Full forvirring:

- Trolig skyld i «Farmen»-bråket

Deltakere føler seg sikre på at det ikke var snakk om bevisst sabotasje, men TV 2 vil ikke konkludere med om det var vilt fremmede som stod bak det som endte i svært tårevåte scener.

TRYKKET STEMNING: Christopher Mørch Husby, Sofie Karlstad og Aslak Maurstad er et godt bilde på onsdagens «Farmen kjendis». Foto: Anton Soggiu / Strix / TV 2
TRYKKET STEMNING: Christopher Mørch Husby, Sofie Karlstad og Aslak Maurstad er et godt bilde på onsdagens «Farmen kjendis». Foto: Anton Soggiu / Strix / TV 2 Vis mer
Publisert

Intrigene fortsetter i «Farmen Kjendis»-universet denne vinteren. Allerede den første uka bestemte NRK-profil Lina Adampour (36) seg for å reise hjem etter en lang og opphetet diskusjon med påstander om at kleskonge Ørnulf Høyer (60) hadde brukt ordet «pakkis».

Som Se og Hør også omtalte tidligere onsdag fortsetter dramaet nå med en skikkelig oppvask på Steinsjøen gård i Østre Toten kommune.

- En heftig dag, innrømmet storbonde Ingrid Vik Lysne (31) til Se og Hør om de intense scenene som oppsto.

GRÅTKVALT: Ingrid Vik Lysne tar til tårene når noen bestemmer seg for å prøve å sabotere ukesoppdraget på «Farmen kjendis». Video: TV 2 / Rød løper. Vis mer

- En jævlig dag

Bakgrunnen for det som oppstår i onsdagsepisoden er at to andre deltakere skal ha funnet noe av verktøyet de hadde tilgjengelig liggende bortgjemt i en bekk. Disse to deltakerne skal deretter ha pekt ut en annen deltaker som hovedmistenkt i det som ble oppfattet som forsøk på sabotasje.

Det igjen førte til småamper stemning. Storbonde Lysne tok et oppgjør i plenum med de andre rett før førstekjempevalget, som gjorde at hun til slutt brast ut i gråt da hun fikk kritikk av Trond Moi (53) for dårlig lederskap.

- Det var en helt jævlig dag! I utgangspunktet var jeg så fornøyd med at alle ukeoppdragene var i havn, og jeg så for meg at dette kom til å gå bra òg. Så fant man plutselig dette verktøyet i en bekk, hvor det var helt åpenbart at noen hadde køddet det til, sa 31-åringen tidligere onsdag.

SMILTE OG LO: Christopher Mørch Husby, Trond Moi, Jan Erik Kjær og Aleksander Sæterstøl hadde det fint sammen inne på gårtden. Tross alt drama. Foto: Anton Soggiu / Strix / TV 2
SMILTE OG LO: Christopher Mørch Husby, Trond Moi, Jan Erik Kjær og Aleksander Sæterstøl hadde det fint sammen inne på gårtden. Tross alt drama. Foto: Anton Soggiu / Strix / TV 2 Vis mer

Nå kan Se og Hør avsløre at det som ble sett på som sabotasje fra enkeltdeltakere trolig ikke var det i det hele tatt.

Pøbler på ferde

Deltaker Marit Andreassen forteller følgende til Se og Hør:

- Greia er at vi jo hadde et besøk på natta av fremmede, de kom løpende inn i den bua der jeg og Trond var. Vi spratt opp, og Trond sprang ut. Det var ting nede på hovedgården som var veltet, tannbørster var stjålet og blomsterpotter var knust. Det hang til og med en fisk i et tre der de spadene også lå i elva.

Hun fortsetter:

- Jeg tror vi på det tidspunktet ikke skjønte at dette er noe de pøblene hadde gjort. Men jeg skjønner ikke hvorfor vi ikke koblet det. For jeg synes å huske at dette skjedde natta før. Mulig to netter. Det endte jo i at vi måtte ha ekstra vakthold på natta. Noen ble skremt av hendelsen.

BRAST I GRÅT: Ingrid Vik Lysne tar skikkelig til tårene under praten med Trond Moi i onsdagens episode. Foto: TV 2
BRAST I GRÅT: Ingrid Vik Lysne tar skikkelig til tårene under praten med Trond Moi i onsdagens episode. Foto: TV 2 Vis mer

Storbonden selv, Ingrid Vik Lysne, vil heller ikke utelukke at alt kan ha handlet om en stor misforståelse.

- Det kan absolutt ha vært inntrengere, alle andre blånekter jo og virker overrasket over det som skjedde. Om det har vært inntrengere som har gjort en «prank», så får de en applaus og gratulerer herfra. For da har de faktisk påvirket årets «Farmen kjendis».

Og:

- Det ville ikke vært en ekte sabotasje der inne heller, for vi trengte ikke de verktøyene. Men for utenforstående kan det jo ha sett ut som at det var det. Vi snakket inne på gården også om at det kan ha vært det. Men akkurat da hadde vi ikke noen tegn på inntrengere.

Ifølge Lysne skjedde episoden Marit Andreassen sikter til seinere i innspillingsperioden.

TV 2: - Spekulasjoner

Trond Moi forklarer til Se og Hør at han ikke ante noe om opptrinnet før deltakerne satt rundt bordet og skulle gjennomføre førstekjempevalget.

Han støtter teorien om at inntrengere står bak, men mener også at den konkrete og noe skremmende hendelsen med de fremmede skjedde seinere.

- Der og da trodde vi kanskje at det var noen av gutta som hadde gjort det, men etter hvert kom det jo noen inntrengere til gården, og jeg og Marit opplevde at det kom noen karer inn på rommet vårt midt på natta og som hylte og skreik. Vi hoppet «to meter» opp fra senga, sier han med et smil.

Han legger til:

- Så konklusjonen nå er at det mest sannsynlig har vært noen rampegutter inne på gården, og at det er de som har hevet det utstyret i vannet. Det er mest trolig. Tror jeg i hvert fall.

KASTER KLÆRNE: De andre deltakerne reagerer når Ørnulf Høyer kaster klærne for en vask i nærheten av dem på «Farmen kjendis». Video: TV 2 / Rød Løper. Reporter: Klaus Fjellro. Klipp & Manus: Klaus Fjellro. Vis mer

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, tør ikke felle noen dom over hva som egentlig har skjedd her.

- Vi har ingen beviser som gjør at vi kan konkludere i den ene eller den andre retningen i denne saken, så det blir i så fall bare spekulasjoner, sier han til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Dreit på meg prolaps i nakken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer