Drew Barrymore:

- Trodde skuespill var et kall fra djevelen

Hollywood-stjernen Drew Barrymore forteller hvorfor hun ikke ønsker at døtrene skal følge i hennes fotspor.

OM MORSROLLEN: Hollywood-stjernen Drew Barrymore har aldri lagt skjul på at hun hadde en trøblete oppvekst med mye alkohol, vill festing og dop. I dag er hun fast bestemt på at hennes to døtre ikke skal følge i samme fotspor. Foto: NTB Scanpix
OM MORSROLLEN: Hollywood-stjernen Drew Barrymore har aldri lagt skjul på at hun hadde en trøblete oppvekst med mye alkohol, vill festing og dop. I dag er hun fast bestemt på at hennes to døtre ikke skal følge i samme fotspor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Hollywood-stjernen Drew Barrymore (44) har levd store deler av livet sitt i rampelyset. 44-åringens skuespillerkarriere begynte allerede i en alder av 11 måneder da hun opptrådte i en hundematreklame. Gjennombruddet kom derimot som syvåring i filmen «E.T.».

Som ung pike levde hun et rebelsk liv med vill festing, alkoholmisbruk og dop. Skuespillerstjernen begynte å røyke hasj allerede som tolvåring og begynte å misbruke kokain året etter.

I en alder av 14 år ble hun tvunget på avrusning som følge av det utagerende livet.

- Et kall fra djevelen

Siden den gang har hun slått seg til ro, og er i dag tobarnsmor til døtrene Olive (6) og Frankie (5), som hun har sammen med eksmannen Will Kopelman. 44-åringen hadde først ingen planer om at døtrene skulle følge i hennes fotspor som barnestjerne.

- Da jeg først fikk barn var jeg helt besatt av å gjøre alt annerledes med dem. Jeg trodde nesten at skuespill var et kall fra djevelen. Jeg tenkte: Døtrene mine skal aldri bli skuespillere. Nei, gud, sier hun i talkshowet «Today».

TOBARNSMOR: Drew Barrymore ønsker en trygg og normal oppvekst for de to døtrene Olive og Frankie. Her er trioen avbildet i fjor sommer. Foto: NTB Scanpix
TOBARNSMOR: Drew Barrymore ønsker en trygg og normal oppvekst for de to døtrene Olive og Frankie. Her er trioen avbildet i fjor sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men det ser imidlertid ut til at tankegangen endret seg etter at Drew tenkte ordentlig over at familien hennes har vært en del av skuespillerbransjen i flere generasjoner.

- Så tenkte jeg: «Nei, vent. Jeg er en Barrymore. Familien min har gjort dette i hundrevis av år, og i flere generasjoner», sier Hollywood-stjernen.

«The Santa Clarita Diet»-skuespilleren tror at det som skremte henne var hennes egne turbulente oppvekst som barnestjerne.

- Det som skremte meg var at jeg hadde en så uortodoks barndom, og alt jeg ønsket for dem var noe normalt, tradisjonelt og trygt. Jeg føler at jeg har oppnådd det, eller at jeg i hvert fall fortsetter med å ha det som min intensjon hver dag, fortsetter 44-åringen.

Kate Perry og Drew Barrymore møtes på rød løper og tar selfie foran fotografene. Video licensed from Splash News Vis mer

Må vente til hun er 18 år

Når Hollywood-stjernen ser på barna sine nå, ser hun to små underholdere, og hun lurer på om de har litt «Barrymore-blod» i årene.

Men en skuespillerkarriere kan de to døtrene foreløpig se langt etter. Drew har nemlig allerede gitt streng beskjed til sin eldste datter om at hun må vente til hun er 18 år før hun bestemmer seg for en karrierevei.

- Jeg tror det er en måte å gi dem en normal og trygg barndom på, som gir dem nok kjærlighet til å uttrykke seg selv, sier skuespilleren.

Det er tydelig at tobarnsmoren setter stor pris på sine to øyenstener. 44-åringen har tidligere uttalt at hun ikke visste hva ordentlig kjærlighet var før døtrene kom til verden.

- Jeg er den jeg er på grunn av døtrene mine, sa hun til magasinet Good Housekeeping i 2016.

Vil være åpen om fortiden

Fortiden til Hollywood-stjernen står i stor kontrast til familielivet hun lever i dag. Hun har flere ganger uttalt at mammarollen har endret henne, og i 2015 sa hun til InStyle at hun ønsker å være åpen om fortiden sin overfor barna sine.

- Jeg vil fortelle barna om fortiden min. Jeg kommer ikke til å late som om jeg alltid har vært uskyldig, sa hun den gang.

UTAGERENDE LIV: Drew Barrymore hadde selv en vanskelig oppvekst og gjør alt hun kan for å gi døtrene masse kjærlighet. Her er stjernen avbildet i 1990. Foto: NTB Scanpix
UTAGERENDE LIV: Drew Barrymore hadde selv en vanskelig oppvekst og gjør alt hun kan for å gi døtrene masse kjærlighet. Her er stjernen avbildet i 1990. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til tross for sin trøblete oppvekst innrømmet stjernen at hun ikke ville forandret på noe av det.

- Jeg vet ikke hvordan jeg skal kunne tenke annerledes på det fordi jeg vet ikke hvordan et annet liv ville vært. Det er vanskelig å forestille seg at ting kunne ha vært annerledes når de ikke var det, forklarte hun.

LES OGSÅ: Derfor holder hun seg unna rampelyset

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer