GJENNOMBRUDDET: Hilde Lyrån fikk sitt store gjennombrudd med rollen som Trine i TV 2s seersuksess "Mot i brøstet", som ble sendt på 90-tallet. Serien sendes nå i reprise på TV 2 Zebra. Foto: Scanpix
GJENNOMBRUDDET: Hilde Lyrån fikk sitt store gjennombrudd med rollen som Trine i TV 2s seersuksess "Mot i brøstet", som ble sendt på 90-tallet. Serien sendes nå i reprise på TV 2 Zebra. Foto: ScanpixVis mer

- Tror ikke de vet hva jeg heter engang

Hilde Lyrån forbindes fortsatt med "Mot i brøstet"-rollen... Se video!

SEHER.NO: Se videointervju nederst i saken!

Fredag har forestillingen "Evert Taube - Taubes persongalleri i en musikalsk forestilling" premiere på Edderkoppen teater i Oslo.

Stykket er en kabaret som tar basis i den kjente svenske visesangeren liv, virksomhet og historier, og det er Bentein Baardson, som hadde kunstnerisk ansvar for OL-seremoniene på Lillehammer i 1994, som er regissør for stykket.

Blant skuespillerstjernene Seher.no fikk møte under øvelsene onsdag ettermiddag, var da Hilde Lyråen, Hans Marius Hoff Mittet og Andrea Bræin Hovig. 

Lyrån (46), som i vinter var å se i "Boeing Boeing" på Dizzie Showteater, spiller rollen som Ellinor, en av Taubes mest kjente "karakterer".

Men selv om 46-åringen har spilt i flere tv-serier, og gjort mange teateropptredner de siste årene, innrømmer hun at det er mange som fortsatt forbinder henne med gjennombruddsrollen som Trine i suksess-serien "Mot i brøstet".

- Jeg får fortsatt brev med små hilsener, og jeg har en hjemmeside på Kjentfolk.no hvor jeg får masse hilsener hvor folk spør hvordan det var å spille den rollen. Det som er morsomt å se, er at det er en ny generasjon, som ikke har sett dette da det ble sendt første gang, som kommer til og ser det. Det synes jeg er like morsomt, og det er helt utrolig, humrer hun.

Og selv om hun har blitt en av landets mest kjente skuespillere med årene, er det fortsatt fans som kaller henne for Trine.

- Det er fremdeles noen som bare kaller meg Trine. Jeg tror ikke de vet hva jeg heter en gang. Det er bare Trine. Det er moromt. Men det er klart at når man skal finne frem til en rolle, blir det veldig nærliggende å gå i seg selv og plukke små personligheter. Så både denne rollen og Trine-rollen og andre ting - klart det er noen trekk man har liggende bak her et eller annet sted, ler hun og peker mot hodet.

Skuespillerinnen utelukker heller ikke at hun sier ja til en lignende rolle igjen.

- Ja, hvis det var en sitcom og en tv-serie som jeg følte det var hold i og morsomt, kunne jeg godt tenkt meg å gjort det, smiler hun.

Les mer om "Evert Taube - Taubes persongalleri i en musikalsk forestilling" her! (ekstern link)

Forestillingen har premiere på Edderkoppen teater i Oslo fredag 18. september.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Leter ikke etter ny mann

[obj:media:8021]