Anette Trettebergstuen:

- Trodde jeg kom til å dø

Anette Trettebergstuen åpner seg om dramatisk fødsel.

ÆRLIG: Anette Trettebergstuen forteller åpenhjertig om fødselen i podkast. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
ÆRLIG: Anette Trettebergstuen forteller åpenhjertig om fødselen i podkast. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Arbeiderpartiet-politiker Anette Trettebergstuen (41) har siden i fjor høst vært kultur- og likestillingsminister. På privaten har hun en sønn sammen med sin homofile venn Christian Berg. Den lille gutten kom til verden sommeren 2017.

Fødselen gikk imidlertid ikke knirkefritt og viste seg å bli ganske dramatisk. Det forteller ministeren i programleder Tuva Fellmans (34) podkast «Fødselspodden».

ENDELIG HER: Elin og CF møtte hverandre på «Paradise Hotel», og nå har de blitt foreldre for tredje gang. Video: Rød Løper Vis mer

Smertefullt

Det er snart fem år siden Trettebergstuen satt hjemme og så TV, da hun plutselig kjente noe som føltes som en klo i magen. Etter flere forsøk fikk hun tak i Berg, og sammen hastet de til sykehuset.

Da 41-åringen endelig var klar til å begynne å presse, oppstod det utfordringer.

- Jeg ble veldig overrasket da jeg skulle gjøre det og så kunne jeg ikke presse. (...) Jeg måtte dra i et tykt tau, og Christian måtte holde det ene låret mitt, og Sigrid (en venninne, journ.anm.) det andre - men det skjedde ingenting med den pressingen. Så da ble de litt stresset på sykehuset, minnes hun i podkasten.

DRITSKUMMELT: Cecilie Kåss Furuseth avsørte 30 desember at hun hadde blitt mor til en liten gutt. Nå har hun vært på «P3morgen» og snakket om fødselen. Video: NRK Vis mer

Etter å ha prøvd flere ulike stillinger for å få noe til å skje - uten hell - måtte hun bli klippet opp, forteller hun.

- Jeg kjente ikke det fordi alt annet var så jævlig vondt. Tenk at du har det så vondt at du ikke kjenner at noen klipper i underlivet ditt - da har du vondt, da. Jeg kan ikke beskrive det. (...) Jeg trodde jeg kom til å dø - så vondt var det.

Det endte med at barnet til slutt måtte bli tatt med tang.

Se og Hør har vært i kontakt med Oda Malmin, Anette Trettebergstuens politiske rådgiver, som opplyser om at hun ikke har anledning til å kommentere saken.

ÅPENHJERTIG: Katarina Flatland og Harald Dobloug delte klipp fra fødestuen i en episode av podkasten «Åpen journal». Video: Rød Løper Vis mer

- Ganske jævlig

Dagen etter fødselen kjente Trettebergstuen plutselig på seg at noe var galt med sønnen. Sykesøster og leger kom inn for å sjekke, men alle skal ha ment at det stod bra til med den nyfødte. Da hun til slutt insisterte på at de skulle ta noen tester, fant de ut at babyens CRP var skyhøy.

Dermed bar det inn på barneintensiven med veneflon og anitibiotika intravenøst, kommer det frem i podkasten. Sønnen hadde fått en infeksjon i kroppen, og Trettebergstuen mener det var morsinstinktet som slo til.

- Vi måtte være på sykehuset i en uke og han måtte ligge i en liten boks. Jeg kunne ikke ha han hos meg, og vi sov ikke på samme rom. (...) Det var ganske jævlig, den verste opplevelsen i mitt liv.

Det gikk heldigvis bra til slutt, og sønnen er i dag snart fem år.

LES OGSÅ: - Jeg er så lei meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer