OVERRASKET: Nils Ole Oftebro er vant til å alltid spille skurk, I "Mammon" var han derimot uskyldig.  Foto: Stella Pictures
OVERRASKET: Nils Ole Oftebro er vant til å alltid spille skurk, I "Mammon" var han derimot uskyldig. Foto: Stella PicturesVis mer

- Trodde jeg var skurken

Mammon-stjerne Nils Ole Oftebro var sikker på at det var ham som var den skyldige i krimserien

SEOGHØR.NO: Skuespiller Nils Ole Oftebro (69) har man de siste ukene kunne se som nyhetsredaktør i NRKs spenningsserie «Mammon». Hele 915.000 TV-seere fikk med seg finaleepisoden.

Seriens regissør, Cecilie Mosli, bestemte seg for at at ingen av skuespillerne skulle vite hvem av dem som spilte hovedskurken i Mammon. Dette skapte full forvirring på settet.

-    Jeg trodde jeg var skurken. Jeg spiller alltid skurk, så jeg forberedte meg på det. Jeg visste ikke hvem skurken var før i episode fem. Det er en morsom lek, litt som i livet.

- Du vet aldri om du blir skurk eller helt. I starten av serien snakker jeg nok litt bryskere enn nødvendig, sier Nils Ole til Se og Hør.

69-åringen har allerede takket ja til å være med i sesong to.

-    Manuset var godt, og jeg synes det var mange gode cliffhangers. Jeg skal være med i neste sesong, og vi starter innspillingen til høsten.

Oftebro er nå aktuell i stykket  «Demoner 2014» på Nationaltheatret, der han spiller mot blant andre Pål Sverre Valheim og Mariann Hole.

LES OGSÅ: - Det er mange som sier jeg er for tjukk