet bekrefter Strømøy at meldingen kom fra ham. Samtidig fortalte han at hensikten ikke var å så tvil om dommens riktighet.

Strømøy mener også at utsagnet «100 prosent sikker» må ses i kontekst av en mengde beskyldninger rettet mot Granfoss på Facebook.

I et nytt intervju med Dagbladet forteller et offer i sedelighetssaken at han ikke kjøper Strømøys forklaring om den private meldingen.

Gjert og Tone Ingebrigtsen planlegger nytt liv i Spania. Video: Se og Hør, NRK/«Team Ingebrigtsen». Vis mer

- Det er så idiotisk sagt at jeg vet ikke hva jeg skal si. Traumene vi sitter igjen med, kan jeg garantere 100 prosent sikkert er ekte, sier mannen til avisen.

Han mener at programlederen ikke har noen forutsetninger for å kommentere saken.

- Nei, jeg tror ikke på ham. Det [«100 prosent»-uttalelsen] stemmer jo overens med hans tidligere svar angående saken - at Bamse bare hadde lekt med oss, sier han til Dagbladet.

LES OGSÅ: NRK bestilte flybilletten