Alyssa Milano:

- Trodde jeg var døende

Skuespilleren forteller på Instagram at hun fire måneder etter hun ble syk testet positivt for antistoffer for coronaviruset.

HADDE CORONA: Alyssa Milano testet negativt flere ganger - fire måneder seinere kom imidlertid kontrabeskjeden. Foto: NTB scanpix
HADDE CORONA: Alyssa Milano testet negativt flere ganger - fire måneder seinere kom imidlertid kontrabeskjeden. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Skuespiller Alyssa Milano (47) er kanskje bedre kjent for å fyre i gang hele metoo-bevegelsen enn sine mange roller på skjermen. Hun har siden markert seg som kvinneforkjemper i flere debatter - blant annet om abort, hvor hun var åpen om sin egen erfaring.

Nå er det imidlertid noe helt annet hun skaper overskrifter for.

I et innlegg på Instagram har hun publisert et bilde av seg selv med pustemaskin, og hun kommer blant annet med kritikk mot testsystemet for coronaviruset i USA.

Bildet er tatt 2. april, ifølge skuespilleren, etter hun hadde vært syk i to uker.

CORONABRÅK: Superstjernen Madonna er i hardt vær etter et innlegg på Instagram. Video/foto: Twitter/Instagram/NTB Scanpix Vis mer

«Klarte ikke å puste»

I innlegget skriver hun nemlig at hun testet to ganger negativt, samt hadde en negativ test for antistoffer for viruset i vår. Dette til tross for at hun følte seg svært dårlig, og ifølge henne hadde hun alle symptomene for sykdommen.

«Jeg hadde aldri vært denne type syk. Alt gjorde vondt. Mistet luktesansen. Det føltes som en elefant satt på brystet mitt. Jeg klarte ikke å puste. Jeg klarte å ikke å holde på maten. Jeg gikk ned 4,5 kilo på to uker», forteller hun.

Hun skriver også at hun hadde mild feber, var forvirret og hadde grusom hodepine. De to coronatestene hun forklarer at hun tok var i slutten av mars, altså bare dager før bildet med pustemaskinen er tatt.

Etter at formen ble bedre skal hun ha tatt en test for antistoffer i kroppen, også denne negativ.

«Etter å ha levd de siste fire månedene med dvelende symptomer som svimmelhet, mageavvik, uregelmessig menstruasjon, hjertebank, kortpustethet, null korttidsminne og generelt uvel, dro jeg for å ta en ny antistofftest», fortsetter hun.

ANGRER: Ireland Tate var sikker på at hun ikke skulle bli syk. Så ble hun corona-smittet. Reporter: Marie Røssland / Dagbladet TV Vis mer

Ut mot testingsystemet

Denne gangen viste resultatet positivt. I innlegget har hun også lagt ved skjermdump av resultatet.

«Jeg hadde covid-19. Jeg ville bare at dere skulle være oppmerksomme på at testingssystemet vårt har feil og at vi ikke har de riktige numrene. Jeg vil også at dere skal vite at denne sykdommene ikke er en bløff. Jeg trodde jeg var døende», skriver skuespilleren.

Avslutningsvis oppfordrer hun følgerne sine til å vaske hender, bruke maske og holde sosial distansering.

SLUTT: Talkshow-verten Trish Regan kom med noen oppsiktsvekkende uttalelser om Corona-viruset på direkten. Det var noe av det siste hun gjorde i jobben sin. Video: Rød Løper Vis mer

Blant dem som har kommentert innlegget er skuespillerkollega Reese Witherspoon, som takker Milano for å dele slik at man kan lære mer om viruset.

Kommentarfeltet er også fylt av lykkønskninger. Flere forteller også om liknende erfaringer - at de testet negativt, men lang tid seinere fikk påvist antistoffer.

I USA er det bekreftet nesten 5 millioner coronatilfeller og nærmere 160 000 dødsfall som følge av sykdommen.

LES OGSÅ: Slår hardt ned på affære-påstander

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer