Trond Giske: - Jeg skal ta en lang pappaperm

Ap-nestlederen gleder seg stort til å bli forelder sammen med kjæresten Haddy N'jie.

GLEDER SEG: Ap-politiker Trond Giske ser frem til å få barn med journalist, artist og programleder Haddy N´jie, og er ikke redd for å ta i et tak når den lille kommer til våren.  Foto: NTB Scanpix
GLEDER SEG: Ap-politiker Trond Giske ser frem til å få barn med journalist, artist og programleder Haddy N´jie, og er ikke redd for å ta i et tak når den lille kommer til våren. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I slutten av september kom den gledelige nyheten om at politiker Trond Giske (49) og NRK-profil Haddy N'jie (36) venter barn sammen.

Etter at N'jie røpet babynyheten på Instagram, snakker Giske nå om den kommende tilværelsen som småbarnsfar i et intervju med VG:

- Terminen er i april. Det er veldig spennende. Jeg gleder meg veldig til å bli småbarnspappa igjen, sier Ap-nestlederen til avisen.

Trond Giske har nemlig en viss erfaring med livet som småbarnsforelder, ettersom han allerede har datteren Una (12) med sin tidligere samboer Anne Grethe Moe. Selv om det begynner å bli drøye ti år siden han sist skiftet bleier, er han klar til å brette opp ermene over stellebordet.

- Ja, å skifte bleier blir en del av hverdagen min de neste årene (...) Det er en selvfølge at vi pappaer tar vår del av småbarnsstellet, understreker politikeren overfor VG.

Saken fortsetter under bildet.

TRAVEL MANN: Ap-nestleder Trond Giske i samtale med Ap-leder Jonas Gahr Støre (t.v.) på Stortinget høsten 2013. En travel politikerkarriere skal ikke hindre Giske i å ta pappaperm.
 Foto: NTB scanpix
TRAVEL MANN: Ap-nestleder Trond Giske i samtale med Ap-leder Jonas Gahr Støre (t.v.) på Stortinget høsten 2013. En travel politikerkarriere skal ikke hindre Giske i å ta pappaperm. Foto: NTB scanpix Vis mer

Tilhenger av lang pappaperm

Som Ap-nestleder åpner han for et samarbeid med KrF i en fremtidig regjering, ifølge avisen. Men Giske kan kanskje også sies å ta et blad fra KrF-leder Knut Arild Hareide (43) privat. Etter at Hareide og kona Lisa Maria ble foreldre, har den nåværende tobarnsfaren nemlig snakket varmt om både bleieskift og pappaperm.

Også travle Trond Giske har planer om å unne seg en lang pappaperm når den tid kommer, selv om den eksakte lengden foreløpig ikke er spikret:

- Det har jeg ikke tenkt veldig mye på ennå, men jeg skal ta en lang pappaperm. Det blir vel en gang i løpet av vinteren 2017, sier 49-åringen til VG.

Saken fortsetter under bildet.

STOLTE FORELDRE: KrF-leder Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria har fullt opp med en datter og en sønn på under tre år. På Se og Hørs Kjendisgalla i november koste de seg med en frikveld.  Foto: Andreas Fadum
STOLTE FORELDRE: KrF-leder Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria har fullt opp med en datter og en sønn på under tre år. På Se og Hørs Kjendisgalla i november koste de seg med en frikveld. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Da Knut Arild Hareide gikk ut i pappaperm med datteren Sara Margrete (2) i januar 2014, var det i hvert fall gode 12 uker som gjaldt.

- Det er to uker mer enn hva Erna anbefaler. Jeg gleder meg veldig til å få tid sammen med Sara Margrete. Vi skal være masse i Oslo, og jeg har planer om å koble masse av fra politikken. Svigermor har gitt meg et skinn til å ha i pulken, så jeg satser på godt skiføre slik at vi kommer oss ut i frisk luft, sa Hareide til Se og Hør før jul i 2013.

Uventet graviditet

Trond Giskes samboer Haddy N'jie har også delt sine tanker om det å bli forelder, i en portrettbok av journalist Kathrine Johns med tittelen «Hudløs». Der røper 36-åringen at hun aldri hadde ventet seg å bli mor.

I høst gjenga VG noen utdrag fra boken, der den sympatiske programlederen og TV-aksjonen-profilen deriblant understreker hvor komplekst hun opplever det å vente barn.

- Vakkert, brutalt, mirakuløst, ufattelig. Et stille, eksistensielt jordskjelv. Min verden kommer aldri til å bli den samme. Er det ikke egentlig sånn for alle mødre? Selv om det på forsiden bare kalles «babylykke»? sier Haddy N'jie i portrettintervjuet med Johns, ifølge avisen.

Saken fortsetter under bildet.

VISTE MAGEN: Haddy N´jie er en rutinert programleder. Før Nobelkonserten 2015 i Telenor Arena i midten av desember stod hun på scenen og strålte, med en synlig babymage. Foto: NTB scanpix
VISTE MAGEN: Haddy N´jie er en rutinert programleder. Før Nobelkonserten 2015 i Telenor Arena i midten av desember stod hun på scenen og strålte, med en synlig babymage. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hun og tidligere kultur- og næringsminister Trond Giske har vært et par siden sommeren 2014. Det profilerte paret bekreftet statusen sin overfor Se og Hør i starten av juli 2014.

Høsten 2014 utdypet Haddy N'jie hvordan hun og Giske ble et par, i et intervju med VG Helg:

- Vi ble kjent gjennom felles venner. Det var ikke noe «første blikk»-greie. Det var vel sånn det vanligvis skjer: Man er litt i samme kretser, og på samme arrangementer. Og så blir man bedre venner, og så plutselig: «å, jøss», fortalte N'jie den gang.

LES OGSÅ: Se kongefamiliens år i bilder

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer