Trond Giske og Haddy N'jie:

Trond Giske gleder seg over pappapermen

Onsdag kom Trond Giske og kjæresten Haddy N'jie sammen på den rød løperen.

PREMIERE: Onsdag dukket Trond Giske og Haddy N'jie opp på den røde løperen sammen, i forbindelse med premieren på den nye animasjonsfilmen «Richard Storken», hvor Haddy har en av stemmene til karakteren. Foto: Andreas Fadum / Se og hør
PREMIERE: Onsdag dukket Trond Giske og Haddy N'jie opp på den røde løperen sammen, i forbindelse med premieren på den nye animasjonsfilmen «Richard Storken», hvor Haddy har en av stemmene til karakteren. Foto: Andreas Fadum / Se og hør Vis mer

SAGA KINO (Seoghør.no): I forbindelse med premieren på animasjonsfilmen «Richard Storken», hvor Haddy N'jie har en av stemmene i filmen, dukket den 37 år gamle TV-profilen opp sammen med kjæresten, Trond Giske (50).

SMÅBARNSFORELDRE: Haddy og Trond kom uten datteren Maria, som var hjemme sammen med tanten sin. Foto: Andreas Fadum / Se og hør
SMÅBARNSFORELDRE: Haddy og Trond kom uten datteren Maria, som var hjemme sammen med tanten sin. Foto: Andreas Fadum / Se og hør Vis mer

Duoen, som har vært et par siden 2014, fikk gleden av å bli foreldre til en liten jente i april i fjor.

Den knapt ett år gamle jenta, Maria, var riktig nok litt for liten til å bli med på premieren, selv om Giske er nokså sikker på at det hadde gått greit.

- Hun er veldig oppvakt og nysgjerrig på alt som skjer. Hun har gått i tre måneder allerede, så hun hadde nok fint kunne sitte og sett denne filmen. Men hun legger seg i halv syv tiden, så det ble litt for sent, sier den stolte faren til Seoghør.no.

Første gang på kino sammen

Mens småbarnsforeldrene er på kino, sitter søsteren til Trond hjemme som barnevakt.

- Dette er en av de første kveldene vi drar på noe sammen og definitivt første kvelden vi drar på kino sammen siden vi fikk barn, sier Ap-politikeren, og legger til at han koser seg glugg hver eneste dag etter at han gikk ut i pappaperm.

Permisjonen varer ut mai, og Giske nyter tilværelsen som småbarnsfar.

- Vi går tur hver dag og leker. Og nå kom endelig pappaperm-været, sier han og legger til at det også kan være slitsomt til tider.

Saken fortsetter under bildet.

NY FILM: Haddy N'jie har en av stemmene i den nye animasjonsfilmen «Richard Storken» - sammen med blant andre Anette Hoff og Nils Ole Oftebro. Foto: Andreas Fadum / Se og hør
NY FILM: Haddy N'jie har en av stemmene i den nye animasjonsfilmen «Richard Storken» - sammen med blant andre Anette Hoff og Nils Ole Oftebro. Foto: Andreas Fadum / Se og hør Vis mer

Som småbarnsforeldre er det ingen hemmelighet at hverdagen er travel.

I et tidligere intervju med Dagbladet fortalte Giske at han merket at det er mer slitsomt å være far i dag enn det var for 13 år siden, da hans andre datter, Una, kom til verden.

TOBARNSFAR: Fra før av har Trond Giske datteren Una. Her sammen på den røde løperen til premieren på filmen Løvekvinnen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TOBARNSFAR: Fra før av har Trond Giske datteren Una. Her sammen på den røde løperen til premieren på filmen Løvekvinnen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- Før kunne jeg bare riste av meg søvnmangelen, nå koster det litt mer, sa han og la til:

- Det er like fantastisk å bli pappa igjen som første gang. Når Una er ferdig med videregående, begynner Maria i skolen, så jeg skal ha barn i skolen i 26 år, og får anledning til å følge skoleverket tett.

Fikk depresjon

Men selv om Trond og Haddy gleder seg over tilværelsen som småbarnforeldre, har imidlertid ikke alt gått helt på skinner.

Maria kom nemlig til verden med et hastekeisersnitt, og de første ukene var søvnløse og vonde for den nybakte moren.

I et intervju med VG Helg fortalte Haddy at depresjonen kom sigende.

- Det ble veldig mange netter uten å sove, og da blir man deprimert. I alle fall jeg. Man blir «gæær'n», man blir helt sprø. Men pliktkjærligheten slo inn etter fødselen, selv på den femte søvnløse natten, fortalte 37-åringen åpent og fortsatte:

- Jeg tenkte bare på hva jeg skulle gjøre for at babyen skulle ha det bra, og da spiste hun opp puppene mine. Jeg blødde, alt gjorde dritvondt, og ingenting fungerte. Kroppen var et ras, forklarte hun.

Det skulle heller ikke vise seg å bli bedre da paret kom hjem fra sykehuset. Haddy hadde fått store skader på brystene, og spesielt nettene var vonde. Hun klarte ikke å ta vare på Maria alene.

- Da grep Trond inn og sa at med de blodige puppene mine, kunne ikke jeg tilby Maria noe akkurat da, fortalte hun.

Trond overtok og ba Haddy om å legge seg på rommet til eldstedattera Una - slik at hun kunne få en god natts søvn. Inne på rommet, adskilt fra dattera, kom angsten snikende på.

- Da jeg var på det verste, satt jeg utenfor soverommet og var helt sikker på at Maria skulle dø. Trond ropte: «Gå og legg deg! ». Jeg ropte tilbake: «Nei det går ikke. Det går ikke, alt raser! ». Han ropte tilbake: «Gå og legg deg! ». Det var utrolig heftig, sa hun til avisen og la til:

- Jeg visste jo at hun ikke kom til å dø, men i de timene føltes det som å stå på et glassgulv over et stup. Hele kroppen min sa at dette var kjempegått rett ned i en depresjon.

LES OGSÅ: - Madeleine ble ikke kidnappet