Michael Douglas om sønnen:

- Trodde jeg skulle miste ham

Hollywood-stjernen åpner opp om eldstesønnens rusmisbruk.

RUSPROBLEMER: Michael Douglas' sønn, Cameron Douglas, slet i flere år med rus. I dag er han rusfri, men lenge fryktet faren et langt verre utfall. Her er Cameron og faren avbildet med Michaels kone, Catherine Zeta-Jones, da Michael Douglas fikk sin stjerne på Hollywood Walk of Fame i 2018. Foto: NTB scanpix
RUSPROBLEMER: Michael Douglas' sønn, Cameron Douglas, slet i flere år med rus. I dag er han rusfri, men lenge fryktet faren et langt verre utfall. Her er Cameron og faren avbildet med Michaels kone, Catherine Zeta-Jones, da Michael Douglas fikk sin stjerne på Hollywood Walk of Fame i 2018. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Sommeren 2009 ble Cameron Douglas (40) arrestert på et hotell i New York, der politiet i suiten han bodde i fant store mengder med både metamfetamin og kokain.

Cameron Douglas er eldstesønnen til skuespiller Michael Douglas (75), og arrestasjonen av kjendissønnen fikk dermed stor oppmerksomhet i medier verden over. Han erklærte seg skyldig i narkotikahandel, og ble i 2010 dømt til fem års fengselsstraff. Nye fire og et halvt år ble siden lagt til, etter at han innrømmet oppbevaring av narkotika i fengselet.

Da Cameron havnet i fengsel hadde 40-åringen solgt dop siden 2006, og selv misbrukt alkohol, kokain og heroin siden tenårene.

STJERNEFAMILIE: Cameron Douglas og motspiller Michelle Monaghan på «Til døden skiller oss ad»-premieren i 2003. Camerons far Michael og bestefar Kirk Douglas spilte også i filmen. Foto: Rex/ NTB scanpix
STJERNEFAMILIE: Cameron Douglas og motspiller Michelle Monaghan på «Til døden skiller oss ad»-premieren i 2003. Camerons far Michael og bestefar Kirk Douglas spilte også i filmen. Foto: Rex/ NTB scanpix Vis mer

I 2016 slapp han ut av fengsel, og han har vært rusfri siden. Samme år fortalte «Basic Instinct»-skuespilleren at han tok på seg skylden for sønnens rusmisbruk.

- Jeg har tatt på meg skylden, jeg var en dårlig far. En dårlig far som jobbet hardt for å prøve å skaffe meg en karriere, sa Douglas til The Guardian.

Vis mer

Håpløs situasjon

Det har nå altså gått tre år siden kjendissønnen slapp ut av fengselet.

I et nylig intervju med People, forteller både han og skuespillerfaren om den tunge tiden de har gått gjennom.

I intervjuet beskriver Michael Douglas en håpløs situasjon som forelder til en rusmisbruker. Han har sønnen sammen med ekskona Diandra Luker (63), som han var gift med i 23 år, fra 1977 til 2000.

ARRESTERT: I 2009 ble Cameron Douglas arrestert etter at politiet fant store mengder narkotika på hotellrommet hans i New York. Her er han avbildet sammen med faren Michael tidligere det året. Foto: AFP/ NTB Scanpix
ARRESTERT: I 2009 ble Cameron Douglas arrestert etter at politiet fant store mengder narkotika på hotellrommet hans i New York. Her er han avbildet sammen med faren Michael tidligere det året. Foto: AFP/ NTB Scanpix Vis mer

På et tidspunkt fryktet den kjente 75-åringen å miste eldstesønnen.

- Det var øyeblikk der håpet avtok. Og da går det bare ett tog ut av stasjonen. Livet ble til en serie med kriser. Jeg trodde jeg skulle miste ham, sier Michael Douglas til People.

- Fengsel eller død

Cameron Douglas forteller på sin side om en situasjon han ikke klarte å komme seg ut av. Til tross for at han så tydelig hva livet hans var, klarte han ikke å slutte med rusmidler.

- Når du kommer såpass langt ned i kaninhullet, er det et par alternativer: Det er fengsel eller død, forteller han.

Mot alle odds har kjendissønnen derimot klart å snu en dårlig situasjon til å bli noe bedre, og i dag er han både rusfri og familiefar. Med kjæresten Vivane Thiebes (41) har han nå en snart to år gammel datter, Lua, og han prøver å starte en karriere som skuespiller, som sin far.

SMÅBARNSBAR: Cameron Douglas og kjæresten Viviane Thibes ble foreldre sammen for snart to år siden. Her er de avbildet mot slutten av svangerskapet, den 30. november 2017. Foto: Rex/ NTB scanpix
SMÅBARNSBAR: Cameron Douglas og kjæresten Viviane Thibes ble foreldre sammen for snart to år siden. Her er de avbildet mot slutten av svangerskapet, den 30. november 2017. Foto: Rex/ NTB scanpix Vis mer

Alkoholproblemer

Da eldstesønnen ble dømt til fengsel i 2010, uttalte Douglas at han og ekskona var «knust over sønnens oppførsel», og at «alle familier som har opplevd stoffmisbruk, vet hvor vanskelig det kan være». Mens sønnen fortsatt satt inne, fortalte han at han var bestemt på å være en bedre far for sønnen enn tidligere.

- Ville det vært bedre om jeg var mer til stede? Absolutt. Jeg hadde mitt fravær, og jeg var ingen engel, har Michael Douglas fortalt AARP-magasinet, medlemsbladet til den amerikanske pensjonistforeningen.

PÅKJENNING: Michael Douglas og ekskona Diandra på vei ut av retten i 2010, etter at sønnen ble dømt til fengsel. Etter seks år slapp han ut, i 2016. Foto: NTB Scanpix
PÅKJENNING: Michael Douglas og ekskona Diandra på vei ut av retten i 2010, etter at sønnen ble dømt til fengsel. Etter seks år slapp han ut, i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Selv har skuespilleren også slitt med misbruk, noe han har vært åpen og ærlig om i alle år. På 90-tallet ble Douglas behandlet for alkoholisme.

- Jeg har også tilstått at jeg var på rehabilitering for 20 år siden. Så noen av disse problemene er også gener, fortalte han til Vanity Fair da sønnen ble dømt til fengsel i 2010.

Douglas har også hatt flere tilfeller av rusmisbruk i nær familie.

- Jeg mistet broren min til en overdose for fire år siden, og jeg har en annen bror som har slitt i mange år, fortalte «Wall Street»-stjernen.

Halvbroren Eric Douglas gikk bort i 2004, etter en utilsiktet overdose av en kombinasjon av alkohol og piller.

Catherine Zeta-Jones sliter med kjolen i vinden på rød løper Video licensed from NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Hun er åpenbart sliten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer