Jeremy Clarkson:

- Trodde jeg skulle dø alene

Den tidligere «Top Gear»-programlederen åpner seg om å være smittet av corona.

CORONASYK: Den tidligere «Top Gear»-programlederen Jeremy Clarkson fryktet at livet var forbi da han var coronasmittet i julen. Foto: Beretta /Sims / REX / NTB
CORONASYK: Den tidligere «Top Gear»-programlederen Jeremy Clarkson fryktet at livet var forbi da han var coronasmittet i julen. Foto: Beretta /Sims / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er et nytt år, men coronapandemien som har herjet siden i fjor, har ikke sluppet taket helt riktig enda.

I likhet med mange mennesker verden over, fikk tidligere «Top Gear»-programleder Jeremy Clarkson (60) kjenne coronaviruset på kroppen - senest i julen.

Klipp fra "Top Gear" med Jeremy Clarkson: Prøver å fjerne biltak på en Citroen. Video licensed from BBCNorge Vis mer

Clarkson beskriver hele opplevelsen som ganske skummel, og det viste ham hvor mye innvirkning smitten kan ha på en.

«Ventet på mannen med ljåen»

I en spalte i Sunday Times, gjengitt av Sky News, skriver 60-åringen nemlig blant annet:

«Fire dager før jul våknet jeg opp på natta med klissvått sengetøy, og av at jeg hadde konstant tørrhoste».

Briten forteller at coronatesten var positiv, og at han derfor isolerte seg. TV-journalisten fryktet imidlertid at dette var slutten på reisen.

«Fordi jeg er 60 år og feit, og fordi jeg har røykt en halv million sigaretter og har hatt lungebetennelse to ganger, ville jeg sannsynligvis dø, alene, i et plasttelt», skriver han.

CORONASYK: TV-journalist Jeremy Clarkson forteller om hvordan det var å være coronasmittet i julen. Foto: Matt Dunham / AP / NTB
CORONASYK: TV-journalist Jeremy Clarkson forteller om hvordan det var å være coronasmittet i julen. Foto: Matt Dunham / AP / NTB Vis mer

Videre lyder det:

«Jeg la meg i senga med den nye Don Winslow-boka og en pose grønnkål for å vente på at mannen med ljåen skulle stikke hodet inn døra».

«Jeg skal ikke lyve - det var skummelt. Ved hver sykdom jeg har hatt, har det alltid vært noen form for medisin som kunne hjelpe. Men med covid-19, må du ligge der, alene, vel vitende om at medisinen ikke kommer og at tiden er din største fiende».

CORONA-TEST: Marna Haugen også kjent som «komikerfrue» har vært i hardt vær etter at hun publiserte denne videoen. Video: Instagram / @Komikerfrue. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Clarkson følte seg visstnok ikke så ille i begynnelsen, men etter hvert ble pusten hans dårligere, og han tenkte på legen som hadde sagt at det plutselig kunne bli verre.

- En poncho av svette

En annen kjent brite som også har vært coronasmittet er skuespilleren Hugh Grant (60). Grant ble smittet i februar i fjor.

Det var imidlertid i november, åtte måneder senere, at «Love Actually»-stjernen lettet på sløret om hvordan han opplevde å være smittet.

SVETTE-PONCO: Hollywood-stjernen svettet som en gris som følge av coronasmitte. Foto: Joel C. Ryan / Invision / AP / NTB
SVETTE-PONCO: Hollywood-stjernen svettet som en gris som følge av coronasmitte. Foto: Joel C. Ryan / Invision / AP / NTB Vis mer

Det gjorde han under en videosamtale med Stephen Colbert (56) på «The Late Show with Stephen Colbert», ifølge E! Online.

Var pinlig

Der forklarte Grant at det var i februar han først opplevde symptomer på coronaviruset i form av at han begynte å svette i ekstreme mengder.

- Det var som en poncho av svette, litt pinlig, egentlig. Øyeeplene mine føltes omtrent tre ganger så store, og jeg kjente en følelse av at en enorm mann satt på brystet mitt, Harvey Weinstein eller noen andre, uttalte han.

Da han en dag spaserte nedover gaten, mistet han helt plutselig også luktesansen sin. Og det var da stjernen innrømmer at han fikk panikk.

- Da hadde folk akkurat begynt å snakke om dette som et symptom. Og jeg begynte å lukte på blomster, men luktet ingenting. Du blir mer og mer desperat. Jeg begynte å lukte på søppelkasser. Du vil nesten lukte i fremmedes armhuler bare fordi du ikke kan lukte noe.

LES OGSÅ: - Din overbetalte, privilegerte drittsekk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer