ENDELIG RØD TRÅD: Forrige sesong av Hvaler hoppet fram og tilbake uten mål og mening, den andre sesongen hopper minst like mye - men heldigvis er det i hvert fall denne gangen et spenningsmoment rundt funnet av en død jente.  Foto: TV 2
ENDELIG RØD TRÅD: Forrige sesong av Hvaler hoppet fram og tilbake uten mål og mening, den andre sesongen hopper minst like mye - men heldigvis er det i hvert fall denne gangen et spenningsmoment rundt funnet av en død jente. Foto: TV 2Vis mer

Trøkkende, platt og kunstig

Handlingen i «Hvaler» er like vinglete som hovedpersonen Maria Blix selv.

SIST «HVALER» BLE sendt på TV 2, kastet «Himmelblå»-spøkelset lange svarte skygger over serien. Det var umulig å ikke sammenligne de to store dramasatsingen. Selv om det har gått en stund siden «Himmelblå» dro inn årene, er det fortsatt umulig å ikke legge merke til klasseforskjellen mellom de to.

STEMNINGEN I «Hvaler» er like trøkkende som et møte med noen man ikke har snakket med på ti år. Alle setninger blir hengende i luften som pinlige pauser. Handlingen er like vinglete som hovedpersonen Maria Blix selv. Alt virker rett og slett så kunstig og umotivert at man får et gufs av fjernsynsteaterets glansdager når man ser på det, og med et par hederlige unntak som Ingar Helge Gimle og Bjarte Hjelmeland, virker det som de fleste skuespillerne ikke har fått med seg at de står foran kamera istedenfor på scenen.

DET VERSTE ER imidlertid at den andre sesongen knapt henger sammen med den første, og at man fra første stund blir overrumplet av en rekke nye figurer – som om de alltid har vært med og som om alle vet hvem de er. Man får rett og slett følelsen av at man har gått glipp av en hel sesong mellom den første og den andre sesongen som blir sendt på TV.

«HVALER» HADDE ALDRI noen cliffhanger a la forsvinningen til Kim i «Himmelblå» som alle trofaste seere ventet i spenning på å få svaret på. Sjansen er nok stor for at de fleste ikke engang husker hvordan sist sesong sluttet eller hva det handler om, og da er det utilgivelig at årets sesong ikke startet med et tilbakeblikk. Det merkeligste er at det også ekskluderer alle potensielt nye seere fra å følge med i serien.

DET SER UT SOM AT funnet av ei død jente i vannet, blir den røde tråden gjennom serien - noe forrige sesong manglet. Å finne ut hva som skjedde med jenta, er kanskje den eneste grunnen til å følge med videre på «Hvaler.»

(Anmeldelsen er basert på de to første programmene)

Se «Hvaler» på TV 2 tirsdager 20.00. Finn dine favorittprogrammer i Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901. 

ANDRE ANMELDELSER: 
LES OGSÅ: Charter-nedtur
LES OGSÅ: Hvor ble det av masken, Jan Thomas?
LES OGSÅ: Bill. Mrk: Ny riksbitch søkes!
LES OGSÅ: Dette er oppvaks-TV
LES OGSÅ:
Sånn ja, Marion. Slik blir du TV-yndling
LES OGSÅ: Det er en lidelse å se på
LES OGSÅ: Hun snakker i 12 og et halvt minutt
LES OGSÅ: De serverte ståltrå i suppa før Hellstrøm ryddet opp...
LES OGSÅ: Er det noe rikingene mangler? Ja, penger.