I NORGE: Den amerikanske skuespillerstjernen Michael Cera er i disse dager i Haugesund for å promotere filmen "Scott Pilgrim vs The World".  Foto: Scanpix
I NORGE: Den amerikanske skuespillerstjernen Michael Cera er i disse dager i Haugesund for å promotere filmen "Scott Pilgrim vs The World". Foto: Scanpix Vis mer

- Tror ikke jeg finner kona denne gangen

Men den amerikanske filmstjernen vil mer enn gjerne tilbake til Norge...

SEHER.NO: Den kanadiske skuespillerstjernen Michael Cera (22) befinner seg i disse dager i Haugesund for å promotere nye film "Scott Pilgrim vs The World", som er regissert av Edgar Wright.

Se filmtrailer nederst i saken!

22-åringen fra Canada, kjent fra suksessfilmer som "Juno" og "Superbad",  har de siste årene blitt del av den nye komi-eliten i Hollywood, og regnes som en av filmbyens mest lovende unge skuespillertalenter.

Seher.no fikk anledning til å ta en kort samtale med unggutten søndag ettermiddag, bare noen timer før "Scott Pilgrim vs The World" skulle åpne ungdomsprogrammet under årets filmfestival i Haugesund.

Og 22-åringen, som ankom Norge lørdag, kunne avsløre at han er helt overveldet over det han har sett av landet vårt så langt.

 - Jeg liker det veldig, veldig godt her. Jeg skulle bare ønske jeg ikke skulle reise imorgen, slik at jeg hadde hatt mer tid til å se meg rundt. Det er så utrolig vakkert her og folk er så hyggelige, sier han til Seher.no over telefonen.

Norge er siste stopp på promotouren for "Scott Pilgrim vs The World", og Cera forteller at han er svært glad for at han fikk anledning til å komme til Norge og Haugesund, selv om han, litt småflau, må erkjenne at han ikke visste så mye om landet vårt før han landet.

- For å være ærlig visste jeg ikke så veldig mye om det. Alt jeg visste var at dere spiser brunost her og at jeg hadde skikkelig lyst til å prøve det. Så det gjorde jeg til frokosten i dag, og jeg synes det var ganske godt. De jeg var sammen med sa imidlertid at man kan få enda bedre brunost, for den vi spiste var visst ganske bløt. Men det er vel egentlig alt jeg visste om Norge før jeg kom hit, og så visste jeg at det er et veldig vakkert land da. Det er ganske likt deler av Canada, hvor jeg er fra, sier han.

I og med at komistjernen bare skal være i Norge i to dager, får han ikke anledning til å se så mye annet enn Haugesund. Og på spørsmål om han har truffet noen norske jenter, må en små-skuffet Cera svare "nei".

- Nei, jeg har  ikke det altså. Jeg har bare møtt de menneskene jeg har tilbragt tid med her. Det er en altfor kort tur, så jeg tror ikke jeg finner konen min denne gangen. Men jeg har kjempelyst til å komme tilbake og se Oslo, sier han.


22-åringen fikk sitt store gjennombrudd som skuespiller i tv-serien "Arrested Development", som han var med i i tre år. Det var imidlertid rollen i "Superbad" i 2007 som virkelig satte fart på hans filmkarriere, og siden den gang har han hatt en rekke store roller.

Ifølge Cera, som begynte som skuespiller allerede som ni-åring, er det imidlertid langt fra enkelt å gjøre suksess i Hollywood, og unggutten forteller at de fleste ikke har anledning til å velge hvilke roller de vil ha, slik han nå kan.

- Jeg tror de fleste skuespillere bare må ta det de får. Det er bare sånn det er. Du går på audition, tar roller og forsøker å få folk til å legge merke til deg. Men etter en stund må man prøve å være litt metodisk i valgene sine, fordi de rollene du velger har en stor innvirkning på din karriere. Men jeg er heldig. Jeg har ikke en familie jeg må støtte, det er ingen hast. Jeg er kjempeheldig som har mulighet til å ta den tiden jeg trenger og vente på de rette rollene, sier han, og forteller at familien i Canada har vært en stor støtte for ham opp gjennom årene: 

- De har blitt vant til at jeg er skuespiller og setter stor pris på hvor heldig jeg har vært. De er veldig bevisste på alt og veldig lykkelige på mine vegne, noe jeg setter pris på. 

Så langt har 22-åringen blitt kjent for sine små-nerdete, litt keitete filmroller. Men i  "Scott Pilgrim vs The World" får unggutten bryne seg på en rekke ekstreme kampsportscener. Og til Seher.no forteller han at akkurat dét var en ganske interessant og utfordrende opplevelse.

- Det var helt utrolig tøft. Jeg trente i to måneder med en personlig trener og gikk gjennom alle sekvensene. Vi gjorde en hel haug med fysisk trening, som løping, push-ups og sånt - veldig tøffe ting. Jeg måtte jo begynne fra scratch, for jeg hadde null erfaring med sånt. Og så hadde jeg bare to måneder på meg for å klare å gjøre det riktig og få det til å se overbevisende ut. Men det var utrolig morsomt og givende, sier han. 

Tror du at du kunne "banket" noen nå da?

- Haha, nei, absolutt ikke! humrer han.

"Scott Pilgrim vs The World" har Norgespremiere 1. oktober!

Bli fan av Seher.no på Facebook her!  

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: - Falt for motspilleren