Trond Giske skryter av kjæresten etter hetsen

- Haddy er modig og klok.

SKRYTER: Trond Giske klarte ikke la være å si noe, da Haddy ble utsatt for rasistisk hets på internett.  Foto: NTB
SKRYTER: Trond Giske klarte ikke la være å si noe, da Haddy ble utsatt for rasistisk hets på internett. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Tirsdag gikk programleder og musiker Haddy N'jie (36) ut mot en person som ytret rasistiske kommentarer på hennes Facebook-side.

Nå skryter kjæresten Trond Giske av henne til VG.

- Det er veldig trist når dette skjer, og det blir mye sterkere når det rammer noen man er glad i. Men Haddy er sterk og trygg, og har taklet det på en klok og modig måte, sier han til VG.

Kommentaren, som har ført til kraftige reaksjoner fra både Haddy og andre på sosiale medier, lød som følger:

«Gratulerer har du klart å ligge deg til permanent oppholdstillatelse. Hvorfor kan du ikke ta med deg familien din å flytte tilbake til Afrika. Hvorfor kan du ikke vise såpass respekt, det er ikke krig der dere kommer fra. Din frekke motbydelige halvape. Kom deg ut av landet. Jævla Nigger»

HARDT: Trond Giske sier til VG at det var ekstra ille å være vitne til rasistiske ytringer, da det var mot noen man var glad i.  Foto: Se og Hør
HARDT: Trond Giske sier til VG at det var ekstra ille å være vitne til rasistiske ytringer, da det var mot noen man var glad i. Foto: Se og Hør Vis mer

Saken fortsetter under bildet.Da Haddy selv delte kommentaren, skrev hun dette:

- Denne så jeg ikke før nå.. Dette er aller første gang jeg får en sånn kommentar på fb-siden min, og det bekrefter det jeg alltid har ment: folk flest er ikke troll. Jeg kjenner ikke deg, Christian Rosland, det er kanskje like greit, men jeg lar kommentaren din ligge her, så ser alle at du finnes.

VG har vært i kontakt med Christian Rosland (34), som skrev meldingen. Da de spurte om han forstatt står for det han skrev, etter alle reaksjonene, var svaret enkelt.

MODIG: Haddy N'jie valgte å vise offentligheten hvordan den rasistiske meldingen lød. Foto: NTB scanpix
MODIG: Haddy N'jie valgte å vise offentligheten hvordan den rasistiske meldingen lød. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det gjør jeg, svare nettmobberen.

LES OGSÅ: Giske har liten tid til Haddy

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer