- Tror ikke jeg hadde gjort det samme med mine barn

Dagsrevyen-anker Ingerid Stenvold husker sommerferiene fra barndommen sin svært godt.

SEOGHØR.NO: Denne sommeren har Ingerid Stenvold (38) vært å se som reisende «Sommeråpent»-programleder ombord i båten M/S Sjøkurs.

Dagsrevyen-ankeren er oppvokst i Troms, og når barndommens sommerferier nærmet seg var det Nord-Sverige som ofte var familiens reisemål.

Til Seoghør.no forteller den sympatiske NRK-profilen at hun har spesielt gode minner fra disse «eksotiske» ferieturene.

- Da dro vi på bilferie, til Sverige. For å campe i telt på campingplass der! Da var det mor og far og fire unger i baksetet. All honnør til mor og far, for jeg har barn i dag og tror ikke at jeg hadde lagt ut på en sånn reise, innrømmer Stenvold lattermildt.

TOBARNSFORELDRE: Ingerid Stenvold og Torkel Halmø på Gullruten i 2011, dengang programlederen var høygravid med parets førstefødte.
TOBARNSFORELDRE: Ingerid Stenvold og Torkel Halmø på Gullruten i 2011, dengang programlederen var høygravid med parets førstefødte. Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Ingerid Stenvold giftet seg med Torkel Halmø i Lofoten i 2012, og de to er blitt foreldre til to døtre på henholdsvis fire og halvannet år.

Når den lille familien skal på ferie, er det altså ikke bil- og campingferier som står på plakaten. Fokuset på at de små skal trives er imidlertid like viktig i dag som da Stenvold var liten. 

- Vi ungene syntes jo det var helt topp! Å komme til Sverige, det var helt magisk, minnes Stenvold entusiastisk overfor Seoghør.no i dag.

NATURSKJØNNE OMGIVELSER: Ingerid Stenvold og søsknene elsket å feriere i Nord-Sverige i barndommen. Dette sted som virket svært eksotisk for dem, forteller NRK-profilen i dag. Foto: Samfoto
NATURSKJØNNE OMGIVELSER: Ingerid Stenvold og søsknene elsket å feriere i Nord-Sverige i barndommen. Dette sted som virket svært eksotisk for dem, forteller NRK-profilen i dag. Foto: Samfoto Vis mer

Se hele intervjuet med Ingerid Stenvold øverst i saken!

I slutten av juni hadde «Sommeråpent»-programlederen og ektemannen sin tredje bryllupsdag - én dag tidligere enn det som var planlagt.

For mens bilferiene er blant det hun husker best fra barndommens sommerferier, er det særlig én ting ved bryllupsdagen som er krystallklar i Ingerid Stenvolds hukommelse. 

- Jeg husker at vi byttet bryllupsdag. Det lå an til å bli en veldig vakker kveld med midnattssol, og så var det meldt regn dagen etter, da vi egentlig skulle gifte oss. Alle gjestene hadde kommet, så da bestemte vi oss rett og slett bare for å skifte dag, noen timer før! Så da gjorde vi det. Ingen av gjestene visste det, så de fikk ikke pynta seg, har Dagsrevyen-ankeren fortalt til Seoghør.no.

«Sommeråpent» startet 21. juni - med Ingrid Gjessing Linhave og Kåre Magnus Bergh som programledere.

Disse leder «Sommeråpent» på NRK i år:

- Kåre Magnus Bergh og Ingrid Gjessing Linhave (Vadsø - Harstad)
- Ingerid Stenvold og Ronny Brede Aase (Narvik - Vega)
- Nadia Hasnaoui og Atle Pettersen (Brekstad - Ulsteinvik)
- Atle Bjurstrøm og Ida Nysæther Rasch (Florø - Os)
- Carina Olset og Tarjei Strøm (Odda - Haugesund, 21. - 25. juli)
- Haddy N’Jie og Tore Strømøy (Utsira - Farsund, 28. juli - 1. august)
- Dan Børge Akerø og Jeannette Platou (Mandal - Larvik, 4. august - 8. august)
- Marte Stokstad og Anne Rimmen (Horten - Oslo, 11. august - 15. august)

Se Ingerid Stenvold mimre om bryllupet sitt i videoen nedenfor:

LES OGSÅ: - Stemmen min passer ikke til utseendet mitt