Trond Giske avslører terminen

Nå er det ikke lenge til Ap-nestlederen og Haddy N'jie blir foreldre.

BABYLYKKE: Trond Giske og Haddy N'jie gleder seg til å bli mor og far.
BABYLYKKE: Trond Giske og Haddy N'jie gleder seg til å bli mor og far. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I september kom den gledelige nyheten om at Trond Giske (49) og Haddy N'jie (36) venter sitt første barn sammen.

«Kjære venner. Denne sommerdagen i juli, skjønte jeg at livet hadde tatt en helt ny vending. Plutselig er jeg her. Det jeg har utsatt, og avskrevet gjennom så mange år. Jeg er glad og spent og skjør og utrolig sliten hele tiden. Men hvis alt går som det skal, er vi foreldre til våren. Og for TV-aksjonsheltene blant dere: jeg kan ikke komme på en bedre motivasjon i det vi går inn i dugnaden for regnskogen og urfolks rettigheter, mot fattigdom og fremtidige klimakatastrofer. Fremtiden føles plutselig mye nærmere :)», skrev den vordende moren i en melding på Instagram den gang.

Nå avslører Ap-nestlederen til Hamar Arbeiderblad at terminen nærmer seg med stormskritt - barnet er nemlig ventet å komme om cirka én måned.

- Jeg gleder meg, sier Giske til avisa.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ STORTINGET: Her er AP-politikerne Jonas Gahr Støre og Trond Giske  i den muntlige spørretimen på Stortinget i fjor vår. Foto: NTB scanpix
PÅ STORTINGET: Her er AP-politikerne Jonas Gahr Støre og Trond Giske i den muntlige spørretimen på Stortinget i fjor vår. Foto: NTB scanpix Vis mer

Blir bleieskiftsarbeider

Politikeren, som har tenåringsdatteren Una fra et tidligere forhold, er en travel mann. Men når babyen kommer har han tenkt til å ta seg fri for å tilbringe tid med den nye verdensborgeren.

- Jeg skal ta en lang pappaperm. Det blir vel en gang i løpet av vinteren 2017, fortalte han til VG i jula.

Samtidig delte Giske at han også er klar til å brette opp ermene over stellebordet.

- Ja, å skifte bleier blir en del av hverdagen min de neste årene (...) Det er en selvfølge at vi pappaer tar vår del av småbarnsstellet.

Saken fortsetter under bildet.

VISTE FREM MAGEN: Her står den populære artisten, journalisten og programlederen på scenen under fjorårets Nobelkonsert. 
 Foto: NTB scanpix
VISTE FREM MAGEN: Her står den populære artisten, journalisten og programlederen på scenen under fjorårets Nobelkonsert. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Enormt omtenksom

Det var sommeren 2014 at trønderen og NRK-profilen bekreftet til Se og Hør at de to var blitt et par.

Samme høst åpnet Haddy seg til VG Helg om hva hun falt for ved den tidligere kulturministeren.

- Alle ser jo at han er glad og harmonisk, og morsom å være sammen med. Men etter hvert som vi ble bedre kjent, ble jeg overrasket over at han har et så altoppslukende samfunnsengasjement, som er mye mer alvorlig og en mye viktigere del av livet hans enn jeg hadde tenkt. Det burde kanskje ikke overraske meg, men det sier jo litt om hva vi tenker om politikere. Han er jo kjent for å være tøff i jobben sin. Men det overrasket meg hvor enormt omtenksom han er.

Paret hadde vært kjent hverandre i mange år før vennskapet ble til kjærlighet.

- Vi ble kjent gjennom felles venner. Det var ikke noe sånt «første blikk»-greie. Det skjedde vel sånn som det vanligvis skjer: Man er litt i samme kretser, og på samme arrangementer. Og så blir man bedre venner, og så plutselig: «Å jøss», utdypet hun til VG.

LES OGSÅ: Her er den svenske nyfødte prinsen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer