«Maskorama»:

Trollet vant «Maskorama»

Slik lurte «Maskorama»-vinner Ulrikke Brandstorp fansen.

VANT: Ulrikke Brandstorp er vinneren av «Maskorama», og her avslører hun hvordan hun forsøkte å lure fansen til å tro at det ikke var hun som gjemte seg bak trollet. Reporter: Ruben Pedersen. Video: Ingebjørg Iversen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SKJETTEN (Dagbladet): Lørdag kveld satt trolig rundt en million nordmenn foran tv-skjermene for å få med seg finalen i «Maskorama». Konseptet ble en gedigen hit, og spekulasjonene om hvem som befinner seg inne i kostymene vil tilsynelatende ingen ende ta.

Trollet, Elgen og Vikingen konkurrerte om seieren på lørdag. Halvveis i programmet måtte Vikingen la masken falle. Inne i kostymet skjulte Youtube-profil Herman Dahl seg, til dommerpanelets store overraskelse.

Så var det duket for duell - med de to gjenværende deltakerne. Her skulle Trollet og Elgen synge en låt fra året de er født.

Etter noen spennende minutter, ble det klart at Trollet hadde vunnet årets «Maskorama» - til jubel fra dommerne. Men - hun ble ikke avslørt med det aller første.

Først måtte Elgen, som havnet på andreplass, la masken falle. Det viste seg å være ingen ringere enn Markus Bailey som skjulte seg inni.

ANDREPLASS: Markus Bailey var Elgen. Over 60 prosent gjettet riktig. Foto: Julia Naglestad / NRK
ANDREPLASS: Markus Bailey var Elgen. Over 60 prosent gjettet riktig. Foto: Julia Naglestad / NRK Vis mer

- Det er ganske tungt, sa han da han hadde tatt av seg Elgens hode.

Bailey sang én gang til, før Trollet - årets vinner - endelig skulle avsløres. Det viste seg å være Ulrikke Brandstorp - som mange hadde gjettet.

- For en luring, sa programleder Silje Nordnes, for artisten svarte:

- Dette er det morsomste jeg har vært med på, og det mest krevende, sa Brandstorp.

Marion Ravn sa følgende om vinneren:

SEIER IGJEN: Ulrikke Brandstorp var Trollet, og har dermed vunnet sin andre sangkonkurranse på et år. Foto: Julia Naglestad / NRK
SEIER IGJEN: Ulrikke Brandstorp var Trollet, og har dermed vunnet sin andre sangkonkurranse på et år. Foto: Julia Naglestad / NRK Vis mer

- Du synger så fantastisk.

Til Se og Hør sa hun følgende etter seieren:

- Jeg var Trollet, gitt. Det har vært kjempevanskelig å lyve og prøve å ikke høres ut som meg selv når jeg synger.

Brandstorp innrømmer at det har vært vanskelig, men forteller at det har vært vanvittig moro. Samtidig kan hun fortelle at hun har blitt svært glad i Trollet de siste ukene.

UTE: Vikingen var den første som måtte kaste maska under lørdagens Maskorama-finale. Video: NRK Vis mer

Lurte seerne

Forrige lørdag lurte hun også seerne, da hun stilte opp i konkurransen uten kostyme for å synge duett med en av de andre deltakerne.

- Det gikk veldig raskt for seg da jeg skulle inn i kostyme igjen. Det var rett inn i båsen, av med sko, på med mikrofon og rett oppi trollet. Vanligvis bruker vi ti minutter, men da brukte vi rundt fire minutter bare. Vi har blitt trygge på hvordan det skal gjøres, forteller hun.

Da hun tidligere i dag delte en video av seg selv ved siden av trollet, fikk hun fansen til å klø seg i hodet - igjen. Nå kan hun fortelle at det hele dreide seg om en god gammeldags videoredigering.

- Det var jeg som var inni trollet også på grunn av smittevern. Jeg prøvde å sende seerne på villspor. Jeg lever jo av å synge, så det har vært kjempevanskelig.

Brandstorp er imponert over hvor gode seerne har vært på å ta til seg hintene som har blitt levert.

- Vi ante ikke at folk skulle engasjere seg så mye, det har vært kjempegøy. Jeg er sykt imponert, fortsetter hun.

Spennende

Elgen var først ut, med klassikeren «I'm Too Sexy» fra 1991. Deltakeren avslører dermed at han er født på 1990-tallets start - noe som utelukket flere av dommerens gjetninger.

- Jeg er helt kjørt, sa Jan Thomas etter den elleville opptredenen.

ELLEVILT: Elgen kjørte på i kjent stil. Foto: Julia Naglestad / NRK
ELLEVILT: Elgen kjørte på i kjent stil. Foto: Julia Naglestad / NRK Vis mer

De ga seg ikke på at det skulle være Markus Bailey, som skjulte seg inne i Elgen. Trollet kom så på scenen, for å synge årets siste låt -« I'll Be There for You» av The Rembrandts. Den ble spilt inn i 1994, men utkom først på album i 1995.

- Det var rett før jeg knakk der, sa Nicolay Ramm - som nesten var på gråten etter opptredenen.

Dommerpanelet slang ut flerfoldige navn da de diskuterte, men ga seg heller ikke på Ulrikke Brandstorp. Lisa Børud og Ingeborg Walther ble også nevnt.

RØRENDE: Trollet sørget for at Nicolay Ramm nesten havnet på gråten. Foto: Julia Naglestad / NRK
RØRENDE: Trollet sørget for at Nicolay Ramm nesten havnet på gråten. Foto: Julia Naglestad / NRK Vis mer

God stemning

Elgen var først ut til å opptre lørdag. Han rappet Kanye Wests «Gold Digger» for detektiv-panelet, mens det regnet gullglitter fra taket. Han hadde med seg to dansere på scenen, og fikk Jan Thomas, Marion Ravn og Nicolay Ramm til å reise seg under opptredenen.

«MASKORAMA»: Det er ikke bare i Norge «Maskorama» er populært. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

- Så sykt bra start på kvelden. Jeg gleder meg hver dag til å si Elgen, sa Marion Ravn i ekstase - og gjettet på at det kunne være Jarle Bernhoft bak masken.

Vincent Dery og Nicolay Sereba ble også gjettet på, mens Jan Thomas fortsatt holdt ved Jan Gunnar Solli. Deretter var det duket for Vikingen, som også hadde gått for finale-hip-hop. Dette ble imidlertid av det norske slaget, for han opptrådte Hkeems «Fy faen».

Også denne gangen lot dommerne seg begeistre. Denne gangen gjettet dommerne på Herman Dahl og Victor Sotberg. Jan Thomas hadde fått hjelp av barna til et vennepar, som overbeviste ham om at det var Dahl bak maska. Og det viste seg altså å være riktig.

Siste del av finalen ble avsluttet av Trollet. Hun hadde bestemt seg for å synge Kygos remix av Whitney Houstons «Higher Love». Ikledd stor og puffete kjole entret hun scenen - og imponerte dommerne stort.

Opptredenen kunne sikkert ha imponert selveste Whitney selv, for det tok ikke lang tid før dommerne nærmest sto på stolene sine under fremføringen.

«MASKORAMA»: Lørdag 5. desember var det «Ravnen» som måtte kaste maska i «Maskorama» - og bak maska, var det Anne Rimmen som gjemte seg. Men hun kunne faktisk ha avslørt identiteten sin lenge før - ved et uhell. Video: NRK, Kine Falch. Reporter: Anniken Aronsen. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

- Det er en av Norges beste sangerinner. De høyeste tonene er det ikke mange som klarer, sa Marion Ravn etter låta.

Maria Arredondo, Heidi Ruud Ellingsen og Ulrikke Brandstorp ble nevnt.

Ny sesong

Lørdag ettermiddag, like før finalen, kunne NRK bekrefte at «Maskorama»-moroa på ingen måte er over. Det kommer nemlig en ny sesong av suksessen.

- «Maskorama» har åpenbart svart på et behov hos seerne våre til å få leke og ha det hyggelig sammen i denne mørketiden, sier eksternredaktør i NRK, Petter Wallace.

- At så mange har valgt å bli med på leken har gledet oss stort, og det var derfor årets enkleste avgjørelse å servere en ny sesong av «Maskorama» til NRKs seere også neste høst, fortsetter han.

«MASKORAMA»: Under forrige sending fikk Jan Thomas stille det ene spørsmålet. Da spurte han om «Trollet» likte fisketaco. Det falt ikke i like god smak hos alle. Og får panelet sove? Musikk: Epidemic Sound. Video: Kine Falch. Reporter: Anniken Aronsen. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

LES OGSÅ: Derfor sover de ikke sammen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer