Trond Giske lagde «barsel-rehab» for Haddy

Da NRK-profilen strevde med amminga, tok Giske grep.

FERSK MAMMA: Haddy N'jie besøkte «Lindmo» lørdag kveld, og fortalte om sin første måned som mamma.
FERSK MAMMA: Haddy N'jie besøkte «Lindmo» lørdag kveld, og fortalte om sin første måned som mamma. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg prøver alltid å være positiv, men er evig pessimist. Før fødselen så jeg for meg et inferno av bæsj, blod, fødselsdepresjon, kolikk og våkenetter, sa NRK-programleder Haddy N'jie om forventningene til å bli mor i lørdagens «Lindmo»-sending.

I september ble det kjent at N'jie og Ap-politiker Trond Giske (49) ventet barn sammen, og for én måned siden fikk paret ei datter.

Mens den ferske verdensborgeren er hennes første barn, har Trond Giske dattera Una (13) med sin tidligere samboer Anne Grethe Moe.

Giske tok grep

Selv om 36-åringen sier at det i dag går veldig fint med den lille familien, var ikke situasjonen like lyserød da dattera var tre-fire dager gammel.

Den Gullruten-vinnende programlederen slet med å amme dattera, noe som ikke var lett å takle.

- Man har gjerne ikke nok mat til babyen, fordi det ikke har gått så lang tid. Og babyen skriker. Man er bygd for ikke å tåle sitt eget barns gråt, og det skjønte jeg plutselig da. Jeg var helt revet i filler av at hun gråt, og tenkte: «Jeg kan ikke gi deg noen ting», forteller N'jie til «Lindmo».

Da tok Giske grep, og plasserte samboeren i senga.

- Han tok babyen, og så fikk ikke jeg lov til å gjøre noe mer. Da lagde han en type halvannet døgns «barsel-rehab» for meg, hvor jeg bare lå og sov.

Programmet i «rehaben» lød som følger: Sove, amme, spise, sove.

- Etter det har det vært ganske fint. Men halvannet døgn var det sånn som jeg så for meg at det skulle bli. Det var jeg veldig forberedt på, sier N'jie.

Saken fortsetter nedenfor.

ANDREGANGSFAR: Ap-politiker Trond Giske har datteren Una fra et tidligere forhold, og i mars fikk han sitt andre barn, med Haddy N'jie. - Mens jeg sover kan han stikke på Stortinget sammen med babyen og ta et møte, fortalte N'jie på «Lindmo» Foto: NTB scanpix
ANDREGANGSFAR: Ap-politiker Trond Giske har datteren Una fra et tidligere forhold, og i mars fikk han sitt andre barn, med Haddy N'jie. - Mens jeg sover kan han stikke på Stortinget sammen med babyen og ta et møte, fortalte N'jie på «Lindmo» Foto: NTB scanpix Vis mer

Mammasjokket

Hun har tidligere gitt uttrykk for at hun var usikker på om hun ville ha barn.
Så seint som i februar i fjor, sju måneder før hun annonserte graviditeten, kom hun med følgende utsagn til Dagbladet Magasinet:

- Ærlig talt så har jeg tenkt at det er like greit om jeg ikke reproduserer meg. Hvorfor videreføre gener med så mye mørke og angst i seg?

En av NRK-profilens første Instagram-oppdateringer etter fødselen lød som følger:

«Tusen takk for gratulasjoner og gode ord! Tar dem med meg inn i et deilig kaos av glede og tårer, bæsj og våkenetter og helt overveldende kjærlighet. #Mammasjokket».

Sjokket skulle vise seg å være ganske stort, røpet N'jie hos «Lindmo», der hun var gjest sammen med lillesøstera Lisa Aisato N'jie Solberg (34).

Pessimist

N'jie festet seg for alvor i nordmenns bevissthet da hun ledet TV-aksjonen i 2009, og har ledet programmer som «Gullruten», «Sommeråpent» og «Eurovision song contest» med varmt blikk og bredt smil.

Samtidig har Kolbotn-kvinnen vært åpen om at hun har sine mørke sider.

I et Dagbladet-intervju fra 2010 beskrev hun seg selv som «ekstremt pessimistisk»:

- Jeg har alltid et sterkt katastrofenærvær, forventer at det skal gå til helvete med det meste, sa hun den gang.

I møte med NRK-kollega Anne Lindmo fortalte N'jie at livet som mamma, til tross for skrekkscenario-forventninger i forkant, er veldig koselig, og at høydepunktet i løpet av en dag kan være «en god rap».

Trond Giske har ikke besvart Dagbladets henvendelser. 

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Reiser til OL i Rio uten sin lille sønn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer