«Kompani Lauritzen»:

- Trodde oppriktig jeg skulle dø

Den profilerte bloggeren fikk seg en overraskelse under innspillingen som hun ikke hadde ventet.

KOMPANI LAURITZEN: Linnéa Myhre blir kastet inn i «kosebua» og må puste inn CS-gass. Video/TV2. Vis mer
Publisert

I forrige uke var det barne-tv-profil Margrethe Røed (44) som måtte forlate Kompani Lauritzen. Lørdag kveld må nok en deltaker forlate militærleiren i Åndalsnes.

Det etter heseblesende, og svært ubehagelige, øvelser for mange.

KAOS: Det blir kaos i lørdagens episode av «Kompani Lauritzen» når deltakerne blir «angrepet». Video: TV 2 Vis mer

- Ikke prøvd det før

Aller verst for de fleste i lørdagens program er den såkalte «kosebua», der en etter en må gå inn i «bua» med gassmaske, ta den av seg, og gi en melding til befalet. Samtidig puster de inn CS-gass - en form for tåregass, som kan oppleves som svært ubehagelig.

- Jeg trodde oppriktig jeg kom til å dø et øyeblikk der. I teorien går det jo ikke an, men det visste ikke jeg. Jeg har ikke prøvd det før, sier influenser, forfatter, samfunnsdebattant og «Kompani Lauritzen»-deltaker Linnéa Myhre til Se og Hør.

TØFFE TAK: Linnea Myhre er en av mange som sliter i den såkalte «kosebua». Foto: TV 2
TØFFE TAK: Linnea Myhre er en av mange som sliter i den såkalte «kosebua». Foto: TV 2 Vis mer

Hun er ikke alene om å slite med å åpne munnen og prate. Nærmest samtlige har store problemer, og sliter med pusten lenge etter de er ute av «kosebua», selv om de ikke fikk være der uten maske i maks ti sekunder.

«Få meg vekk»

- Det kjentes ut som at lungene ble snurpet igjen. Som at noen vridde om halsen min. Jeg tror man ser frykten i øynene mine. Å bli satt i en situasjon der kroppen reagerer instinktivt med at «dette er farlig, her kommer du til dø» - da klarer man ikke tenke rasjonelt, forteller Myhre.

TABBE: Av og til går det litt i krøll, det gjorde det for Dag Otto i denne ukens «Kompani Lauritzen». Da ba han TV 2 om å klippe det bort. Video: TV 2 Vis mer

Hun fortsetter:

- Jeg tenkte bare «få meg vekk herfra».

Etter å ha pustet inn CS-gass blir deltakerne sendt rett til en ny post der de ganske så skrekkslagne skal fullføre et puslespill hos oberst og programleder Dag Otto Lauritzen (64).

Trodde hun misforsto

Men det er «kosebua» som sitter aller sterkest i minnet for Linnéa Myhre.

TYDELIG PLAGET: Den profilerte influenseren ble kastet ut av bua før hun fikk gitt avmelding hun skulle, og ser ikke ut til å kose seg etterpå heller. Foto: TV 2
TYDELIG PLAGET: Den profilerte influenseren ble kastet ut av bua før hun fikk gitt avmelding hun skulle, og ser ikke ut til å kose seg etterpå heller. Foto: TV 2 Vis mer

- Poenget var at vi skulle puste inn gassen for å bli redde og stressa, Selv trodde jeg at jeg måtte si alt ferdig før jeg kunne gå ut. Jeg ble dyttet ut før jeg klarte å fullføre et eneste ord,. Jeg tenkte at jeg hadde gjort noe feil, forteller 31-åringen til Se og Hør.

Myhre har gjennom årene vært åpen om sin kamp mot spiseforstyrrelse, og hun har blitt vidt hyllet for sin åpenhet. I podkasten «Venner av internett» snakket hun også nylig om opplevelsen av å være på Setnesmoen leir.

- Min kropp fungerer utmerket, og jeg hadde aldri fått være med hvis jeg hadde så store utfordringer at jeg ikke fungerte i hverdagen. Men likevel har jeg mange rare matrutiner i hodet mitt, og jeg liker å ha det på min måte. Det verste jeg kan bli utsatt for er at noen skal fortelle meg når og hva jeg skal spise, og at jeg ikke har noe valg eller alternativ, fortalte kompaniaspirant 76. Linnéa Myhre, i podkasten.

LES OGSÅ: Slik unnslapp han militæret

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer