<strong>DRAMATISK:</strong> TV-profilene Andreas Østerøy og Siv Meyer dro denne uken på telttur, i forbindelse med innspilling av et nytt program. Det endte med at de måtte hentes av politiet, fordi de fryktet for sine egne liv. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
DRAMATISK: TV-profilene Andreas Østerøy og Siv Meyer dro denne uken på telttur, i forbindelse med innspilling av et nytt program. Det endte med at de måtte hentes av politiet, fordi de fryktet for sine egne liv. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

«Ex on the Beach»:

- Trodde vi skulle dø

«Ex on the Beach»-profilene lå livredde i teltet med politiet på linja da en person med kniv brått dukket opp utenfor.

Publisert

Den tredje sesongen av «Ex on the Beach» går i disse dager på Dplay. Selv om mange av deltakerne er helt nye i rampelyset, dukker det opp en og annen kjenning i ny og ne. I denne sesongen kommer blant andre Siv Meyer (22) tilbake. Hun var med i fjor, og skapte den gang overskrifter angående blant annet sex, studier og kosmetiske inngrep.

DÅRLIG DATE: «Ex on the Beach»-Siv Meyer er på date med Tommy i Viafree-serien «Cash/date». Det gikk ikke så bra. Video: Viafree / Rød Løper Vis mer

I løpet av fjorårets sesong ble hun bestevenn med Andreas Østerøy (23), som heller ikke var fremmed med å skape overskrifter. Siden endt innspilling har de vært som erteris, og det er kanskje derfor heller ikke så rart at de kommer til å figurere mye i den kommende sesongen av spinoffen «Ex in the City».

Torsdag kveld ble det bestemt at de to skulle på telttur som en den av innspillingen. Duoen, som har mer erfaring med champagne enn med soveposer, forsto fort at dette kunne bli god TV. Alt gikk derimot ikke etter planen, og i løpet av natten så de seg nødt til å ringe politiet av frykt for egne liv.

- Jeg har aldri vært så redd i hele mitt liv. Jeg trodde vi skulle dø, sier Meyer til Se og Hør.

RYKTER: Siv Meyer er en av deltakerne i årets «Ex on the beach», og med sirkuset følger rykter. Video: Dplay. Vis mer

Person med kniv

Det har seg altså slik at realityprofilene dro til Båntjern i Nordmarka. Med på slep hadde de et kamerateam, som skulle fange det hyggelige og tidvis malplasserte turøyeblikket på film. Etter å ha klønet med å sette opp teltet, lagde de seg middag på den medbrakte primusen.

<strong>TELTTUREN FRA HELVETE:</strong> Blide og fornøyde trodde realityprofilene at de skulle få en avslappende natt i skogen. Slik ble det ikke. Foto: Privat
TELTTUREN FRA HELVETE: Blide og fornøyde trodde realityprofilene at de skulle få en avslappende natt i skogen. Slik ble det ikke. Foto: Privat Vis mer

Da mørket begynte å falle på, forlot kamerateamet dem i skogen. Det var her problemene begynte å oppstå.

- Vi hadde lagt oss i teltet for å se på en serie da vi plutselig begynte å høre lyder. Vi kunne høre skritt nede ved der vi hadde primusen vår. Vi hørte litt forskjellige lyder, og ble brått redde begge to, sier Østerøy, og fortsetter:

- Vi skjønte at det var noen der, men det var først da skrittene begynte å komme mot teltet vi ble livredde. Vi kunne se skyggen av noen, som sto i teltåpningen vår. Det så ut som han hadde en kniv eller en lignende gjenstand i hånda, sier han videre.

Begge forteller at de kunne kjøre at mannen romsterte rundt i tingene deres. De hadde ikke satt opp forteltet, men hadde lagt tingene sine under en presenning. Mannen brukte en lommelykt, så de kunne hele tiden se når han var utenfor.

<strong>IDYLLISK:</strong> Her, ved Båntjern i Nordmarka, lå teltet til duoen. Midt på natta fikk de besøk av en ubuden gjest, som hadde en knivlignende gjenstand. Foto: Privat
IDYLLISK: Her, ved Båntjern i Nordmarka, lå teltet til duoen. Midt på natta fikk de besøk av en ubuden gjest, som hadde en knivlignende gjenstand. Foto: Privat Vis mer

Ringte feil

Fordi de var litt redde fra før, blant annet på grunn av en jogger som hadde løpt forbi noen timer tidligere, hadde Østerøy tatt med seg en stor stein inn i teltet. Denne tviholdt han på mens mannen var utenfor.

- Vi skjønte at personen var ute etter tingene våre. Vi mistenker at han hadde observert oss en stund, siden vi hadde kamerautstyr og andre verdisaker. Kamerateamet hadde jo dratt, men det er ikke sikkert han visste det. Og man vet jo aldri heller. Det var ingen av oss som ville yppe med en person med kniv, sier hun.

<strong>RASERT:</strong> Slik så teltet ut da de kom tilbake dagen derpå. Poser var revet opp og stedet var endevendt. Foto: Privat
RASERT: Slik så teltet ut da de kom tilbake dagen derpå. Poser var revet opp og stedet var endevendt. Foto: Privat Vis mer

De vet fortsatt ikke hvem personen var, eller om det var flere enn én. Basert på skritt og lyder mistenker de derimot at personen, som de tror var en mann, handlet alene. Mens personen fortsatt befant seg utenfor teltluka, bestemte de seg for å ringe politiet.

- Jeg klarte å ringe ambulansen, men de satte meg videre. Jeg snakket veldig lavt, og sa jeg var sykt redd. Det var dårlig dekning der ute, så de hørte ikke så godt. Vi var helt forsvarsløse, og de tok oss på alvor, sier Meyer.

På et tidspunkt låste Meyer opp teltet i en fei, for å skremme vekk personen. Da var han alt borte. De satte seg inn igjen, i stillhet og i mørket. Da kom personen tilbake. Nok en gang ringte de politiet, som betrygget med at det var en patrulje på vei.

<strong>BESKYTTELSE:</strong> Denne steinen tviholdt Østerøy på i teltet. Dette ble tatt før personen med en knivlignende gjenstand dukket opp. Foto: Privat
BESKYTTELSE: Denne steinen tviholdt Østerøy på i teltet. Dette ble tatt før personen med en knivlignende gjenstand dukket opp. Foto: Privat Vis mer

Ble reddet

Da bestemte duoen seg for å raske på seg skoene og å løpe av sted. De visste politiet var på vei, men de ante ikke hvor langt unna de var. Derfor tenkte de at det var lurest å søke dekning i skogens mulm og mørke.

- Politiet ringer mens vi løper, og lurer på hvor vi er. Det vet jo ikke vi, men de hadde funnet teltplassen, og vi visste hvor vi hadde løpt, så vi gikk tilbake. Jeg har aldri vært så glad for å se to menn i uniform før, sier Østerøy.

VELLYKKET: Andreas Østerøy lar kameraene bli med når han skal på første date i «Ex and the City». Og daten går bra, mildt sagt. Reporter: Thea Hope. Video: Julie Easter/Dplay/Rød Løper Vis mer

Der sto to politimenn, som spurte de livredde realityprofilene om hva de hadde opplevd. De fant ingen gjerningsmann i området, og bestemte seg derfor for å følge de uerfarne camperne tilbake til Sognsvann - som er nærmeste knutepunkt for Båntjern.

Tor Grøttum, pressekontakt i Oslo politidistrikt, bekrefter hendelsen overfor Se og Hør. Han forteller at ingen har blitt arrestert eller anholdt som følge av hendelsen.

Fra Sognsvann tok Meyer og Østerøy en taxi hjem, mens alt utstyret sto igjen i skogen. De var så glade for å ha blitt reddet at de lot alt stå, selv om de bare hadde leid det.

<strong>INGEN MATCH:</strong> Her sammenligner de skoavtrykket i teltet med sine egne. Det viser at det ikke er deres avtrykk, og at noen andre altså har vært på ferde. Foto: Privat
INGEN MATCH: Her sammenligner de skoavtrykket i teltet med sine egne. Det viser at det ikke er deres avtrykk, og at noen andre altså har vært på ferde. Foto: Privat Vis mer

Dro tilbake

Dagen etter bestemte de seg for at de måtte returnere til teltplassen, for å få en oversikt over hva som var tatt eller hva som hadde skjedd. Teltet sto vidt åpent, og det var skoavtrykk i det som ikke tilhørte noen av dem. I tillegg var primusen veltet, poser var åpnet med kniv og andre eiendeler lå henslengt.

- Produksjonen sendte opp et team dit før oss, sånn at det skulle være noen der da vi kom. Det var dritekkelt å se. Man kunne virkelig se hvor personen hadde beveget seg og hva han hadde drevet med - mens vi lå forsvarsløse i teltet, sier de.

LAPDANS: Petter Sjurseth Berg får en hyggelig velkomstgave fra Andreas Østerøy når han sjekker inn i villaen i «Ex on the Beach». Reporter: Thea Hope. Video: Kine Falch /Dplay/Rød Løper Vis mer

Dette får dem til å tro at personen dukket opp igjen ved teltet etter at de hadde blitt hentet av politiet. Overraskende nok var det bare litt mat som var stjålet. Begge to berømmer nå både politiet og produksjonen for at de ble tatt godt vare på. De legger heller ikke skjul på at dette trolig blir den siste teltturen på en stund.

- Det var ikke min greie før, og det blir i hvert fall ikke min greie nå. Når jeg lukker øynene om natten er jeg liksom tilbake der, og ser kniven gjennom teltduken igjen. Jeg hører skrittene. Jeg har mareritt, og det er veldig ekkelt, sier Østerøy.

- Heldigvis gikk det fint med oss, men det kunne gått veldig galt. Jeg er glad for at vi lever, skyter Meyer inn.

Mediesjef i Discovery, Hanne McBride, sier i en kommentar til Se og Hør at hun er glad det gikk så bra med de to deltakerne. Det er de som lager «Ex in the City».

- Først og fremst, dette har vært en forferdelig skremmende opplevelse for Andreas og Siv, og vi er veldig glad for at det gikk fint. «Ex and the City» er en dokumentarserie, hvor vi blir med på det de medvirkende gjør som privatpersoner. Siv og Andreas skulle på telttur, og vi var med på deler av den. En slik hendelse som dette er en sak for politiet, men Andreas og Siv hadde kontakt med produksjonen under hele forløpet, forklarer hun.

LES OGSÅ: - En ekstra påkjenning

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer