Svein Østvik:

- Trodde jeg skulle drikke meg i hjel

«Farmen Kjendis»-stjernen brukte alkohol som smertestillende. Det smerter ham å tenke på hva han har utsatt familien for.

TØFT: Det er ikke lett å snakke om mørke minner, men for TV-kjendisen er det viktig å være åpen og ærlig. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
TØFT: Det er ikke lett å snakke om mørke minner, men for TV-kjendisen er det viktig å være åpen og ærlig. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er en helt annen mann enn den bråkete Charter-bajasen, som møter oss hjemme i Heggedal i Asker. Svein Østvik (57) er våt i håret etter en rask treningsøkt. Den kraftige karen de fleste kjenner fra TV-skjermen, er i bedre form enn på lenge etter oppholdet på «Farmen kjendis».

- På gården gikk jeg ned 12 kilo. Nå er jeg nesten ned mot 80 kilo. Det er deilig å være i matchvekt. Det er jeg stolt av, etter det tøffe livet jeg har levd, forteller Østvik.

Drakk bort lykken

Den «nye» kroppen er han fast bestemt på å beholde. Svein trener hver dag, og sykler 20 mil i uken. På den lille terrassen hjemme har han vektstang og en rekke manualer.

I oppveksten var Svein i toppform, men det skled ut da alkoholen tok over hverdagen.

- Mange drikker bort vonde følelser, men for meg var det motsatt. Jeg drakk for å stoppe gleden. Hver gang jeg hadde et lykkelig øyeblikk, måtte jeg drikke meg ned igjen, forteller han åpenhjertig.

Han er overrasket over at kroppen tålte misbruket.

- Jeg var alkoholiker, og skjønner nesten ikke at det går an. Å drikke hver dag i så mange år, er som å be om en tidlig død. Jeg fryktet jeg skulle drikke meg i hjel, men jeg landet heldigvis på beina, sier han og skuer ut av stuevinduet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer