Marte Bratberg:

- Trodde jeg skulle dø

Kveldens episode av «Kompani Lauritzen» blir dramatisk for radioprofilen.

UBEHAGELIG: Radioprofil Marte Bratberg fikk bryne seg på en krevende svømmeøvelse i sterk strøm i kveldens episode av «Kompani Lauritzen». I forkant av episoden fortalte hun til Se og Hør at hun var redd og trodde at hun skulle dø. Foto: TV 2
UBEHAGELIG: Radioprofil Marte Bratberg fikk bryne seg på en krevende svømmeøvelse i sterk strøm i kveldens episode av «Kompani Lauritzen». I forkant av episoden fortalte hun til Se og Hør at hun var redd og trodde at hun skulle dø. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

I disse dager ruller TV 2-programmet «Kompani Lauritzen» over tv-skjermene. Der får 14 kjendiser bryne seg på beinhard disiplin, intense utfordringer og uforutsette øvelser.

Med velprøvde militære metoder vil Dag Otto Lauritzen (63) og befalet trene kjendisene opp i viljestyrke, initiativ og utholdenhet.

Målet er blant annet å lære deltakerne å takle livets harde realiteter. I bunnen ligger også en ukuelig tro på at alle kan klare mer enn de selv tror, bare de prøver.

GIVAKT: I en militærleir i naturskjønne Romsdalen har Dag Otto utkommandert 14 kjente nordmenn som han mener har et uforløst potensial. Foto: Matti Bernitz / TV 2
GIVAKT: I en militærleir i naturskjønne Romsdalen har Dag Otto utkommandert 14 kjente nordmenn som han mener har et uforløst potensial. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

I løpet av de to første episodene har kjendisene allerede fått bryne seg på en rekke krevende øvelser, men i kveldens episode blir det svært dramatisk for radioprofil Marte Bratberg (30).

I episoden blir kjendisene bedt om å gjennomføre en krevende svømmeøvelse i sterk strøm, hvor halve øvelsen skal fullføres under vann.

VAR TØFT: Reality-programmet «Kompani Lauritzen» har premiere på TV 2, og deltaker Øyvind «Vinni» Sauvik angret på deltakelsen allerede i forkant av innspillingen. Video: Steffen Pettersen / Reporter: Martine Johansen Vis mer

Fikk «flashback»

Bratberg har tidligere opplevd å være for lenge under vann, under en badeulykke på charterferie med familien som liten. Dermed ble øvelsen langt fra en behagelig affære.

Da Se og Hør nylig møtte Bratberg, for å snakke om deltakelsen i TV 2-programmet, fortalte 30-åringen at hun var «helt sikker på at hun skulle drukne».

- Jeg ble så redd, og trodde jeg skulle dø, forteller 30-åringen.

Bratberg legger ikke skjul på at hun gruer seg veldig til å se episoden på tv.

«FLASHBACK»: Radioprofilen Marte Bratberg fortalte at hun fikk «flashback» til den skumle hendelsen som femåring. Foto: TV 2
«FLASHBACK»: Radioprofilen Marte Bratberg fortalte at hun fikk «flashback» til den skumle hendelsen som femåring. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg hadde en opplevelse da jeg var fem år, og holdte på å drukne. Men, det har jeg bearbeidet ganske greit, og jeg er ikke så veldig redd for vann egentlig. Det går greit, forteller Bratberg, og legger til at det var akkurat som at hun fikk «flashback» til den skumle hendelsen som femåring.

Videre forteller radioprofilen at elven hvor øvelsen skulle gjennomføres egentlig ikke var så veldig stor, og at hun ikke var redd før de skulle sette i gang.

TÅREVÅTT: Artist Izabell Ekeland tok til tårene i andre episode av «Kompani Lauritzen». Video: TV 2 Sumo Vis mer

- Men, så skulle jeg svømme et stykke og ble tatt av strømmen - så jeg fyker av gårde. Jeg kunne holde meg i et tau, hvis jeg ble redd, men føyk nedover denne elven og måtte vinke på førstehjelp, forteller radioprofilen, og legger til:

- Det ser så skummelt ut i hodet mitt, men så ser det sikkert ikke skummelt ut på tv i det hele tatt. Det er så rart, fortsetter hun.

Trosset frykten

Bratberg minnes at hun måtte tilbake til start, men at hun ikke hadde noen planer om å gi opp tross frykten for å drukne.

- Så jeg hoppet uti med en gang og gjennomførte øvelsen. Egentlig har jeg «black out» fra hele greiene, sier 30-åringen.

Opplevelsen beskriver Bratberg som «ordentlig ubehagelig».

- Jeg hadde sikkert vært livredd hvis jeg skulle gjort det nå, men du må bare ikke tenke. Jeg tenkte at jeg ikke skulle tenke. Man må bare ikke bli redd, du må psyke ut deg selv og bare hoppe i det.

BLACK OUT: Marte Bratberg innrømmer overfor Se og Hør at hun ikke husker så mye fra øvelsen i lørdagens episode av «Kompani Lauritzen».  Foto: Andreas Fadum
BLACK OUT: Marte Bratberg innrømmer overfor Se og Hør at hun ikke husker så mye fra øvelsen i lørdagens episode av «Kompani Lauritzen». Foto: Andreas Fadum Vis mer

I forrige ukes episode av «Kompani Lauritzen» var det en annen deltaker som fikk kjenne på nok en krevende øvelse. Da ble de 14 deltakerne delt opp i to lag og fikk bryne seg på en hinderløype designet av oberst Lauritzen.

For rapper og gründer Benedicte Izabell Ekeland (29) ble det hele et fysisk og psykisk helvete. Hun brøt totalt sammen tilbake på kasernen når dagen var omme.

- Jeg blir så kvalm av å tenke på episoden. Jeg synes det er flaut og jævlig, sa hun til Se og Hør.

Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård er programledere for det nye TV 2-programmet «Kompani Lauritzen». Når de gjester «Senkveld» fredag, avslører Obersten at ikke alt gikk helt som det skulle. Vis mer

- Fikk en skikkelig knekk

Allerede første dagen begynte hun å slite med psyken, etter at hun havnet på sisteplass i løpetesten. Under lagkonkurransen følte hun seg som en byrde for resten av laget.

- Jeg følte meg bare som et ubrukelig menneske. Alt var bare galt. Jeg fikk en skikkelig knekk, noe jeg ikke hadde forventet på forhånd. Jeg trodde psyken min skulle klare det, jeg tenkte at det var der jeg kunne briljere, ettersom jeg føler at jeg har vært gjennom min del med drit opp gjennom, fortsatte hun.

- Jeg tenkte at det skulle veldig mye til for å knekke meg, så er jeg den første som knekker sammen. Ikke klarte jeg å slutte å grine heller.

Ekeland fikk trøst av de andre deltakerne, noe hun satte stor pris på. På skjermen så man imidlertid ikke at Håvard Lilleheie hadde en lang samtale med 29-åringen.

- Jeg var helt utrøstelig. Jeg var et vrak og sa at jeg ikke ville ha kamera der. Håvard var veldig streng da kamerateamet kom, og jaget dem vekk, sa hun lattermildt.

LES OGSÅ: Slik skal de løse «Senkveld»uten Helene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer