- Trodde jeg var udødelig

Men nå har Arve Tellefsen (77) fått et nytt syn på livet.

NYTT SYN PÅ DØDEN: Arve Tellefsen sier til Dagbladet at han ikke lenger tror han er udødelig. Her på premiere på teaterstykket Onkel Vanja på Nationaltheateret. Foto: Stella Pictures
NYTT SYN PÅ DØDEN: Arve Tellefsen sier til Dagbladet at han ikke lenger tror han er udødelig. Her på premiere på teaterstykket Onkel Vanja på Nationaltheateret. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Den prisvinnende fiolinisten Arve Tellefsen har spilt i 70 år, og mener selv han spiller like hurtig på strengene som før. Han jogger og går på ski, og har aldri tenkt på at han en dag skal gå bort. Helt til nå.

– Jeg trodde at jeg var udødelig. Det har jeg alltid trodd, og ikke bare når det gjelder fiolinspilling. Jeg har gått rundt og visst at alle skal dø, men det er vanskelig å tenke at man selv skal dø, synes jeg.

- Jeg skal jo ikke dø, jeg skal bare fortsette å leve mens andre dør, tenkte jeg. Men jeg er jo ikke udødelig, jeg har funnet ut det nå, sier han til Dagbladet.

MUSIKER: Arve Tellefsen spiller i Samfunnssalen i Oslo. Foto: Stella Pictures
MUSIKER: Arve Tellefsen spiller i Samfunnssalen i Oslo. Foto: Stella Pictures Vis mer

Tellefsen sier også at han ikke vil holde avskjedskonserter, den dagen han bestemmer seg for å pensjonere seg.

- Den dagen jeg går bort, tror jeg bare at jeg forsvinner stille og rolig ut. Det er ikke noe å feire at man går av scenen, sier han.

77-åringen liker å holde seg i form. Han fortelller at han tar det rolig når han trener, men at han blant annet synes langrenn er flott.

- For oss fiolinister som står i en litt forkjært stilling og spiller, er det godt å bruke hele kroppen. Langrenn er en genial sport, sier han.

LES OGSÅ: Går til psykiater

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer