Tomine Harket:

- Tror det er pappa

Artist Tomine Harket tror pappa Morten Harket deltar i britiske «Maskorama».

OVERBEVIST: Kan det være Morten Harket som skjuler seg bak viking-maska i britiske «Maskorama»? Flere seere er i alle fall hellig overbevist. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer
Publisert

NRK-programmet «Maskorama» tok hele Norge med storm i fjor høst. Seerfavoritten samlet millioner av nordmenn foran tv-skjermene, og mange la nok mye innsats i å gjette på hvem som gjemte seg bak de diverse maskene.

Det ble til slutt «Melodi Grand Prix»-vinner Ulrikke Brandstorp (25) som stakk av med seieren i konkurransen - som gjemte seg bak «Trollet». NRK har allerede varslet at det blir en ny sesong med «Maskorama», noe mange nok ser fram til.

RYKTER: Flere tror at Morten Harket deltar i britiske «Maskorama» - inkludert dattera hans. Foto: TV 2 / NTB
RYKTER: Flere tror at Morten Harket deltar i britiske «Maskorama» - inkludert dattera hans. Foto: TV 2 / NTB Vis mer

I mellomtida kan jo de ivrigste av oss følge med på tv-konseptet i utlandet. I disse dager ruller «Maskorama» over britiske tv-skjermer, og flere har ment at den norske «a-ha»-stjerna Morten Harket (61) muligens kan gjemme seg bak «Vikingen».

Det er i hvert fall dattera hans, artist Tomine Harket (27) overbevist om.

- Jeg liker å tro at jeg kjenner igjen stemmen til min egen far. Det er en type vibrasjon i stemmen til pappa, som gjør at jeg tror det kan høres ut som han, sier 27-åringen til NRK.

Se video av «Vikingen» øverst i saken!

VANT: Ulrikke Brandstorp vant «Maskorama», og her avslører hun hvordan hun forsøkte å lure fansen til å tro at det ikke var hun som gjemte seg bak trollet. Reporter: Ruben Pedersen. Video: Ingebjørg Iversen Vis mer

- Tror det er pappa

Ryktene om at Morten Harket deltar i «The Masked Singer UK» begynte først å rulle da «Vikingen» skulle framføre en tolkning av låten «Songbird» av Fleetwood Mac.

MISTANKE: Tomine Harket tror pappa Morten deltar. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
MISTANKE: Tomine Harket tror pappa Morten deltar. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Det høres ut som pappa når vi synger sammen hele familien, når bestefar spiller på piano og brødrene mine står og synger med. Det er den følelsen jeg får. Det er der jeg tenker at «jeg tror det er pappa», sier Tomine Harket til NRK.

Et av hintene er at «Vikingen» har en link til programmet «The Voice» - hvor den norske artisten har vært mentor flere ganger. Denne sesongen er nummer to i rekken i britiske «Maskorama», og hadde premiere i desember.

Om det faktisk er Morten Harket som gjemmer som bak vikingkostymet, gjenstår bare å se. «Maskorama» har vært et konsept i utlandet i flere år allerede, og har utvilsomt nå også slått an i Norge.

LUR: Se og Hørs reporter spurte Anne Rimmen om Maskorama for flere uker siden. Slik lurte hun seg unna. Reporter: Anniken Aronsen. Foto: Kine Falch / Dagbladet TV / Rød Løper Vis mer

Storfavoritt

Ulrikke Brandstorp var storfavoritt her hjemme, og gikk til slutt seirende ut av konkurransen. Da hadde hun i lang tid kjempet for å ikke avsløre at det var hun som gjemte seg bak «Trollet».

Mange hadde riktignok bange anelser, og de fleste ble nok ikke overrasket over at det var nettopp Brandstorp som gjemte seg bak maska.

- Jeg var «Trollet», gitt. Det har vært kjempevanskelig å lyve og prøve å ikke høres ut som meg selv når jeg synger, sa 25-åringen til Se og Hør etter at hun tok seieren.

ØDELAGT: Mannen bak elgemaska, Markus Bailey, ødela skoen under sitt siste nummer i «Maskorama». Reporter: Ruben Pedersen. Video: Ingebjørg Iversen. Vis mer

Brandstorp innrømmet at det hadde vært vanskelig, men sa at det hadde vært vanvittig moro. Samtidig kunne hun fortelle at hun hadde blitt svært glad i «Trollet» gjennom høsten.

Brandstorp var i finale sammen med «Vikingen», som Youtube-profilen Herman Dahl (18) viste seg å gjemme seg bak. Med i finalen var også «Elgen» - som ingen ringere enn Markus Bailey (28) skjulte seg inni.

LES OGSÅ: Forteller om sexskandalen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer