Trollstigen åpnet

Endelig har en av Norges største turistattraksjoner åpnet sine sommerdører. Over 600 000 besøkte denne mektige veistrekningen i fjor.

TIDLIG ÅPNING: Norges vakreste bilrute har åpnet. Foto: Terje Rakke/Nordic Life AS/Fjo
TIDLIG ÅPNING: Norges vakreste bilrute har åpnet. Foto: Terje Rakke/Nordic Life AS/Fjo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trollstigveien (riksvei 63) har i år 70-årsjubileum, og markerer dette med en ny og forbedret veistrekning - med to nye svinger som ytterligere beriker opplevelsen. Trollstigen er et nasjonalt minnesmerke og en viktig turistrute, og det er derfor lagt stor vekt på det estetiske og å bevare særpreget. På grunn av lite snø i fjellet, har gjennombrøytingen gått greit. Og vi må tilbake til 2001 for å finne like tidlig åpningsdato som i år. - Vi har en veldig god følelse for at vi skal få en skikkelig økning i år. Veien er jo også blitt kåret til Norges vakreste bilreise. Trollstigen er uten tvil turist-lokomotivet vårt. Sier Anett Svanemyr, leder for turistkontoret i Åndalsnes. Slik reiser du hit: Med bil fra Oslo bruker du 6 timer, fra Trondheim 4 timer. Fra Oslo kjører du opp Gudbrandsdalen til Dombås, så ned Lesja og Romsdalen til Åndalsnes. Fra Trondheim går den raskeste veien over Dovrefjell til Dombås og så samme veien ned Romsdalen til Åndalsnes. Du kan ta toget via Dombås ned Norges vakreste jernbanestrekning "Raumabanen" til endestasjon Åndalsnes. Molde er nærmeste flyplass, tar du Hurtigruta går du også av i Molde. Så er det en times busstur inn til Åndalsnes og Trollstigen. www.visitandalsnes.com

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer