- Trodde jeg var udødelig

Men nå har Arve Tellefsen (77) fått et nytt syn på livet.

NYTT SYN PÅ DØDEN: Arve Tellefsen sier til Dagbladet at han ikke lenger tror han er udødelig. Her på premiere på teaterstykket Onkel Vanja på Nationaltheateret. Foto: Stella Pictures
NYTT SYN PÅ DØDEN: Arve Tellefsen sier til Dagbladet at han ikke lenger tror han er udødelig. Her på premiere på teaterstykket Onkel Vanja på Nationaltheateret. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Den prisvinnende fiolinisten Arve Tellefsen har spilt i 70 år, og mener selv han spiller like hurtig på strengene som før. Han jogger og går på ski, og har aldri tenkt på at han en dag skal gå bort. Helt til nå.

– Jeg trodde at jeg var udødelig. Det har jeg alltid trodd, og ikke bare når det gjelder fiolinspilling. Jeg har gått rundt og visst at alle skal dø, men det er vanskelig å tenke at man selv skal dø, synes jeg.- Jeg skal jo ikke dø, jeg skal bare fortsette å leve mens andre dør, tenkte jeg. Men jeg er jo ikke udødelig, jeg har funnet ut det nå, sier han til Dagbladet.

Tellefsen sier også at han ikke vil holde avskjedskonserter, den dagen han bestemmer seg for å pensjonere seg.

- Den dagen jeg går bort, tror jeg bare at jeg forsvinner stille og rolig ut. Det er ikke noe å feire at man går av scenen, sier han.

77-åringen liker å holde seg i form. Han fortelller at han tar det rolig når han trener, men at han blant annet synes langrenn er flott.

- For oss fiolinister som står i en litt forkjært stilling og spiller, er det godt å bruke hele kroppen. Langrenn er en genial sport, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer